• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üzüntü {Bence herkes okumalı}

Yagmurun_kizi

Çocuklarım benim herşeyim...
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2015
6.602
8.284
148
Zamanın birinde,tek oğlunu kaybetmiş bir kadın üzüntüden kendini alamıyordu.Gözyaşları bile artık akmaz olmuştu.Oğlunu yaşama döndürmesi olanaksızdı ama en azından acısını dindirecek çareler aramaya koyuldu.İşin içinden çıkamayınca bir bilgenin yanına gitti ve durumunu anlattı.Bilge de ona "Acını dindirmenin tek yolu var."dedi."Eğer bana,yaşamında hiç acı tatmamış bir evden bir tutam tuz getirirsen,derdine çare olurum."
Kadın heyecanla bilgenin yanından ayrıldı ve hiç vakit kaybetmeden ev ev dolaşmaya başladı.İlk evin kapısını açan gence,
"Ben hiç acıyı tatmamış bir ev arıyorum.Acaba doğru yerde miyim?"diye sordu acılı kadın.Kapıdaki genç sıkıntılı bir ifadeyle "Maalesef teyzecim."dedi ve başlarından geçen üzüntülü olayları anlatmaya başladı.Çaresiz kadın,kapı kapı dolaşmaya devam etti ama her çaldığı kapıdaki kişi,ne acılar çektiklerini anlattı.Acıyı tatmamış bir ev yoktu ve hatta duydukları,kendi acısından bile daha büyüktü.Bunun üzerine kadın,biraz duraksadı ve "Demek ki çatılar,ne sıkıntıları örtüyormuş,bunlarınki benimkinden de kötü"diye içinden geçirdi.Kadın,bundan sonraki yaşamını,insanlara yardım ederek geçirmeye karar verdi.
Artık o günden sonra,kadın,başka insanların dertleriyle öyle meşgul oldu ki,kendi acısını bile unutacak duruma geldi.Böylece üzüntü,kendi yaşamından sıyrılıp gitti.

çok güzeldi eline sağlık.kötü bir olay yaşadığımızda allah beterinden saklasın demek lazım.

Bazı insanlar vardır; kendilerini uçurumun kenarında gibi hissederler ve tek yolun ölüm olduğunu düşünürler oysaki herşey hikayedeki gibi değilmidir şu zalim hayatta...

Allah buyuklerimizden ve herkestende razi olsun,onlar ogretmedilermi bize,beterin beteri var hamdolsun demeyi.Allah hepimizi buyuk acilar ve dermansiz dertlerden esirgesin.

çok güzeldi evet başkalarının dertleriyle ilgilenirken acısınızı unutuyorsunuz hikayeden de anladığım gbi bundan sonra hastalarımla daha fazla ilgileneceğim hem hastalarım hem ben mutlu olacağım sağol paylaşımın için..

sağol deryalım çok güzel bir yazı sadece kendi derdimizi büyük sanıyoruz oysa ne kadar acı yaşanmışlıklar var ALLAH dert verip derman aratmasın her halimize şükretmeliyiz

bazen herseyın en kotusu bızı buluyoo gıbı gelır hayatta ama beterınde beterı var herzaman sukretmek lazım...
cok guzeldı emegıne saglık canım...

cok ders almamız gereken bır hıkaye.Kucucuk bır sıkıntımızı bıle buyuturuz.Ama bızden daha sıkıntılı ınsanları dusunmeyız.1gunluk omur ıcın bıle herseyını vermeye hazır ınsanlar var.Boyle zamanlarda onları dusunup kendımız ıcın sukretmelıyız....

Back