Uzun zamandır görülen anlamsız ve korkunç rüyalar

Aysenkaya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2025
4
3
1
25
Kızlar selam, normalde açık dövmeli birisiyim ama ibadetimi genel olarak yaparım 5 vakit namaz kılmasamda bazen namaz kılıyorum ve genel olarak hep Kuran okuyorum. Fakat uzun zamandır hep rüyalarımda kötü, anlamsız, saçma birazda korkunç şeyler görüyorum. Hatta bazen eskilerden kalan flörtlerimi ya da artık arkadaş olmadığım insanları yani kısaca geçmişle alakalı aşırı anlamsız ve aşşşırı saçma rüyalarda görüyorum.Bu gece rüyamdan çığlık atarak uyandım yani baya uyandığımda çığlık atıyordum, korkmamak için kendimi sakinleştirip geri uyudum. Ya böyle korkarak bi anda uyanıyorum ya da böyle ilk defa çığlık atarak uyandım. Acaba bunun nedeni ne olabilir kafama takılmaya başladı böyle durum yaşayan var mı

terapi almadan neden böyle rüyalar gördüğünüzü bilmek çok zor. tam olarak geçmişte neler yaşadığınız, nelerden etkilendiğiniz ve bu gördüğünüz rüyalardaki kişileri nelerle bağdaştırmış olabileceğinizle ilgili bir terapiyle bunlar bulunabilir.

Evet doğru diyorsunuz bu konunun üstüne gideceğim artık kafamı karıştırmaya başladı çünkü

Evet doğru diyorsunuz bu konunun üstüne gideceğim artık kafamı karıştırmaya başladı çünkü
Benimde yılda birkaç kez tekrarlayan aynı ya da duygusal olarak aynı hissettiren küçük birkaç değişikliğin olduğu rüyalarım oluyor yıllardır. bunun üzerine pek gitmedim açıkçası ama ben de merak ediyorum bazen neden oluyor diye. kimseye de sormadım diğer insanlarda tekrarlayan rüyalar görüyorlar mı diye. belki birçok kişi görüyordur. sizin fırsatınız varsa ve çok rahatsız etmeye başladıysa gidin tabii üstüne.

Ben de hiç olmazdı açıkçası hayatım boyunca çok zorlandığım vakitler, üzüldüğüm, ihanet ya da kazık yediğim dönemler oldu ama böyle rüyalar görmezdim son iki üç aydır dediğim gibi aşırı anlamsız olan eskilerde kalan insanlar ya da korkutucu rüyalar görünce bir de bugün çığlıkla uyanınca kafama takılmaya başladı biraz araştırıp gitmek gerek umarım sizde fırsatınız olurda gidebilirsiniz

"Rüyalar bilinçaltımıza açılan altın kapılardır"(Freud)
Terapi alabilirsiniz. Belli ki birikmişleri yüzeye getiriyor bilinçaltınız. Şu an zorlu zamanda olmayabilirsiniz ama siz zorlu zaman yaşar bilinçaltına hapsedersiniz o aylar yıllar sonra ısıtıp önünüze sunar. Nereden geldiğini bile anlamazsınız.

Çok güzel söylemişsiniz gerçekten bu terapinin üzerine gideceğim

Ben de bi ara birinin tırın altında kaldığını gördüm ondan neredeyse 3 ay sonra sürekli tırın altında kalan insanlar görmeye başladım rüyalarımda. İçinize attığınız şeylerin ne zaman ortaya çıkacağını bilemezsiniz. Bilinçaltı çok farklı bi olay.

Ben bir ara sürekli çığlık atarak utanıyordum.Hatta uyandığımda eşimi tanımadığım da çok oluyordu.Sen kimsin diye bile sormuslugum vardır.bazen nerde olduğumu farkedemiyordum.Psikiyatiye gittim uyku ilacı verdi.Cogu zaman derin uykuya dalamamaktan kaynaklanıyor.İlaca başlayalı 6 ay kadar oldu.O zamandan beri hiç yaşamadım çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…