Uzun süre kapalı kalan ve kötü kokan buzzdolabına çözüm var mı.

niramm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2011
67
0
86
Bolu
Normalde karbonati limon var diyenler vardı ama bu sefer sanki durum çok acil. Kayınvalidem bozuk diye kullanmadığı buzdolabını tamir edip kullanmaya başladı. Ama içindeki koku çok kötü. Sırf bu yüzden o dolaptan bir şey yemeği bırakın kapağını bile açmak istemiyorum. Sabunlu, deterjanlı bezler ile sildim. Nafile.

Yardım olarak önerebileceğiniz bir şey var mı acaba

benidme dedemleerin dolap 8 ayy kapalı kalmıstı bizde temizledik deterjan sirkeli su vs sonra kapağı bi kaç acık kaldı havalanması için koku gitmişti

Kimse okumamış. Artık sabaha. İyi geceler. umarım cevap alırım

sirke veya karbonatlı suyla silmek doalbınızın koku kömürü vardır servslerde satılır onu yenileyin...hiç olmadı dolabınızı boşaltıp fişini çekip süt koyduğunuz bir tepsiyi bi kaç gün bekletin ..tabi o süt kokuyu çektiği için dökülecek..:1:
aklıma gelenler bunlar ama balık kokusu sinmişse çıkmaz .:31:

Normalde karbonati limon var diyenler vardı ama bu sefer sanki durum çok acil. Kayınvalidem bozuk diye kullanmadığı buzdolabını tamir edip kullanmaya başladı. Ama içindeki koku çok kötü. Sırf bu yüzden o dolaptan bir şey yemeği bırakın kapağını bile açmak istemiyorum. Sabunlu, deterjanlı bezler ile sildim. Nafile.

Yardım olarak önerebileceğiniz bir şey var mı acaba

kaynanan nasıl tamir ediyor yav ben diyorum ne varsa eskilerde var :1:

süt iyi fikirmiş. Balık kokusu değil. Sadece ağır bir koku. uzun süre kapalı kalmadan kaynaklanıyor. Arada bir silinince küf tutmamış. SAdece koku var

süt iyi fikirmiş. Balık kokusu değil. Sadece ağır bir koku. uzun süre kapalı kalmadan kaynaklanıyor. Arada bir silinince küf tutmamış. SAdece koku var

2. mesajı okuyp başlıktan yola çıktımda..sütü deneyin karbonotlı suyuda deneyin fayda edecektir..

Valla önce çalışmıyordu Işığı yanıyor ama soğutmuyordu. Eşim filan da baktı anlamadı. Biz de 8 aylığına kayınvalideme taşınmıştık. O arada benim buzdolabını kullandık. Diğerini de tamir etmedik. Ben pazar günü kendi evime taşınıyorum. Sırf denemek için dün buzdolabının fişini taktık ona göre tamirci çağıracaktık. Bu arada kayınvalidem bize aylardır ayarlarında bozukluk vardır deyip duruyordu k sonunda biraz kurcaladı. :D bgn baktım soğutuyor. ama kokusundan yanına varılmıyor.

bi kaba kahve koyup dolabınızda bekletin... herkes faydasını görüyor umarım siz de görürsünüz...

Teşekkürler kızlar. Ben en iyisi gitmeden kahve,süt,limon,sirkeli su ve karbonat önlemlerini tek tek deneyecem. Tertemiz bırakıp gideyim :)

Sabah bir kalktım kayınvalidem bunun kokusunun gideceği yok doldurmuş içini. Evde sirke,kahve ve karbonat da yok.üçü de kalmamış.yine de bgn bir şekilde o dolabı temizlemem lazım. olmazsa sirke aldıracam

bence bu sayılanları yapın ve sonrada tıpkı bulasık makınalarında oldugu gıbı buzdolapları ıcınde koku var bıde ondan alırsanız sorun kalmaz sanırım

Back