uzun süre ev süpürmek takıntı mı başka bir şeymi?

hercai58

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2012
22
0
36
Konya
selam arkadaşlar henüz üye oldum ama sürekli takipcinizim.benim sorunum sürekli süpürge yapmak isteyişim ve bu işten açıkcası bıkmış olmam ve kendimi engelleyememek.sabah erken kalksam 4 odayı 4 saatte süpürüyorum.aman yat süpürge yapma diye teskin ediyorum kendimi öğlen kalkıyorum bu seferde akşam 7 ye kadar süpürge yapıyorum. ee düşünün artık ne yemek var ne de ekstra bir iş.toz almayı yetiştiremiyorum.günlük saatlerce süpürge yapmaktan başka hiç bişey yetiştiremiyorum.gezmek yok zaten küçük bir ilçedeyim komşuluk ilişkilerim yok.aşırı derecede toz takıntım var.12 senelik evliyim bir şey silkelemek dışında perde açmadım bir de cam silerken. sırf tozların uçuştuğunu görmemek için.zavallı yavrularımda loş ışıkta oturmaya alıştı.artık bu takıntımı başka bişeymi çözemedim.benim gibi olan varmı merak içerisindeyim.paylaşımlarınızı bekliyorum sevgiler.

canım obsasif kompülsif diye arat google da.
takıntı saplantı,seninki,dr a gitmen gerek kısa zamanda..devlet hastanesinede gidebilirsin..:49:

tüm eve her gün mü süpürge tutuyorsunuz....gün boyunca oturulan odayı tamam da diğer yerleri hergün süpürmek gereksiz bence...siz kendinize bir proğram yapın... haftanın bir günü temizlik günü olsun...diğer günler kesinlikle süpürge yapmayacağım diye karar alın ve bunu uygulamak içinde yemek yapmak, en önemliside çocuklarınızla çokça vakit geçirip onlarla bol bol oyun oynamak, günün belli saatlerinde onları dışarıya çıkarıp çocuk parkına götürmek gibi alışkanlıklar kazanın ki bu süpürge yapmak takıntısından kurtulun...takıntılarla baş etmek için inatla üstüne gitmeli derim nacizane...çocuklarınız büyürken en önemli önceliğiniz onlarla başbaşa vakit geçirmek olsun...temzlik işleri nankördür, yap yap bitmez....:kkk:

kendine yazik canim ya.ben hafta 1 veya 2 kez evi supurur silerim.benim evde cok tozlanio.2 veya 3 gunde de toz aliorum ve kesinlikle camlarimi acarim evin havalanmasi ve oksijen girmesi sart.bence senin ki takintidan da ote olmus :((

camlari mutlakja hergun 1 kere acip evi havalandirmalisiniz...
Gunde 1 kere supurmeni yeterli.
Evde kucuk cocuk varsa tabi bu sayi artabilir.

Ama mutlaka doktora gidip yardim almalisiniz.

Komsularin rahatsiz olmuyo mu her gun 4 saat supurge sesinden

psikolojik rahatsızlığınızın bence farkındasınız ve acılen bır psikoloğa gidip terapi almalısınız...

tüm eve hergün en az 4 saat dedim daha bunun holu mutfağı var 5-6 saat oluyor bazen.3 tane süpürgem var biri temizlik robotu diğeri dikey pratik süpürge birde normal.pratik olanı bile saatlerce çalışmaktan 3 kez bozuldu.önüne geçemiyorum bunun.komşular da alıştı bir şey demiyorlar sağolsunlar.ilaçlarla uyumak istemiyorum ama bir yandan da çok yoruluyorum büyük şehire gidince inşallah çaresini bulurum diye düşünüyorum.belki burda yapacak bir şey olmadığındandır.ayrıca tüm yatak yorgan hergün temizlik robotuyla elden geçer yada hergün tek tek hepsini silkelerim.tam bir saatimide o alır.bilmiyorum çok çaresizim gibi geliyor bazen ne yapacağımı şaşırdım.

tedavi olmalisiniz.herseyden once kendiniz icin cocuklariniz icin...
Allah yardimciniz olsun

Amin inşallah.Burda okuduğum bayanların pratik temizlik programlarını görünce çok hoşuma gidiyor yaparım diyorum ne yazıkki elime bir geçsin süpürge en pratiği yine 4 saat:)))

4 saat nasıl ev süpürülür? hem de her gün.mutlaka doktora gitmelisiniz.

bir de alakasız olacak ama elektrik faturanız ne kadar geliyor merak ettim.

canım kendine sınır koy ne olursa olsun yarın 1 saat süpür ve bırak,dayanamıyorsan al süpürgeyi bi arkadaşına bırak bir hafta vermesin sana ,sanada yazık, evdeki halıyada yazık ,süpürgeyede yazık, elektriğede yazık :1:

canim valla basta okuyunca sasirdim sanra güldüm ve sonra üzüldüm.
ben 1-1,5 saate evimi süpürüp siliyorum ve toz aliyorum.
süpürgenin sesine bile zor tahammül ediyorum.
sen en az 4 saate süpürüyorum evi diyorsun:53::52:
sende farkindasin bunun hic normal olmadiginin lütfen hemen doktora git.
cocuklarinada yazik evi havalandir bi hava alsinlar perdeleri ac eve bi günes girsin ya.

annem her gun bayram temızlıgı yapar gıbı temızlık yapıo cok kotu bısııı :(

tüm eve hergün en az 4 saat dedim daha bunun holu mutfağı var 5-6 saat oluyor bazen.3 tane süpürgem var biri temizlik robotu diğeri dikey pratik süpürge birde normal.pratik olanı bile saatlerce çalışmaktan 3 kez bozuldu.önüne geçemiyorum bunun.komşular da alıştı bir şey demiyorlar sağolsunlar.ilaçlarla uyumak istemiyorum ama bir yandan da çok yoruluyorum büyük şehire gidince inşallah çaresini bulurum diye düşünüyorum.belki burda yapacak bir şey olmadığındandır.ayrıca tüm yatak yorgan hergün temizlik robotuyla elden geçer yada hergün tek tek hepsini silkelerim.tam bir saatimide o alır.bilmiyorum çok çaresizim gibi geliyor bazen ne yapacağımı şaşırdım.

bari temizliğe gidin hastalığınızı paraya çevirirsiniz..para versen kımse yınede böyle temizlik yapmaz vallaa

hayır ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz ne zaman harekete geçeceksiniz?

psiikolog ilaç yazmaz psikiyatr ilaç yazar sizin terapiye ihtiyacınız var eğer ilaç istemiyorsanız...

bari temizliğe gidin hastalığınızı paraya çevirirsiniz..para versen kımse yınede böyle temizlik yapmaz vallaa

hayır ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz ne zaman harekete geçeceksiniz?

psiikolog ilaç yazmaz psikiyatr ilaç yazar sizin terapiye ihtiyacınız var eğer ilaç istemiyorsanız...

buna çok güldüm ben kendimden ümitsizim beni temizlipe alan kadın evden kovar 6 saatte ev süpürsem ne zaman sileceğim:))evet haklısınız herşeyin farkındayım bu bir hastalık tedavi için 1,5 saatlik il merkezine gitmem gerekiyor o yüzden erteliyorum tabii bu arada bana olan oluyor evet farkındayım daha 12 senelik evimde gündüz kanepemde oturup çay kahve içemedim ne yazıkki hep iş yapmaktan

canım eşin kızmıyormu yazık günah onada çocuklarınada,hem yeni nesil antidepresanlar uyutmuyorki...

Kendine kastın mı var arkadaşım,nedir bu ısrar:)
sanırım sende süpürgenin baş aparatını çıkarıp,
o küçük yuvarlak kısımla cm cm çektirmeye çalışıyorsun,
ben de öyle yapıyorum ama salon mutfak hol yarım saatte bitiyo,
gayette temiz oluyor.4 saat de insan neler yapmaz ya.
hem ev işi bi süpürmekle biter mi?
Bir an önce silkelen ve kendine gel bence,sana da yazık.

Back
X