- 16 Ekim 2011
- 776
- 191
Valla elvancan kendime cokca sordugum soru, madem ben bu kadar karakterliyim, su hikayedeki tek karakterli insanim, neden bu tiplerin arasina kendimi soktum? Bunca murdarligin arasinda kalan bir insan cidden karakterli midir, yoksa vaziyeti karakterliyim diye kurtarmaya mi calisiyordur, bazen bunu dusunuyorum.
Ben seviyordum onu..Ama unutmak istiyordum...
Başka biri olsun da iyice unutayım istiyordum doğal olarak...Gönüle söz geçmiyor..
En önemlisi maddi olarak hazır olmadığını söyleyip beni iki yıl oyalaması ve bu kızla birkaç ay içinde nişanlanması..Benle görüşürken o kızla tanışmış bu..Ben yanlış yapmadım ona..Eğer o olmayacaksa başka birini deneyeceğimi de açık yüreklilikle söyledim..Ama onun olmasını istediğimi söyledim duygusal birşekilde...
.Bu ilşkide ben hiç hata yapmadım ona .Ama
evet zor çok zor.insanın ağırına gider ,üzer, kötü hissettirir ama öldürmez.ben farklı açıdan bakmak istiyorum.bir insan hayatında aile o kadar önemli ki önemliden de öte önemli.çocuk yapmak en kolayı.bazı ebeveynler çocuğun altını temizleyince karnını doyurunca onun ihtiyaçlarını karşıladığını zannediyor.sevgi, ilgi ihtiyacı hiç umursanmıyor.çok iyi biliyorum bunu çünkü aynısını yaşadım.bana faydası olmayan evladı ben ne yapim diye bir baba!(babadan 5 yaşında ayrıldım ) ve insan yaşlanınca kendini garantiye almak için çocuk yapar diyen bir anne!nin ürünüyüm.o kadar sevgisiz ilgisiz büyüdüm ki kendimi karanlık soğuk bir ormanda yolumu şaşırmış hissederdim.ve karşıma çıkan ilk adamla hatalı bir evlilik yaptım ama ALLAH tan çocuk istemiyordum evlilik oturana kadar iyiki de istememişim.Hele ki maddi olarak evliliğe hazır olmadığını söylüyorsa ..Manevi olarak bile hazır olmadığını düşünüyorsak ..(ilgsizlik,iş sorunu,ayrı ülkeler)..
Çok zormuş..İnsanın ağrına gidiyor..Hele ki...Şunu diyorsa:''Sen de iyiydin o da iyi.Allah karşıma hep iyileri çıkardı''Benim de bir talibim olmuştu ama o iyi çıkmadı..
Ve bu kızla benle limoni görüşürken aralıkta tanışmış.Ve hiç söylemedi bana..Ben onun arkasından iş çevirmedim ama o yaptı bunu..Bayram öncesi nişan yapmış...
Bu durumu yaşayan da varsa dertleşmek isterim.
Yaşaması daha zormuş çünkü..
İş yerindekine aşık olacak kadar zaman geçirmemiştik.Hoşlantı vardı.Diğerini unutmak için bir çabaydı.ilgisiz davranınca olmadı baştan olmadı zaten..Ve ben mayıs ayında ona gitmeden önce R'ye dedim ki:Bir talibim var.Ama seni ömürboyu kaybetmeye hazır değilim.Sen hazır mısın "dediğimde ."Sonumuz yok.Mutlu olmanı isterim" demişti.Onla aralıkta tanışmış.Birkaç ayda nişanlanmış.Bana maddi olarak hazır değildi tr gelmek için veya ben oraya gitmek için..İlgisi az olmasaydı ben yuttdışına gidecektim işi bırakıp.Ama tr gelseydi bir çaba olacağı için sorun kalmayacaktı.Ben sevginin hakkını verdim.Onu eksikleriyle sevdim.O ise kendini karmaşaya soktu.Cesaret edemedi..Durum budur..Sonbaharın dediği gibi çaresizlik falan değildir.Sevgidir.Ben sevince eksikleriyle sevebilen sevmedi mi sevmeyen biriyim..Bin kere dediğim gibi yaşanan eski travmalar , yaş dönümüne geçirilen zamana duyulan sevgiye göre etkisi farklı olabilir büyük konuşmamak lazım.Şimdi yaşı küçük olanlar da var onları bir de 35 40 yaşta yalnız görmek lazım.Siz ztn sonrasinda baska biri ile gorusmedinizmi hatta o zmn is yerindeki on plandaydi bu arkadas geri plandaydi su an tek problem sizin hala yanliz olmaniz ama siz kendinizle barismadiginiz surece ne simdi ne baska biri ile nede bu insanlar ile mutlu olamazsiniz sureci bilmiyorum ama ztn sizin onunla gorusmeniz bile basli basina hata ve gereksiz neden size " sen iyiydin oda iyi" demesine izin veriyorsunuzki?
Hala yargılayıcı, dik dik konuşanlar var.
Hala yargılayıcı, dik dik konuşanlar var.
Bana kalırsa bu adamın hayatında zaten bu kadın vardı, aralıkta tanışmadı. Yani kandırılmış olabilir misiniz? Çünkü dolandırıcılar türlü türlü yol deniyor. Çok paronayak oldum galiba ben. Okudunuz mu bilmem, bir subay avmnin birinde diz çökmüş bir kıza evlenme teklif ediyor. Meğerse adam subay diil dolandırıcıymış, kızda adama kör kütük aşık, baya bir parasını kaptırmış.İş yerindekine aşık olacak kadar zaman geçirmemiştik.Hoşlantı vardı.Diğerini unutmak için bir çabaydı.ilgisiz davranınca olmadı baştan olmadı zaten..Ve ben mayıs ayında ona gitmeden önce R'ye dedim ki:Bir talibim var.Ama seni ömürboyu kaybetmeye hazır değilim.Sen hazır mısın "dediğimde ."Sonumuz yok.Mutlu olmanı isterim" demişti.Onla aralıkta tanışmış.Birkaç ayda nişanlanmış.Bana maddi olarak hazır değildi tr gelmek için veya ben oraya gitmek için..İlgisi az olmasaydı ben yuttdışına gidecektim işi bırakıp.Ama tr gelseydi bir çaba olacağı için sorun kalmayacaktı.Ben sevginin hakkını verdim.Onu eksikleriyle sevdim.O ise kendini karmaşaya soktu.Cesaret edemedi..Durum budur..Sonbaharın dediği gibi çaresizlik falan değildir.Sevgidir.Ben sevince eksikleriyle sevebilen sevmedi mi sevmeyen biriyim..Bin kere dediğim gibi yaşanan eski travmalar , yaş dönümüne geçirilen zamana duyulan sevgiye göre etkisi farklı olabilir büyük konuşmamak lazım.Şimdi yaşı küçük olanlar da var onları bir de 35 40 yaşta yalnız görmek lazım.
Az öncek msjda bahsettim biraz.Birbuçukyıl kesintisiz.sonbaharda ilgi azlığı sebebbyle bir ay ayrılık sonra limoni şekilde devam.İlgii olsa yurtdıına gidecekttm işi bırakıp.Tr gelmemeye karar verdi sonradan.Düşncemiz bir yıl ücretsz izin sonra ya orda ya burda olacaktık.Orda dğzgün işi yoktu.Taksiyi eline alamadı.Gyret etmedi edemedi.Depresifti hep..Maddi olrk evliliğe hazır değildi.trye gelmek için de birazpara kazanmamlazım diyordu.Kışın limoniydik.Yani ben kendmi ger ekmştim.Ne yapalım sonumuz görünmüyor diyordu..Ben de benim isteğim belli sen gayret etmiyorsun diyordum.Aralıkta bu kızla tanışmış meğer.Mayıs ayınd da bir talİple ilgili durumu yukarda bir yerde anlatmıştım.Son bir çağrı yapmıştım gönlümden atmaya kıyamayıp.Olumsuz yanıt verince çok üzülmüş mayıs ayında faceden engellemiş görüşmeyi kesmiştim.(Ama o engelleme arkadaş gibi konuşalım demişti herhalde o da kıyamamıştı) Diğer taliple görüştük .9ay önce haber göndermiş bir talipti.BEN onu başkasına satmamıştım.Diğer taliple aynı yerde çalışıyoruz.R nin niyetinin olmadığını bildiğim için ona başladım.Onu unutmak istedim.Ama hoşlantı olmuştu başlangıç için.K için aşk olabilir mi iki ayda?Zaten ilgisizdi travmalarından dolayı mesafeliydi.Çocuklarını bahane etti sonra..Ama asla K için R yi bırakmadım benmerhaba tulipa, ve seni cok iyi anlıyorum.. yasadığımız belki aynı hikayeler değil ama suan ki ruhsal durumunu hissedebiliyorum, bende soyle su son 2 seneme bakıyorum evet güzel anılarımda oldu fakat sonuç itibarı ile aslında hepsi hayal kırıklığı.. yalnız değilsin...
erkek arkadasın mesnetsız ve patavatsız biriymis sende ıyıydın oda ıyı ben hep şanslıydım gibi cümleler... nekadar suredir birlikteydiniz? uzun yazmıssın ihaneti normal algılayıp boylesı cumleler cok bencilce hakettiğini dusunmuyorum. yani biraz daha sagduyulu bir sekılde secebılırdı ben oraya takıldım.. biraz daha acarsan nasıldı ilişkiniz hep boylemıydı
Kızı buldum faceden.Ama birşey yapmadım.Yapmayacağım da..Benim kadar güzel değil diye teselli olsam da içim acıdı..Sizle görüşürken bir yandan da o kızla mı görüşmüş?
Kısa sürede tanışıp evlendiklerine göre ilişkiyi evlenme amaçlı başlatmış belli. Ve sizi çoktan gözden çıkartmış.
Şu anda yapacağınız tek şey o sizle sevgiliyken kızla da görüşmüşse bunu kıza bildirmeniz. Ben olsam öyle yapardım. Evlenseler bile ömür boyu bir çentik atmış olursunuz öyle kolay hazırloptan mutlu olmasın.
İnkar-pazarlık-kabullenme-kızgınlık...
Kızgınlık aşamasına da geçecem sonra...Daha kabullenmeye de gelemedim gibi..Şöyle olsaydı dediğim zamanlar..
Nöbetteyim ve telden yazıyorum.Yazılar iyi olmuyor kusura bakmayın..
Çok teşekür ederim.Çok güzel bir yorumdu.Sanki omuzuma dokundun..İnkardan sonra sorgulama var Tulipa. İster istemez kendince sebepler bulmaya çalışıyorsun ve ne yazık ki bahaneler. Çünkü sevmişsin ve sevdiğin adamın sana karşı olan bu davranışının temelinde yatan sebebi ona yakıştıramadığın için hatırasını kirletmemek adına bulunan bahaneler bunlar belki de...
Sonra kabulleneceksin durumu, bu defa başka türlü sorgulayacaksın. Acaba şöyle yapsaydım karşılığı böyle mi olurdu, bunu bunu söylemeseydim hala beraber olur muyduk diye.
En son da zaten sebebini çözdüğünde müthiş öfkeleneceksin ve aşkın orada bitecek. Bu da sancılı bir süreç, sevdiğin aşık olduğun bri insana karşı o eski duyguları hissetmediğini fark ettiğinde yıkılıyor insan ama eninde sonunda zamanla o acı da hafifliyor ve gitgide yok oluyor.
Belki yaşadığın hayal kırıklığından dolayı onu hiç unutamayacaksın ama en azından aklına geldiğinde canını acıtmayacak.
Bu yüzden ayağa kalk canım, inkar etmek, sorgulamak hiç bir şeyi değiştirmeyecek. Sana tavsiyem durumu biraz acımasızca da olsa tüm gerçekliği ile kabul et ve kendini iyileştirmeye başla.