Uzun süre emek verdiğimiz sevgilin ayrılma aşamasında çabucak birini bulup 1kaç ayda nişan yapması

Valla elvancan kendime cokca sordugum soru, madem ben bu kadar karakterliyim, su hikayedeki tek karakterli insanim, neden bu tiplerin arasina kendimi soktum? Bunca murdarligin arasinda kalan bir insan cidden karakterli midir, yoksa vaziyeti karakterliyim diye kurtarmaya mi calisiyordur, bazen bunu dusunuyorum.

:KK9::KK9::KK9: bunun muhakemesini bende cok yapıyorum soyle bır son 2 seneme bakınca... duygularıma tercuman oldunuz.. surekli kendime sordugum bu soruyu cok sevdıgım yası baya geckın bır komsum soyle acıkladı ; karakterını tam anlamı ıle bılemem kızım, fakat erdemli olduğun kesin..

Ben seviyordum onu..Ama unutmak istiyordum...
Başka biri olsun da iyice unutayım istiyordum doğal olarak...Gönüle söz geçmiyor..
En önemlisi maddi olarak hazır olmadığını söyleyip beni iki yıl oyalaması ve bu kızla birkaç ay içinde nişanlanması..Benle görüşürken o kızla tanışmış bu..Ben yanlış yapmadım ona..Eğer o olmayacaksa başka birini deneyeceğimi de açık yüreklilikle söyledim..Ama onun olmasını istediğimi söyledim duygusal birşekilde...
.Bu ilşkide ben hiç hata yapmadım ona .Ama
Hele ki maddi olarak evliliğe hazır olmadığını söylüyorsa ..Manevi olarak bile hazır olmadığını düşünüyorsak ..(ilgsizlik,iş sorunu,ayrı ülkeler)..

Çok zormuş..İnsanın ağrına gidiyor..Hele ki...Şunu diyorsa:''Sen de iyiydin o da iyi.Allah karşıma hep iyileri çıkardı''Benim de bir talibim olmuştu ama o iyi çıkmadı..
Ve bu kızla benle limoni görüşürken aralıkta tanışmış.Ve hiç söylemedi bana..Ben onun arkasından iş çevirmedim ama o yaptı bunu..Bayram öncesi nişan yapmış...

Bu durumu yaşayan da varsa dertleşmek isterim.
Yaşaması daha zormuş çünkü..
evet zor çok zor.insanın ağırına gider ,üzer, kötü hissettirir ama öldürmez.ben farklı açıdan bakmak istiyorum.bir insan hayatında aile o kadar önemli ki önemliden de öte önemli.çocuk yapmak en kolayı.bazı ebeveynler çocuğun altını temizleyince karnını doyurunca onun ihtiyaçlarını karşıladığını zannediyor.sevgi, ilgi ihtiyacı hiç umursanmıyor.çok iyi biliyorum bunu çünkü aynısını yaşadım.bana faydası olmayan evladı ben ne yapim diye bir baba!(babadan 5 yaşında ayrıldım ) ve insan yaşlanınca kendini garantiye almak için çocuk yapar diyen bir anne!nin ürünüyüm.o kadar sevgisiz ilgisiz büyüdüm ki kendimi karanlık soğuk bir ormanda yolumu şaşırmış hissederdim.ve karşıma çıkan ilk adamla hatalı bir evlilik yaptım ama ALLAH tan çocuk istemiyordum evlilik oturana kadar iyiki de istememişim.
işte insan sevgisiz ilgisiz ortamda büyüyünce böyle davranışlar sergiliyor yanlış adamların peşinde koşuyor.en ufak bir şekilde yüzüne güleni "işte bu beni seviyor" diye düşünüyor.tulipanın da bu durumdan aşağı yukarı farkı yok.aşırı hassas bir ruh hali var.sevilmeye çok aç bu yüzden mantıklı değerlendiremeler yapamıyor.misal bu adam sana yan çizmeye başladığında ilgisiz davrandığında anında resti çekip tekmeyi basacaktın.yaptın mı? yok yapamadın e sonucun böyle olacağı belli miydi? evet ben şaşırmadım belliydi.
karşına çıkan her insan sen iyisin iyi niyetlisin diye sana iyi davranmıyor maalesef.ha o çocuk sonuna kadar sana ş...lik etti mi evet etti.düzgün biri olsaydı "kusura bakma bacım seninle olmaz" der bitirirdi hep mırın kırın etti mıy mıy etti.ALLAh aşkına uzak durunn bu mıy mıy silik simidik tiplerden.
tulipa ben içimdeki o müthiş yalnızlık boşluk soğukluk hissini aştım.her ilgi göstereni adam yerine koymamaya başladım.bak senin ruh durumun müthiş buhranlar içinde.olaylara insanalra bu tarz yaklaşırsan, bu ruh halinden çıkamazsın.artık yetişkin insanla olduk.sen de kaldır at üzerinden bu ruh halini.elin i......lerinin 2 kuruşluk sevgisine muhtaç duruma sokma kendini.biraz kendini sorgula ben nerde hata yapıypum olaylar böyle şekilleniyor diye düşün.sen kendini sorgulamadıkça hatalarını görmedikçe suçu her zaman karşıdakine attıkça 10000000 yıl yaşasan bu dünyada senaryo aynı olacak sadece karakterler değişecek.
ha bu r...olayında nerde hata yaptın? bu adam mıy mıy edip türlü bahaneler ileri sürerken k...na tekmeyi atmamakta hata yaptın.ha şimdi üzülüp de buraya başlık açmaya değer mi zerre değmez.bu arada kk deki en uzun yorumum umaın sana bir faydası olur.hoşçakal.

Durumunuza üzüldüm ancak zararın neresinden dönerseniz kardır... Evet bir süre üzüleceksiniz ama daha sonra sizdeki her şey normale dönecek,unutacaksınız onu. Üzülmeye gerçekten değmez. Bol bol kitap okuyun,sevdiğiniz şeylerle ilgileenin aklınıza gelmesin çünkü aklınıza geldikçe üzüleceksiniz. Şükredin ki işler ciddiye binmeden çıkmış hayatınızdan.Kendinizi toparlayın,gerçekten değmiyorlar. Hiç kimse sizden daha değerli ve önemli değil bu hayatta.

ortada emek var emek verdim diye diye adamlara yapışmamak lazım. yorumlarından anlaşıldığı kadarıyla karşındakini bıktırma potansiyelin var canım o düşünce tarzını değiştirirsen mutluluğu bulacağına inanıyorum
kusura bakma yanlış anlama da evet çok arabesksin
gittiyse gitti yani dünyanın sonu mu ilişkiler biter bende dün bitirdim 3 senelik ilişkimi. olmuyosa oluyordur. keşke herkeste ömür boyu sevebilecek kadar yetenek olsa buna bende dahilm o zaman ilişkiler bitmezdi
hayat aşktan ibaret olmadığı için bende erkek arkadaşımı üzmemek adına zamanını çalmamak adına noktaladım ilişkiyi yani beraber noktaladık
senin hayatında erkekten aşktan ilişkiden başka bişey yokmu
kendine faydalı gelecek şeylere yönlenmelisin
gez dolaş hobi edin hayatın tadını çıkar
hayatın anlamını tek bişeye sabitlersen bu gidişle dha çok üzülürsün
kızmışsın burda yorum yapanlara ama en doğru yorumlar bence senin kızdığın yorumlar

Siz ztn sonrasinda baska biri ile gorusmedinizmi hatta o zmn is yerindeki on plandaydi bu arkadas geri plandaydi su an tek problem sizin hala yanliz olmaniz ama siz kendinizle barismadiginiz surece ne simdi ne baska biri ile nede bu insanlar ile mutlu olamazsiniz sureci bilmiyorum ama ztn sizin onunla gorusmeniz bile basli basina hata ve gereksiz neden size " sen iyiydin oda iyi" demesine izin veriyorsunuzki?
İş yerindekine aşık olacak kadar zaman geçirmemiştik.Hoşlantı vardı.Diğerini unutmak için bir çabaydı.ilgisiz davranınca olmadı baştan olmadı zaten..Ve ben mayıs ayında ona gitmeden önce R'ye dedim ki:Bir talibim var.Ama seni ömürboyu kaybetmeye hazır değilim.Sen hazır mısın "dediğimde ."Sonumuz yok.Mutlu olmanı isterim" demişti.Onla aralıkta tanışmış.Birkaç ayda nişanlanmış.Bana maddi olarak hazır değildi tr gelmek için veya ben oraya gitmek için..İlgisi az olmasaydı ben yuttdışına gidecektim işi bırakıp.Ama tr gelseydi bir çaba olacağı için sorun kalmayacaktı.Ben sevginin hakkını verdim.Onu eksikleriyle sevdim.O ise kendini karmaşaya soktu.Cesaret edemedi..Durum budur..Sonbaharın dediği gibi çaresizlik falan değildir.Sevgidir.Ben sevince eksikleriyle sevebilen sevmedi mi sevmeyen biriyim..Bin kere dediğim gibi yaşanan eski travmalar , yaş dönümüne geçirilen zamana duyulan sevgiye göre etkisi farklı olabilir büyük konuşmamak lazım.Şimdi yaşı küçük olanlar da var onları bir de 35 40 yaşta yalnız görmek lazım.

Son düzenleme:
Hala yargılayıcı, dik dik konuşanlar var.

Bak güzel arkadaşım burada kimse senin acı çekmen için yorum yapmıyor.
Evet sert ve sivri dilli olan yorumlar var ve sen buna kızmakta haklısın. Ama biz bayanlar olarak bir erkek için bu kadar üzülen bir hemcinsimizi görünce kızıyoruz istemeden.
Çünkü sen de çok iyi biliyorsun ki değmiyor.
İnan bu yorumların hiçbiri seni kırmak, yermek, yargılamak adına yapılmıyor.

Seni birebir anlayamayız belki ama empati yeteneğimiz var az çok. En önemlisi biz de bayanız. Bir bayanın ne kadar duygusal olduğunu, bu konularda ne kadar hassas olduğunu biliyoruz. Nolur insanlara kızmak yerine onların yorumlarındaki iyi niyeti görmeye çalış.

Ve toparlan bir an önce.

Dik dik yorumlar yapan göremedim ben üç dört sayfadır. Yardımcı olmak istiyor yazanlar.
Olan olmuş, adam gitmiş. Şu an içi rahat mis gibi uyuyor bu saatte mesela. Nişanlanmış da.. Artık bu giden adamı döndürecek bir formül yok.
Ah vah dense sizinle, sizi daha da çok üzmek ister gibi ay ne yapmış deseler yada beddua etseler, bu durum değişmeyecek, size de bir gram yararı olmayacak.
Yani ağladınız, üzüldüğünüz her an size zarar, onun umurunda değil.
O söylediği sözler de sizi üzmemek için söylenmiş "sen daha iyilerine layıksın" sözünün klişeleşmemiş olanı.
İşte bu gerçekleri görüyor herkes, çoğumuz yaşadık ayrılık acısını, aldatma acısını.. Yaşadığımızdan uyarıyoruz esasında.
Ağlamak sızlanmak kendine kahretmek bir tek sana zarar.Ve emin ol değmiyor da geçen zamanına yazık.
Sırf bunun için yazmıştım ben.
Ah vah etmek yerine kendini topla artık diye.
Ha kızıyorsunuz, sizin beklediğiniz şey bambaşkaymış şu an fark ettim. Siz beni seviyor ama başkasıyla evlenecek dimi, beni hala seviyor bana iyi dedi o zaman neden gitti gibi cevabı olmayan ve sadece sizi yoran üzen şeyler duymak istiyormuşsunuz. Yada vah vah tüh tüh diye sızlanma ve beddualar falan.
Dilerim 30 yaşındasınız sanırım, yaşınızın tecrübesi ve olgunluğuyla bu durumu atlatırsınız en kısa zamanda...

Ben anlamıyorum durumların çok karışık seni burda yargılayanı da görmedim pek, sen kalkmış yargılıyorlar diyorsunki durumun karmaşık yani. Yargılama görmek istiyorsan benim açtığım konuma bak. Kimse sana burda dik konuşmuyor ama durumunda karmakarışık yani. Hyat erkekten ibaret değildir neden kabul etmekte algılamakta zorlanıyorsun.
Neyse ne desek boş zaten sana

Aslında burada herkes senin iyiliğine konuşuyor/yazıyor...
Ah bir anlayabilsen...:KK14:

İş yerindekine aşık olacak kadar zaman geçirmemiştik.Hoşlantı vardı.Diğerini unutmak için bir çabaydı.ilgisiz davranınca olmadı baştan olmadı zaten..Ve ben mayıs ayında ona gitmeden önce R'ye dedim ki:Bir talibim var.Ama seni ömürboyu kaybetmeye hazır değilim.Sen hazır mısın "dediğimde ."Sonumuz yok.Mutlu olmanı isterim" demişti.Onla aralıkta tanışmış.Birkaç ayda nişanlanmış.Bana maddi olarak hazır değildi tr gelmek için veya ben oraya gitmek için..İlgisi az olmasaydı ben yuttdışına gidecektim işi bırakıp.Ama tr gelseydi bir çaba olacağı için sorun kalmayacaktı.Ben sevginin hakkını verdim.Onu eksikleriyle sevdim.O ise kendini karmaşaya soktu.Cesaret edemedi..Durum budur..Sonbaharın dediği gibi çaresizlik falan değildir.Sevgidir.Ben sevince eksikleriyle sevebilen sevmedi mi sevmeyen biriyim..Bin kere dediğim gibi yaşanan eski travmalar , yaş dönümüne geçirilen zamana duyulan sevgiye göre etkisi farklı olabilir büyük konuşmamak lazım.Şimdi yaşı küçük olanlar da var onları bir de 35 40 yaşta yalnız görmek lazım.
Bana kalırsa bu adamın hayatında zaten bu kadın vardı, aralıkta tanışmadı. Yani kandırılmış olabilir misiniz? Çünkü dolandırıcılar türlü türlü yol deniyor. Çok paronayak oldum galiba ben. Okudunuz mu bilmem, bir subay avmnin birinde diz çökmüş bir kıza evlenme teklif ediyor. Meğerse adam subay diil dolandırıcıymış, kızda adama kör kütük aşık, baya bir parasını kaptırmış.
Bakış acınızı değiştirip bir daha düşünün derim.

merhaba tulipa, ve seni cok iyi anlıyorum.. yasadığımız belki aynı hikayeler değil ama suan ki ruhsal durumunu hissedebiliyorum, bende soyle su son 2 seneme bakıyorum evet güzel anılarımda oldu fakat sonuç itibarı ile aslında hepsi hayal kırıklığı.. yalnız değilsin...

erkek arkadasın mesnetsız ve patavatsız biriymis sende ıyıydın oda ıyı ben hep şanslıydım gibi cümleler... nekadar suredir birlikteydiniz? uzun yazmıssın ihaneti normal algılayıp boylesı cumleler cok bencilce hakettiğini dusunmuyorum. yani biraz daha sagduyulu bir sekılde secebılırdı ben oraya takıldım.. biraz daha acarsan nasıldı ilişkiniz hep boylemıydı
Az öncek msjda bahsettim biraz.Birbuçukyıl kesintisiz.sonbaharda ilgi azlığı sebebbyle bir ay ayrılık sonra limoni şekilde devam.İlgii olsa yurtdıına gidecekttm işi bırakıp.Tr gelmemeye karar verdi sonradan.Düşncemiz bir yıl ücretsz izin sonra ya orda ya burda olacaktık.Orda dğzgün işi yoktu.Taksiyi eline alamadı.Gyret etmedi edemedi.Depresifti hep..Maddi olrk evliliğe hazır değildi.trye gelmek için de birazpara kazanmamlazım diyordu.Kışın limoniydik.Yani ben kendmi ger ekmştim.Ne yapalım sonumuz görünmüyor diyordu..Ben de benim isteğim belli sen gayret etmiyorsun diyordum.Aralıkta bu kızla tanışmış meğer.Mayıs ayınd da bir talİple ilgili durumu yukarda bir yerde anlatmıştım.Son bir çağrı yapmıştım gönlümden atmaya kıyamayıp.Olumsuz yanıt verince çok üzülmüş mayıs ayında faceden engellemiş görüşmeyi kesmiştim.(Ama o engelleme arkadaş gibi konuşalım demişti herhalde o da kıyamamıştı) Diğer taliple görüştük .9ay önce haber göndermiş bir talipti.BEN onu başkasına satmamıştım.Diğer taliple aynı yerde çalışıyoruz.R nin niyetinin olmadığını bildiğim için ona başladım.Onu unutmak istedim.Ama hoşlantı olmuştu başlangıç için.K için aşk olabilir mi iki ayda?Zaten ilgisizdi travmalarından dolayı mesafeliydi.Çocuklarını bahane etti sonra..Ama asla K için R yi bırakmadım ben
Ama o yaptı bunu!K meselesini iki haftada unuttum.Bir geçmişimiz yoktu.R bayramdan önce nişanlanlanmış.R ile haziranda iki yıl bitti...Ben ona kıyamazdım ama o kıydı..

Şok oldum duyunca ..İnanamadım...Yine de sevmişti o beni..Kendimi geri çekince aklı çelinmiş..İlgi isteğime bunalmış..İlgisi az ama seven bir adamdı..Depresifti,işini eline alamamıştı.Tr gelmeye korkuyırdu ,iş sıkıntısı yüzünden.Ben memurum sen de az kazansan yeter "demiştim.ben oraya gelsem maddi olarak hazır değildi .Ve ben ilgi sıkıntısı yaşattığı için bana ,yurtdışına gelmem demştim sonradan..Geçen yaz ve bu sonnbahar aile ve iş sıkıntısı yaşadığımda ona daha çok ihtiyacım olmuştu.Ama yine herzamanki gibi yetersiz kalmıştı...

İnkar-pazarlık-kabullenme-kızgınlık...

Kızgınlık aşamasına da geçecem sonra...Daha kabullenmeye de gelemedim gibi..Şöyle olsaydı dediğim zamanlar..

Nöbetteyim ve telden yazıyorum.Yazılar iyi olmuyor kusura bakmayın..

Sizle görüşürken bir yandan da o kızla mı görüşmüş?
Kısa sürede tanışıp evlendiklerine göre ilişkiyi evlenme amaçlı başlatmış belli. Ve sizi çoktan gözden çıkartmış.
Şu anda yapacağınız tek şey o sizle sevgiliyken kızla da görüşmüşse bunu kıza bildirmeniz. Ben olsam öyle yapardım. Evlenseler bile ömür boyu bir çentik atmış olursunuz öyle kolay hazırloptan mutlu olmasın.
Kızı buldum faceden.Ama birşey yapmadım.Yapmayacağım da..Benim kadar güzel değil diye teselli olsam da içim acıdı..

İnkar-pazarlık-kabullenme-kızgınlık...

Kızgınlık aşamasına da geçecem sonra...Daha kabullenmeye de gelemedim gibi..Şöyle olsaydı dediğim zamanlar..

Nöbetteyim ve telden yazıyorum.Yazılar iyi olmuyor kusura bakmayın..

İnkardan sonra sorgulama var Tulipa. İster istemez kendince sebepler bulmaya çalışıyorsun ve ne yazık ki bahaneler. Çünkü sevmişsin ve sevdiğin adamın sana karşı olan bu davranışının temelinde yatan sebebi ona yakıştıramadığın için hatırasını kirletmemek adına bulunan bahaneler bunlar belki de...

Sonra kabulleneceksin durumu, bu defa başka türlü sorgulayacaksın. Acaba şöyle yapsaydım karşılığı böyle mi olurdu, bunu bunu söylemeseydim hala beraber olur muyduk diye.

En son da zaten sebebini çözdüğünde müthiş öfkeleneceksin ve aşkın orada bitecek. Bu da sancılı bir süreç, sevdiğin aşık olduğun bri insana karşı o eski duyguları hissetmediğini fark ettiğinde yıkılıyor insan ama eninde sonunda zamanla o acı da hafifliyor ve gitgide yok oluyor.

Belki yaşadığın hayal kırıklığından dolayı onu hiç unutamayacaksın ama en azından aklına geldiğinde canını acıtmayacak.

Bu yüzden ayağa kalk canım, inkar etmek, sorgulamak hiç bir şeyi değiştirmeyecek. Sana tavsiyem durumu biraz acımasızca da olsa tüm gerçekliği ile kabul et ve kendini iyileştirmeye başla.

İnkardan sonra sorgulama var Tulipa. İster istemez kendince sebepler bulmaya çalışıyorsun ve ne yazık ki bahaneler. Çünkü sevmişsin ve sevdiğin adamın sana karşı olan bu davranışının temelinde yatan sebebi ona yakıştıramadığın için hatırasını kirletmemek adına bulunan bahaneler bunlar belki de...

Sonra kabulleneceksin durumu, bu defa başka türlü sorgulayacaksın. Acaba şöyle yapsaydım karşılığı böyle mi olurdu, bunu bunu söylemeseydim hala beraber olur muyduk diye.

En son da zaten sebebini çözdüğünde müthiş öfkeleneceksin ve aşkın orada bitecek. Bu da sancılı bir süreç, sevdiğin aşık olduğun bri insana karşı o eski duyguları hissetmediğini fark ettiğinde yıkılıyor insan ama eninde sonunda zamanla o acı da hafifliyor ve gitgide yok oluyor.

Belki yaşadığın hayal kırıklığından dolayı onu hiç unutamayacaksın ama en azından aklına geldiğinde canını acıtmayacak.

Bu yüzden ayağa kalk canım, inkar etmek, sorgulamak hiç bir şeyi değiştirmeyecek. Sana tavsiyem durumu biraz acımasızca da olsa tüm gerçekliği ile kabul et ve kendini iyileştirmeye başla.
Çok teşekür ederim.Çok güzel bir yorumdu.Sanki omuzuma dokundun..

X