Uzun süre dayanacak yemekler

Arkadaşlar ne olur yapmayın. Valla ne aglattınız beni ya.
Allah hepinizden razı olsun. Cuma cuma çok mutlu ettiniz beni.
En kötü hazır söylerim sizi zahmete sokamam.

Ağlama arkadaşım, hamilesin sen seni ağlatmak değil niyetimiz. Ama aklında olsun burada sana yardımcı olabilecek (birbirimizi tanımasakta) arkadaşlarının olduğu.

Merhaba Arkadaşlarım,

Artık sizden başka kimseyle derdimi sırrımı paylaşmıyorum iyiki var burası ve sizler. Gelelim derdime.

Ben 36 haftalık hamileyim ve haftaya izne çıkıcam kısmetse. Vede 3,5 yaşında bir oğlum var…

Doğumda hastanede ve evde yanımda kalıcak kimse yok… Hastanede eşim olur yanımda evde kimse olmayacak tek ben ve çocuklarım.

Ailem varda yok diyelim.. Olmamaları daha iyi. Insana yük olmaktan başka bişeye yaramıyorlar saolsunlar.

Doguma gitmeden önce (sezeryan ile dogum yapıcam) 4-5 çeşit yemek yapıp atayım diyorum dolaba…

Küçük bir çocuk var onun ve benim Için yemek şart sonuçta. Alıp dolaptan ısıtıp veririm. 1 haftada da kendimi toparlarım inşallah.

1 hafta o yemeklerle idare edebilir miyim???

Birde neler yapayım hem kolay hemde doyurucu önerilerinizi bekliyorum.
Bence bir aylığına yardimci bi kadın tut hem sana yardimci olir hem yemek yapar olmaz dersen bir iki günlük yemek yap ağ dolaba bir kaç günde dışardan yemek isteyin sen o halde kalkıp nasıl hazırlayacaksin esin yardım etsin yemek yapmayı bilmiyormu esin bir kaç gün yapsin

Bence bir aylığına yardimci bi kadın tut hem sana yardimci olir hem yemek yapar olmaz dersen bir iki günlük yemek yap ağ dolaba bir kaç günde dışardan yemek isteyin sen o halde kalkıp nasıl hazırlayacaksin esin yardım etsin yemek yapmayı bilmiyormu esin bir kaç gün yapsin

Bir aylıgına kimse kabul etmezki.
Aynen en kötü hazır söylücez.
Maalesef eşim hazır çorba bile yapamaz.

Merhaba Arkadaşlarım,

Artık sizden başka kimseyle derdimi sırrımı paylaşmıyorum iyiki var burası ve sizler. Gelelim derdime.

Ben 36 haftalık hamileyim ve haftaya izne çıkıcam kısmetse. Vede 3,5 yaşında bir oğlum var…

Doğumda hastanede ve evde yanımda kalıcak kimse yok… Hastanede eşim olur yanımda evde kimse olmayacak tek ben ve çocuklarım.

Ailem varda yok diyelim.. Olmamaları daha iyi. Insana yük olmaktan başka bişeye yaramıyorlar saolsunlar.

Doguma gitmeden önce (sezeryan ile dogum yapıcam) 4-5 çeşit yemek yapıp atayım diyorum dolaba…

Küçük bir çocuk var onun ve benim Için yemek şart sonuçta. Alıp dolaptan ısıtıp veririm. 1 haftada da kendimi toparlarım inşallah.

1 hafta o yemeklerle idare edebilir miyim???

Birde neler yapayım hem kolay hemde doyurucu önerilerinizi bekliyorum.

ah cnmmmm :KK43: allah hayırlı doğumlar nasip etsin önce. ya ben hep diyorum ki bi kadın yaklaşık 10 erkek falan gücünde. kadın isterse her şeyi yapar çünkü tek başına her türlü ayakta kalır. karşımızda güçlü bir kadın örneği. keşke yanında bayan biri olsaydı diğer çocukla ilgilenmesi bile size yeterdi. bu arada galiba bu arada benimde yanımda kimse olmayacak doğumumda ama sizde bir çocuk daha var. benim tavsiyem koca bir tencere çorba (hem size hem çocuğa iyi olur bozulmaz kolay) bir tepsi kolay yufkalı peynirli börek (ısıtması hazırlanması kolay) 1-2 çeşitte yine çabuk bozulmayan yemek (dolma olabilir) bunlarla çok rahat idare edebilirsiniz hatta annem dolma vs türü şeylerin içini bile koyup pişirmeden buzluğa atar ki çıkarıp pişirmesi kolay olsun. Allah yardımcın olsun tekrardan.

ah cnmmmm :KK43: allah hayırlı doğumlar nasip etsin önce. ya ben hep diyorum ki bi kadın yaklaşık 10 erkek falan gücünde. kadın isterse her şeyi yapar çünkü tek başına her türlü ayakta kalır. karşımızda güçlü bir kadın örneği. keşke yanında bayan biri olsaydı diğer çocukla ilgilenmesi bile size yeterdi. bu arada galiba bu arada benimde yanımda kimse olmayacak doğumumda ama sizde bir çocuk daha var. benim tavsiyem koca bir tencere çorba (hem size hem çocuğa iyi olur bozulmaz kolay) bir tepsi kolay yufkalı peynirli börek (ısıtması hazırlanması kolay) 1-2 çeşitte yine çabuk bozulmayan yemek (dolma olabilir) bunlarla çok rahat idare edebilirsiniz hatta annem dolma vs türü şeylerin içini bile koyup pişirmeden buzluğa atar ki çıkarıp pişirmesi kolay olsun. Allah yardımcın olsun tekrardan.

Çok teşekkür ederim. Sizede rabbim kolaylık versin. iş başa düşünce mecburuz yapmaya.
Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Dikkate alıcam.

nurum Allah yardımcınız olsun
konu komşunuz yok mu az bir para ile yardım edebilecek?
3 5 kuruş verebilirseniz verseniz de o yapsa size yardım etse en az 15 gün
maddi durum da önemli tabi

önceliklee hayırlı sağlıklı doğumlar olsun... her yemeği yapıp dondurucuya 2 kat poşetle koyabilirsinizz.. bende evde olmama rağmen yemeklerimden buzluğada koyarım 1 gün önceden çıkarıp çözdürürsenizz rahatça kullanıp yersinizz.. sizi baya bi idare ederr

Allah yardımcınız olsun.hangi sehirdesiniz ben geleyim bakayım diyesim geldi.buzluga atmak gibi bi nimt varmi çalışan bayanın en iyi yardımcısı buzluk.börek sar koy.kurabiye yap koy.karniyarik imam bayıldı yap.dolma doldur biber falan koy.köfte yap şekil ver koy.bunlar benim hep koydugum seyler dondurucuya.cok ta guzel cikiyor.pisirmiyorum ama ben tep cigden koyuyorum tencereye koymasi zor olmaz heralde dogumdan sonra.şimdilerde yaptığın artan yemekleri buzluga koy.ben artan yemeği hemen buzluga atarım. Corba yap isitiverirsin.taze koyduğun her yemek taze çıkıyor. Tavuk haşla koy.Kahvaltılık peynir karpuz bile yetiyor yaz günü dogum zaman olacak bilmiyorum ama.

nohut fasulye falan haslayıp buzluga atın
domates salcayla hemen yemek olur
tavuk et haslayıp suyunu cıkarıp tek kullanımlık sekılde buzluga atın bulyon gıbı olur
borek falan sarın buzluga atın
buzdolabında hazır yemek ıcınde en guzelı corba
corbayı buyuk kucuk herkes yer 2 cesıt corba olsun agzı kapalı cam kavanozda
türlu olabılır kucuk tencerede
patatesı soganı bıberı tepsıde dograyıp tavuk budla karıstırıp soslayıp fırına atarak pısırıp yıyebılırsınız
allah yardımcınız olsun bebegınız cocugunuz aılenız saglıklı sıhhatlı yanı basınızda olsun ınsallah
Nohut fasulye benim de aklima geldi de gaz yapar diye yazmadım sütten bebeğe çok rahat geciyor. Evet en kolay yemek patates soğan biber dogra yagla baharatla tepsiye diz uzerine önceden yapılmış buzluga atilmis hazir köfte veya haşlanip buzluga atılmış tavuk budu.alsana mis gibi kolay ana yemek.
yemek tarifi vermişim farkinda olmadan.:kk77::-)

Yorma kendini derim...1 hafta dışardan söylersiniz olur biter...ev yemekleri yapan çok yer var...

Allah yardımcın olsun canım.yemeklerini pişir,sıcak sıcak kavanozlara kapat.hatta çorbalarıda yapabilirsin.ihtiyaç olduğunda açar ısıtır,yersiniz.börek,poğaça,kurabiye,kek yapıp buzluğa at.
aslında yakınlardan en azından 1 hafta yardım edecek birini bulabilirsiniz parayla diye düşünüyorum.

nurum Allah yardımcınız olsun
konu komşunuz yok mu az bir para ile yardım edebilecek?
3 5 kuruş verebilirseniz verseniz de o yapsa size yardım etse en az 15 gün
maddi durum da önemli tabi

Çok şükür maddi sıkıntım yok ama ben söyleyemem ki arkadaşıma para vereyimde bana yemek yap filan diye.
Kaldı ki para mevzusunuda arkadaşlarım kabul etmezde ailem atlar. Annemle ablam özellikle.

Çok şükür maddi sıkıntım yok ama ben söyleyemem ki arkadaşıma para vereyimde bana yemek yap filan diye.
Kaldı ki para mevzusunuda arkadaşlarım kabul etmezde ailem atlar. Annemle ablam özellikle.
onlara tek kuruş yok!!!!
konu komşuna bir danış canım onlar sana inşallah birini bulurlar
Allah tekrar yar ve yardımcın olsun

X