Uzun süre dayanacak yemekler

nurummm

Oğlum Abii oluyor!!! Karnıma Mutluluk Kondu :)
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
1.972
155
Merhaba Arkadaşlarım,

Artık sizden başka kimseyle derdimi sırrımı paylaşmıyorum iyiki var burası ve sizler. Gelelim derdime.

Ben 36 haftalık hamileyim ve haftaya izne çıkıcam kısmetse. Vede 3,5 yaşında bir oğlum var…

Doğumda hastanede ve evde yanımda kalıcak kimse yok… Hastanede eşim olur yanımda evde kimse olmayacak tek ben ve çocuklarım.

Ailem varda yok diyelim.. Olmamaları daha iyi. Insana yük olmaktan başka bişeye yaramıyorlar saolsunlar.

Doguma gitmeden önce (sezeryan ile dogum yapıcam) 4-5 çeşit yemek yapıp atayım diyorum dolaba…

Küçük bir çocuk var onun ve benim Için yemek şart sonuçta. Alıp dolaptan ısıtıp veririm. 1 haftada da kendimi toparlarım inşallah.

1 hafta o yemeklerle idare edebilir miyim???

Birde neler yapayım hem kolay hemde doyurucu önerilerinizi bekliyorum.

1 hafta yemek dayanır mı bilmiyorm ama eşiniz yardımcı olmaz mı ? Kurubaklagil haşlayıp atabilirsiniz pişirmesi pratik olir

Yaprak sar buzluğa at. Çorba yap yoğurt çorbası. Tarhana çorbası. Ben bazen fazla yemekleri buzluğa atıyorum daha sonra çıkarıyorum buzu çözülümce ısıtıyorum tazecik oluyor. Kurabiye falan yap tatlı isteğinde yersin.
Allah yardımcın olsun canım. Saglıkla büyüt yavrularını. Bende sahipsizdim seni anlıyorum.

1 hafta yemek dayanır mı bilmiyorm ama eşiniz yardımcı olmaz mı ? Kurubaklagil haşlayıp atabilirsiniz pişirmesi pratik olir

Eşim elbette yardımcı olur ama kendi işi oldugu için çok kalamıcak yanımda. Hazır şeyler söylersin diyor oda kabız yapar diye korkuyorum.

nohut fasulye falan haslayıp buzluga atın
domates salcayla hemen yemek olur
tavuk et haslayıp suyunu cıkarıp tek kullanımlık sekılde buzluga atın bulyon gıbı olur
borek falan sarın buzluga atın
buzdolabında hazır yemek ıcınde en guzelı corba
corbayı buyuk kucuk herkes yer 2 cesıt corba olsun agzı kapalı cam kavanozda
türlu olabılır kucuk tencerede
patatesı soganı bıberı tepsıde dograyıp tavuk budla karıstırıp soslayıp fırına atarak pısırıp yıyebılırsınız
allah yardımcınız olsun bebegınız cocugunuz aılenız saglıklı sıhhatlı yanı basınızda olsun ınsallah

Komposto yap mutlaka. Hastaneden gelince yiyeceğin kadarı dolapta dursun ertesi gün yiyeceklerini buzluğa at. Gece çıkarırsın sabaha kadar çözülür

Buzluğa atarsanız hiç birşey olmaz...Ama normal yemek gibi de olmuyor tabi..
Gerekirse dışardan da söylersiniz...

Teşekkür ederim. 3,5 yaşında..

Peki nasıl bakacaksınız ikisine birden zor olmayacak mı?
Gerçi Allah güç kuvvet veriyor ben ikinci doğumumda akşamına ayağa kalkmak zorunda kalmıştım..
Ama zor.. Çok zor..
3.5 yaşında olanın bir parça kıskançlıkları da olacaktır.
Büyük travma çünkü kardeş doğumu..
Allah yardımcınız olsun..

Saolasın canım,
Ailem gelsede benden hizmet bekler. Kalkıp bir çorba yapayım demez.
Zaten annem haftaya köye gidiyor dogum yapacagımı bile bile.
Rabbim yardım eder bir şekilde atlatıcam.

ah canım ya sağ salim atlatırsın inşallah, nerde oturuyorsun yakınlarımızdaysan 1-2 çeşit yapıp getiririz insanlık ölmedi sonuçta..

Aminnn.
Eminim kıskanacak... Ama alışacak çaresi yok.
Hep birlikte atlatıcaz inşallah.

Aç kalmaktan iyidir. Kendimi değilde en çok oğlumu düşünüyorum.
Biliyorum eminim öyledir Ama sende yiyeceksin ki bebeğin de beslensin emecek sonuçta...
Güçlü olursan herşeyi yaparsın bence... Benim kardeşim yemekleri çok koyar derin dondurucuya sorun olmuyor..

ah canım ya sağ salim atlatırsın inşallah, nerde oturuyorsun yakınlarımızdaysan 1-2 çeşit yapıp getiririz insanlık ölmedi sonuçta..

Çok teşekkürler. Böyle yazınca ağladım valla.
Bu merhamet kendi annemde yokta.

Biliyorum eminim öyledir Ama sende yiyeceksin ki bebeğin de beslensin emecek sonuçta...
Güçlü olursan herşeyi yaparsın bence... Benim kardeşim yemekleri çok koyar derin dondurucuya sorun olmuyor..

Çok haklısın.
Buzluga atmak mantıklı.

Canım benim ya kendi hallerim geldi hastanede sezaryenim çok zordu sonrasında ben çok zor toparlandım.. Canım benim bi bebeğin daha varmış.. Rabbim yardımcın olsun.. Nasıl bakacaksın minicik yavruyla o güzel çocuğuna.. Hiç mi 1 haftalığına da olsa bi gelen olmaz.. 3,5 yaşında canım çok canını sıkma.. Yaptığın şeyler 3-4 gün gitse yine az çok toparlanırsın sonra babası ilgilenir zaten Allah'ın izniyle atlatırsın..

Annem ilk oglum dogdugunda hastaneye geldi. Yardımcı olmak bir yana birde bana yük oldu.
Benden çok yattı hastanede... Hastaneden çıkar çıkmaz da evine gitti. Şimdide zaten haftaya köye gidecekmiş.
Cahil hiçbişeyi bilmez halimle baktım ilk yavruma şükür.
Bunda da bakarım Allahın izniyle zor olucak ama yapacak bişey yokki.
Doğum öncesi yemeklerim hazır olursa ısıtıp yediririm en azından.

Ah canım benim ya. Her doğuran ana olamıyor işte

Yaptırabilirsen içli köfte falan yaptırıp Buzluca atabilirsin. Normal kuru köfte, Jülyen doğranmış tavuk göğsü falan pratik oluyor.

İstanbuldaymışsın ben yardım edebilirim sana. Insanlık ölmedi ya. Iki küçük çocuk ve sezeryanlı zorlanırsın biraz ama anneler güçlüdür.

Bak tekrar söylüyorum yemek yapabilirim sana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…