• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun Ömürlü Sağlıklı Atıştırmalıklar

Backstreetgirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
829
1.431
33
Merhaba arkadaşlar,

Ben bazı sağlık problemleri nedeniyle sağlıklı beslenmeyi hayat tarzı haline getirmeye"çalışan" biriyim. Yıllardır, daha çok annemin önderliğinde bu şekilde beslenmeye çalıştım. Şimdi evliyim ve eşim de zamanında 60 kilo vermiş biri.

Eşim ile mümkün olduğunca sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz. Fast food, hamur işi hayatımızda asla yok. Ben akşamdan sabah kahvaltımı ve öğle yemeğimi hazırlayıp yanıma alıyorum ve gün içinde yiyorum. Akşam yemeğinde de beraber yapıp yiyoruz zaten. Ama,yardım istediğim nokta şu ki, eşim bu şekilde yapamıyor. Çünkü ofisten çok dışarıda araba üstünde çalışan biri. Doğal olarak yanına vereceğim yemekleri saklayabileceği buz dolabı yok. Böyle olunca, yiyecek bir şey bulamıyorum diye bütün gün aç kalıyor. (Zamanında aşırı kilolu olduğu için sürekli eski kilosuna dönme korkusu var) Bütün hafta ciddi miktarda aç kalıyor, sadece kuru yemiş yiyor. Ve ben artık sağlığının bozulacağından korkuyorum.

Ben elimden geldiğince, arabada durabilecek,bozulmayacak atıştırmalıklar veriyorum yanına, çerez/meyve ... Sizlerin, uzun süren sağlıklı atıştırmalık tarifleriniz var mı? Ya da, neler önerirsiniz? Dediğim gibi, çok fazla yemekle arası olan, tarifler bulabilen biri değilim. İnternetten tarifler baktım ama, belki aranızdan daha geleneksel olan tarifler bulabiliriz.

Şimdiden çok teşekkürler.

Back