uzun nişanlılık dönemi niçin tavsiye edilmez??

flamingo2754

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
7
Puanlar
96
Yer
Muğla
kızlar
bazı ekonomik şartlardan dolayı nişanlılık dönemimiz 2 seneyi bulacak.bazı forumlarda nişanlılık döneminin kısa tutulmasında fayda var denıyor.uzun olunca ne gibi sorunlarla kasşılaşılabilir ki. fikirlerinize ihtiyacım var. ne gibi sorunlarla karşılaşılabilir ve bunları nasıl atlatabiliriz???
sizin nişanlılık döneminizde ne gibi sorunlar çıktı.paylaşırsanız sevinirim..

efendim bende bu konuda muzdarip bir kişi olarak söyleyeyimmm
ben 1 sene sözlü kaldım nişanım olucak 1 senede nişanlı kalıcamm ama şuanki aklm tecrübem olsa flört eder düğüne 2 ay kala nişan yapardım niçinmii
erkeklerde kaybetme korkusu yüzde doksana iniyor...çıkarken ki o korku kalmıyor
annesi babası kardeşi aileye giriyorsunn flörtün tatlı hevesi evlilik için borca sıkıntıya geçiyor
çıkarken herşey lay lay lomm üsütüneze ttriyor ama yüzğü takınca garanti gibi görüyorlar
gerçi benim kinde o korku yine var ama flört gibi değil

hadi kızlar yok mu başka uzun nişanlılıktan kaynaklı sorunlarla karşılaşan.deneyimlerinizi aktarın....

bende 1 haftalık nişanlıyım düğünümde kısmetse seneye yaza olacak geçen sene temmuzdada sözlenmiştik şu an herşey çok güzel gidiyo hatta imkanlar elverse düğünümüzü sene çıkmadan yapsak diyoruz

biz de nişanlılık dönemini daha rahat ve tadını çıkara çıkara geçirelim diye bişeyler yapcaz.mesela ayda 1 kere daha önce gitmediğimiz yakın yerlere gezmeye gitcez.

ben nişanlı değilim ama çevremde gördüklerimden ; duyduklarımdan edindiğim tecrübeye göre aileler işin içine en son girmeli... elbette aileler önemli ama ne kadar uzarsa bu dönem gereksiz bir sürü sorun çıkıyor... aileler bazı şeyleri büyütebiliyorlar... bir de evet evlilik ; ev kurma ; düğün ; telaşı içinde ister istemez gerginlik oluyor ... bu süreç ne kadar kısa olursa o kadar az gerginlik olur...

dilerim siz de bu tür sorunlar olmaz... ama bunların bilincinde olursanız en azından birbirinize karşı sevginiz - saygınızda sorun yaşanmaz...

yani merak ettiğim açık ve net olarak somut bi şekilde hangi problemler çıkıyor.
bi de aileler arası fazla yüz göz olmamak ve çok sık görüşmemek daha uygun diye düşünüyorum.yanılıyo muyum.

canım nişnlıyken ne yaparsan yap ters tepiyo
uzak dursan soğuksun derler
yakın olsan çok yakın derler. . .aileler arasında ister istemez sorunlar çıkıyor.sonuçta damadın ailesinin yerine getmesi gereken şeyler war. onlar yapılmıyor .yada bizm bu adetlerden haberimiz yok diyo.ee bu durumda senin ailen kırılıyor.ailen sıkıntısını sana yansıtıyor.sen nişanlına derken sorunlar çıkmıuyor deil .arkadaşların dediği gibi erkekte kaybetme korkusu pek kalmıyo.yanlız sen nişanlını ve ailesini çok iyi tanıdığını düşünüyosan nişanlan derim ben . .
hakkında hayırlısı ne ise o olur umarım

canım nişnlıyken ne yaparsan yap ters tepiyo
uzak dursan soğuksun derler
yakın olsan çok yakın derler. . .aileler arasında ister istemez sorunlar çıkıyor.sonuçta damadın ailesinin yerine getmesi gereken şeyler war. onlar yapılmıyor .yada bizm bu adetlerden haberimiz yok diyo.ee bu durumda senin ailen kırılıyor.ailen sıkıntısını sana yansıtıyor.sen nişanlına derken sorunlar çıkmıuyor deil .arkadaşların dediği gibi erkekte kaybetme korkusu pek kalmıyo.yanlız sen nişanlını ve ailesini çok iyi tanıdığını düşünüyosan nişanlan derim ben . .
hakkında hayırlısı ne ise o olur umarım

demek istediğim tam anlamıyla buydu... ailelerin beklentileri... çiftler sevgi olduğu için arada bazı şeyleri tolere edebiliyor ama aileler bu konularda daha az alttan alıyor... hadi alttan aldılar diyelim sen ailenin üzülmesini istemediğin için nişanlına yansıtıyorsun vs... böyle uzayıp gidiyor ...

ama işte ikiniz de bu konuda bilinçli davranırsanız en az sorunla atlatırsınız...

benim anlayamadığım nokta, ne gibi gerginlikler oluyor.

mesela düğün hazırlıkları diyelim konu...
bir taraf mekanı beğenir ; diğer taraf beğenmez...
bir taraf eşyaları beğenir ; diğer taraf beğenmez... bu gibi konularda ortaya çıkan düşünce farklıklıklarının ifade ediliş tarzı ; karşı tarafın olayı nasıl aldıladığı vs...

sonra arada siz kalacaksınız... iki tarafı idare etmek gerçekten çaba ister... sadece güçlü olmak lazım... ve birçok konuda da kendi fikirlerinizi ailelere anlatmak gerek... hatta ailelerden önce kararları alıp ; onlara söylemek daha uygun... böylelikle ikiniz arasında da sorun olmaz ; senin ailen benim ailem gibi... ortak kararınızla birlikte olmak çok daha kolaylaştırır işleri...

allahtan bizim aileler dört dörtlük
annem bişeye kızsa kayın validem hemen güler alttan alır ama annemdee
öle altın takı istemez hatta aradılar sordular ne yapıcaz adet ne diye
annem dediki adetim falan yok sen ne yapacaksan onu yap
bazı aileler nişan alışverişinde yok beni götürmedi yok ablası kaldı yok kardeşi gelmedi
yok arabaya sığmadı yok kızıma şu olucak yok şu adettir demeler işin cılkını çıkarıyor
annemi sözde çağırıyolar alışverişe annem dedi anam yok ben dolananm siz gidin
ablamda bende gelmem dedii gelselerde öel aksilik yapmazlardı
bazıları yok şu marka olucak yok bu olucak kayınvalidem diyoki
2000 ytlilik elbise alıcz el içine çıkıcaz kaliteli oslun annem diyorki delirdinmi
çocuğu borca sokma

walla kızlar bnde 10.02.2007 de nişanlandım bu hafta sonu da düğünüm var inşallh.ne sorunlar yaşadım neler neler.kaynana kaynana kaynana diyebilirim ha benmkler de o olmadı bu yapılmadı yada yapıldaysada beğenilmedi bi kulp buldular aynı şeklde kaynanam nişanlıma.ve biz bu dürtmelerle birbirimzle hep kavga ettik.ama sevgimz eksilmedi çok şükür hala çok aşığız ama gerçktn uzun nişanlılık i değil derlerdi doğruymuş hakkaten ha bi bakımada ii nedenmi daha tanıosun eşin olcak insanı ailesinide görüosun ve nişanlancak arkadaşıma tavsiye sen sen ol nişanlının ailesiyle yüz göz olma herzmn arana mesafeni koy saygıda da kusur etme siz üzerinize düşen yapınki sana laf etçek bişi bulamasınlar ilerde tepene kakmasınlar ve unutma herkesin evladı kendine kızım kzım desede kanma gün gelir gelin olursun haklıykn haksız olursun oyüzden sn onun kaynana olduğunu unutma ona göre tavrını koy o sana kötü davransa bile sn güler yüzlü hanım davran tabi kendini ezdirmeden nişanlınıda kendine çekmeyi bil bişi oldğunda seni korucağına emin ol 2 senelk tecrübe var burdakaydirigubbakcemile3

ben suan 4 aylık nısanlıyım seneye mayıs dugun olursa bı seneyı gececek dugun....sevgılı kalıp dugune bı ay kala nısanlanmak yada hıc nısan yapılmadan hepsı bı arada dugun olmalı kızlar sız sız olun dugunle nıkah arasını uzun tutmayın..ınsanlar hep konusuyo sole olsun bole olsun sanane yanı bızım fıkrımız yok sankı herkes akıl vermeye calışıo ama yemezler bugune kadar hep benım dedıgım oldu... :olmaz: kızlar ezdirmeyın kendınızı bu surecte ondan sonrası gelır yoksa....ornegın :kaynanamın yegenı kaynanama demskı "teyse mawronun bılesıklerını alırken onu kuyumcuya goturmeyın obur gelını goturmedınız bunu da goturmeyın"...yaa sen kımsın konusyosun sınır oldugum seyler buna benser seyler...ınsanların burnunu sokması yoksa hersey gusel tabı...

kızlar
bazı ekonomik şartlardan dolayı nişanlılık dönemimiz 2 seneyi bulacak.bazı forumlarda nişanlılık döneminin kısa tutulmasında fayda var denıyor.uzun olunca ne gibi sorunlarla kasşılaşılabilir ki. fikirlerinize ihtiyacım var. ne gibi sorunlarla karşılaşılabilir ve bunları nasıl atlatabiliriz???
sizin nişanlılık döneminizde ne gibi sorunlar çıktı.paylaşırsanız sevinirim..

Kızlar merhaba.. Kendime yoldaş arar gibi bir duruma girdim yeni üye oldum ve konuya dahil olmak istedim. Ben bir yıldır nişanlıyım ve nişanlandığımızda nişanlımın işi de benim işim de yoktu aileler bu durumu problem etmedi. Yaklaşık 6 aydır olmadık konulardan dolayı problemler yaşıyoruz. Benim ailem nişan dönemini uzun tutmak istememişti ama mecburen kabullendiler. Nişanlım benim ailemle arası az ya da çok iyiydi... Fakat artık annem ne söylese ona batmaya başladı. Şaka yapıyor laf soktu diyor birşey söylüyor beni aşağıladı diyor ve bende tahammül edemediğim için zaman zaman onun ailesinin söylediği ve zoruma giden cümleleri onunla paylaşıp yanlış düşünceler bunlar şeklinde belirttiğim durumlarla dolduk taştık... Şimdilerdeyse küçük bi tartışma direkt senin ailen benim ailem konularına çevriliyor. Ve inanın ne yapacağımı bilemez durumdayım... Nişanlılık dönemi uzadıkça herkesin lafı batmaya başlıyor. Sen ya da diğer taraf alttan alsada aileler sizinle birşeyler paylaştığı için problemler dağ olup taşıyor... Şuan bende ne yapacağımı şaşırmış durumdayım nişanlımı çok seviyorum fakat yaşanan problemler büyüdükçe soğukluklar araya giriyor ve olmadık yerlere gidiyor durum. varsa fikri olan bende düşüncelerinizi dinlemek isterim.

Back