uzun iliskide sergilenen tutumlar hakkinda bilgi

Uzun iliski nasil kontrol edilir.? Kavgalarla anlasmazliklarla nasil basa cikilir? Bi iliskinin kaderini bilebilir miyiz kisa mi olacak uzun mu? Ben ciddi bir iliski icerisindeyim ama baslayali daha yarim yil bile olmadi. Bir tartisma oldugunda ya da anlasmazlik oldugunda cok panige kapiliyorum her sey o an bitmis de geri donusu olmayacak gibi. Ama gordugum uzun iliskilerde cok normal.oluyor boyle syler ve bir hafta iki hafta bile konusmazliktan sonra barisip hicbir sey olmamis gibi devam edebilen uzun iliskiler gordum. Ben bana iki gun mesj atmasa ayrildik da haberim yok mu diye bile panikliyorum. Sonra her sy yoluna giriyor ama tkrarlanan durumda yine ayniyim. Evet uzun iliski konusunda deneyimli olan arkadaslarim. Nasil yuruyir bu isler ben acemiyim baya bu konuda. Problemleri buyutmememk mi lazim hemen ayrilmis gibi hisstmemek mi lazim napmali bir problem oldugu zaman? Konusuo anlasilmali tabi ama bazn tartisma okuyor ve taraflardan biri bi sure iletisim kurmama karari aliyor bikc gunluk. Boyke durumlar normal degil mi :) uzuniliskide yasanacak surecler nelerdir?
Sendeki o hemen biter mi düşüncesi bende de arada oluyor üç yıldır beraberiz kavgalar gürültüler baya oldu özellikle ilk başlarda henüz tam tanıyamamk kötü oluyor çok fazla birbirinize tahammül olmuyor iki taraflıda düşünüyor bitse mi falan diye ama zaman ilerledikçe tanımqya başladıkça sabır ve tahammül katsayınız artıyor :) tamam diyosun olabilir diyosun biraz atışma oluyor sonra kapanıyor

Özelden özel bir soru sormak isterdim. Benimde bir küs bir barışık iki yil bitti. Ama şimdi bitti sanırım

benimde 8 yıllık ilişkim oldu 8 yıl sonunda evlenebildik çok şükür :) illaki kavgalar olur ama önemli olan uzatmamak... yani 2 gün msj atmamak aramamak da saçma bence sonuçta ortada bi ilişki var tartışmış da olsanız siniriniz geçince oturup konuşmalısınız.. saygı ve sevgi sürekliliğini korursa uzun sürer inşallah ve evlenirsiniz :)
Özelden özel bir soru sormak isterdim. Benim iki yılı bitirdi. Şimdi neyiz bilmiyorum.

Sendeki o hemen biter mi düşüncesi bende de arada oluyor üç yıldır beraberiz kavgalar gürültüler baya oldu özellikle ilk başlarda henüz tam tanıyamamk kötü oluyor çok fazla birbirinize tahammül olmuyor iki taraflıda düşünüyor bitse mi falan diye ama zaman ilerledikçe tanımqya başladıkça sabır ve tahammül katsayınız artıyor :) tamam diyosun olabilir diyosun biraz atışma oluyor sonra kapanıyor
Cok iyi ya. Ozellkle ilk baslarda insan bi panik oluyor degl mi ya bitck mi soyle mi boyle mi iki gun mesj atmasa ayrldk haberm mi yok diye bile dusunuyor :) iliskisine gore tabi ama bnlar olagan syler yani :) cokrahatladm

Cok iyi ya. Ozellkle ilk baslarda insan bi panik oluyor degl mi ya bitck mi soyle mi boyle mi iki gun mesj atmasa ayrldk haberm mi yok diye bile dusunuyor :) iliskisine gore tabi ama bnlar olagan syler yani :) cokrahatladm
Aynen öyle sana şöyle söyleyim biz tanıştık çıktık yaklaşık on on beş gün sonra buluştuk falan baya zaman geçirdik buluşunca sonra artık evlerimize gidelim dedik çıktık herkes evine dağıldı eve gittim daha başlayız tabi çekinmeler oluyor ben atmayım o mesaj atsın falan bekliyorum bekliyorum bi kaç saat geçti mesaj yok artık dayanamadım mesaj attım ne oldu beni beğenmedin mi bu kadar mıydı ayrıldığımızı yanyana olduğumuzda da söyleyebilirdin bi sürü bu tarz mesaj çocuk meğer uyuyakalmış uyanınca mesaj attı ne ayrılması beğenmemesi uyumuşum telefon sessizdeydi diye çoğu zaman bizim abarttığımız bu şeyler erkekler için çok küçük şeyler oluyor baya utandım tabi ben çocuk öyle söyleyince :))

Aynen öyle sana şöyle söyleyim biz tanıştık çıktık yaklaşık on on beş gün sonra buluştuk falan baya zaman geçirdik buluşunca sonra artık evlerimize gidelim dedik çıktık herkes evine dağıldı eve gittim daha başlayız tabi çekinmeler oluyor ben atmayım o mesaj atsın falan bekliyorum bekliyorum bi kaç saat geçti mesaj yok artık dayanamadım mesaj attım ne oldu beni beğenmedin mi bu kadar mıydı ayrıldığımızı yanyana olduğumuzda da söyleyebilirdin bi sürü bu tarz mesaj çocuk meğer uyuyakalmış uyanınca mesaj attı ne ayrılması beğenmemesi uyumuşum telefon sessizdeydi diye çoğu zaman bizim abarttığımız bu şeyler erkekler için çok küçük şeyler oluyor baya utandım tabi ben çocuk öyle söyleyince :))
Ahahaha super yaa :) siz ne zamandir birlktydiniz?

Ahahaha super yaa :) siz ne zamandir birlktydiniz?
Üç yıl oldu ama başta beni görseydin çok çabuk bağlanan bi yapım var bu sefer bağlanmycam olursa olur diydum sanki beni bırakır çok mu serseri tipi falan var kendi kendime bunları düşünüyordum şimdi tanıdım birbirimizin her şeyini biliyoruz baştaki bağlanmycam diyen ben şimdi ciddi ciddi okullarımız bitsin evlenelim diyr düşünüyoruz :))

Üç yıl oldu ama başta beni görseydin çok çabuk bağlanan bi yapım var bu sefer bağlanmycam olursa olur diydum sanki beni bırakır çok mu serseri tipi falan var kendi kendime bunları düşünüyordum şimdi tanıdım birbirimizin her şeyini biliyoruz baştaki bağlanmycam diyen ben şimdi ciddi ciddi okullarımız bitsin evlenelim diyr düşünüyoruz :))
Hahah aynen bizde benm okuln btmesini bkliyoruz :) bizim bastan ciddi basladi. Ve ben ilk gunden vuruldm.:) sdce agirligimi koyacam dedim. Daha onu bndn haberi yokkn yillarca bni farktmesini beklemeye niytlenmistim. Cok sukue ki bklememe gerk kalmadi tk basima. Birlkte bnle.evlenmeyi bkliyorz :) ama tlkinli olmaniz guzl olmus

Hahah aynen bizde benm okuln btmesini bkliyoruz :) bizim bastan ciddi basladi. Ve ben ilk gunden vuruldm.:) sdce agirligimi koyacam dedim. Daha onu bndn haberi yokkn yillarca bni farktmesini beklemeye niytlenmistim. Cok sukue ki bklememe gerk kalmadi tk basima. Birlkte bnle.evlenmeyi bkliyorz :) ama tlkinli olmaniz guzl olmus
Allah inşallah hepimizin gönlüne göre verir sağlıkla mutlulukla inşallah :) siz ne kadardır berabersiniz

Gercktn mi ya evet hizli geciyir ama cok da sabirsinizm. Bida farkli sehirdeyiz :KK43: ins olumsz etkilemez bizi

4. yılımızdayız çok problem ve sıkıntı atlattık önce hep ben alttan aldım o küstü sonra zamanla alttan almamayı öğrendim(3. yılımızda) hatta 2 defa ayrıldım 2 hafta içinde şimdi kavga yerine konuşmayı öğrendi :) seni kaybedeceğini öğrenmesi lazım

ne olursa olsun saygıyı kaybetmemeniz lazım. çünkü uzun süreli ilişkilerin genel problemi bu oluyor.
o saygı kaybedilirse bir daha geri kazanılmaz. ve ilişkinin sonu gelir.
kavgada edilir tartışılırda küsülürde bunlar sorun değil.. önemli olan saygı

Üçüncü yılın içindeyiz biz de. Her ilişki de farklı oluyor aslında. Benim uzun süreli ilişkisi olan diğer arkadaşlar da küs kalmalar büyük kavgalar var mesela. Ama bizde küslük pek olmuyor. Kızgın yada kırgın da olsak bir şekilde irtibatta kalıyoruz.
Gerçi ilk bir yılda baya büyük kavgalar küslükler oldu bir iki kere ayrılık kelimesi dahi geçti ve biz oturduk konuştuk. Ayrılmak istemiyoruz seviyoruz da o zaman ilişkiyi yalama yapmayacağız ve o kelimeyi bir daha ağzımıza almayacağız dedik. Yani laçkalaştırmamak bizde dedik esasında. Şimdi çok bağırma çağırma olmadan sakinleşene kadar bir kaç saat birbirimize elleşmiyoruz. Sonra diğeri arıyor sakince sorun neyse konuşuyoruz. Ama bu iki tarafında kavga sevmemesiyle oluyor. Mesela çok yakın bir arkadaşımın da üç buçuk yıllık bir ilişkisi var. Sokak ortasında bağırıp kavga da ederler, basar giderlerde. Onlarda bizi sıkıcı buluyorlar kavga olmayan ilişki mi olur diyorlar, daha heyecanlı ve tutkulu bir ilişki olduğunu düşünüyorlar. Bilemiyorum hangimizinki daha doğrudur. İlişki dinamiklerimiz farklı.
Ama bence iki üç gün konuşmamak da zor bir şey ben dayanamazdım. Sende sakince konuşmayı mı denesen ki sorun olduğunda. Belki o da sevmiyordur küs kalmayı ve bir karara varırsınız. Yıpratmamak lazım, büyük kavgalarla da laçkalaşmamak lazım. Ses yükselmesi, ağır sözler, kırıcı tavırlar akıldan kolay çıkmıyor ilişkiyi de zedeliyor neticede