Uzun ilişki sonucu evlenenler

seronima

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2017
450
612
27
Öncelikle uzunca yazacağım için hepinizden hakkını helal etmesini rica ediyorum.. 20 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. 3 yıldır devam eden bir ilişkim var.Fakat kendisiyle pek anlaşamıyoruz, sık sık tartışmalarımız oluyor.En son yavaş yavaş birbirimizden uzaklaşarak bu ilişkiye son verme kararı aldık.Fakat beraberinde gelen bir yığın soru işaretim var.İkimiz de birbirine aşık birer insanız.Ve 3-4 senenin ardından evlilikle sonuçlansın istiyoruz.Bir yandan kendisiyle mezhep farkımız olduğundan dolayı ailem buna karşı çıkacağı için ayrılığa daha yakınım.(İleride daha büyük sorunlar çıkmadan yol yakınken bitirebilmek adına..) Ayrıca onun ailesi ve yaşam tarzı benimkine çok ters.Bu yüzden benim ailemi bu iş ciddiye bindiğinde ikna etmek epey zor olacak.Diğer bir yandan ise kendisine oldukça aşık ve alışmış biriyim.Ne yana doğru gideceğimi şaşırdım. 5-6 senelik bir ilişki sonucu o insanla evlenenlerin sevgililik hayatlarında bu tarz anlaşamama sorunları oldu mu ve bu ilerleyen zamanda normale döndü mü? Yerimde olsaydınız ne yapardınız? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

5 yıllık tanışma (bunun 4.5 yılı birliktelik) sonunda evlendik,
ailelerimizin arasında mezhep farkı vardı ama bizim aramızda siyasi ya da dini görüş farklılığı yoktu, dünya görüşümüz, yaşam tarzımız, hayata bakışımız aynıydı.
ve bu 4.5 yılda nerdeyse hiç kavgamız gürültümüz olmamıştır, ufak tefek anlaşmazlıklar oluyordu illa ki ama konuşarak çözülemeyecek şeyler değillerdi, yaklaşık 12 yıldır da evliyiz.
kafamda en ufak soru işareti olsaydı, bana güven vermeseydi, şiddet, ihanet ya da bir kötü alışkanlığa yatkınlığını görseydim, ailesinin yaşam tarzını benimsemiş ya da "normal" kabul etmiş olsaydı asla evlenmezdim.

17-20 yaşlarında bir kız, daha tam anlamıyla kendisini bile tanımıyor. Emin ol 25-26 daki sen şu senden çok farklı olacak.

O yüzden "ama ona aşığıııım diyerek", olmazı olur yapmaya çalışma. Hazır o da ayrılaktan yana meyl ederken, önünüze bakın derim.

Henüz evli değiliz, nişanlıyız. 6 senelik ilişkimiz var asker dönüşü (5 ay sonra) kısmetse evleneceğiz.
Şimdi şöyle gerçekten ben tanımakta bazen zorlanıyorum dediğim anlar çok oluyor. Ama nişanlandıktan sonra biraz daha sevgisi ortaya çıktı gibi geliyor.
Mezhep farkımız yok ancak onun memleket Ağrı olduğu için annem kıyamet koparmıştı. Ön yargıyla yaklaştı. Zamanla tanıdıkça sevdi, sevdirmek için çok uğraştım.. Sürekli görüştürdüm sevgiliyken hatta bazen onları yalnız başlarına bıraktım. Kendisini sevdirmek için o da çok emek verdi. Sonra abim engel oldu. İlişkimizi 6 sene sakladığımız için benimle uzun süre konuşmadı. Daha önce karşılaşmışlardı ben arkadaşım demiştim o anın şartlarından dolayı, yüzünü unutmamış aklına kazımış "bu o çocuk" diyerek kıyameti kopardı. Çok laf işittim bazı şeyleri yuttum ama vazgeçmedim.
Sana tavsiyem denemeden hiçbir yoldan vazgeçme eğer ki gerçekten seviyorsan..

bizim eşimle 13 yıldır birlikteyiz, son 2 yılı evli ama doğma büyüme aynı tarz ailelerde yetiştik, sadece onun ailesi daha muhafazakar benimki değil, buna rağmen sorun yaşıyoruz, Sizin bu kadar fazla farklılıklarınız varsa yol yakınken dön derim, evlenince erkekler bence daha fazla bencilleşiyo ve senin isteklerini çok önemsemiyoi bizimkisi biraz daha arttı ben önemsemiyorum o ayrı. Yani bence olmaz sizin iş mutsuz olursun

bir kere ayrılık girince araya barışık evlenenler genelde mutlu olamıyor, çok seviyorsanız olabilir ama yine de uzun ilişkilerde insan sıkılıyor benim ilk erkek arkadaşımla 6 senenin sonunda ayrıldık evlenmeyi planlarken iyiki de ayrılmışız o annesi çekilmezdi zaten

Kaba bir tabir olacak bayat balık baştan kokar, yol yakınken dönmen en iyisi,
benim eşimle 10 yıllık bir birlikteliğim oldu su anda 1.5 yıllık evliyiz, birlikteliğimizde fazla kavga etmezdik, birbirimizi dıilerdik parlamadan önce su anda da aynıyız birbirimizi çok iyi tanıyoruz bıze cok getırısı oldu uzun bır bırlıktelıgın ama herkes de boyle olacak dıye bır sey yok tabi, çevremdeki çoğu çift evlenmeden önce çok sık kavga edip barışıyorlardı evlilikleri de öyle devam ediyor malesef.

Merhaba, biz de 6 senelik birliktelikten sonra evlendik. Ailesini istemede gördüm ilk olarak. Burada hep erken tanışmayın ailelerle derdim ama fikrim tamamen değişmiş durumda. Eşim ve ailesinin alakası yok. Bambaşka insanlar. Babası olsun, akrabaları olsun. Eşimle problemim yok. 9 aydır evliyiz. Bir kere babası ameliyat olduğunda yaşadığı ile gittik. Akrabalarını gördüğüm an kafamdan aşağı kaynar sular döküldü. Çok berbat günler geçirdim ve gerçekten o zaman ilk defa hata mı yaptım diye düşündüm. Kısa günlerdi ki geçti gitti. Ama şu an babası bizde. Kesinlikle aileyi önceden görsem evlenmezdim. Tahammül edemiyorum. Çok farklıyız ve bana inanılmaz ayıp gelen şeyler normal onlar için. Aynı şehirlerde olsak, sürekli görüşüyor olsak boşanırdım. Eğer bir gün aynı yerde yaşamak, sürekli görüşmek durumunda kalırsak kesinlikle ayrılırım. O kadar net söylüyorum. Bariz farklar varsa evlenme. Yalnızlıktan ölürdüm, aşkımdan ölürdüm yine de evlenmezdim bilseydim ben.

Merak ettim nasıl farklılar var

Bende otuz otuz beş yaşlarında birisin sandım ya git sütünü iç annen üstünü örtsün . On yıl sonra gel

Canım öncelikle merhaba. Ben eşimle 4 yıllık birlikteliğimden sonra evlendim. Nleler yaşadık birbilsen yazsam roman olur. Ama bak şimdi 3 yıllık evliyim iki de çocuğım var çok şükür halime.
Sana tek sorum bu adam sana nkadar değer veriyo? İleride yaşanan sıkıntılara göğüs gerip seni el üstünde tutabilcekmi?

Sorunsuz evlilik yoktur inan.

Merak ettim nasıl farklılar var
Babası biraz alkolik bir adam, fazlaca sinirli, silah taşıyan ve çok çabuk parlayan, her daim kendi dediklerinin doğruluğuna inanıp kendisini onaylamayanlara olur olmadık laflar eden ve ağzı bozuk biri. Birkaç evliliğin hepsini aldatma ile sonuçlamıs biri. Bunu kınamıyorum, ancak benim ailem biraz daha muhafazakar ve bu tarz durumlar olmadığı için sorun yaratabilecek potansiyele sahipler.

Bende otuz otuz beş yaşlarında birisin sandım ya git sütünü iç annen üstünü örtsün . On yıl sonra gel
Keşke küçümsemek yerine yorum yapmamayı tercih etseydiniz. Çünkü 10 yıl sonrasına giderken, şimdime en doğru kararın ne olacağı konusunda fikir yürütmeye çalışıyor idim.

Kıyamam çok merak ettim neler olduğunu

Erkek arkadaşım da ailesinden tamamen farklı biri.Onların yaptığı yanlışları daima gören ve 'ben asla böyle bir insan olmayacağım' diyen biri. Yardımınız için çok teşekkür ederim

Gerçekten seviyorum ve bu sevgi uğruna zorluklara da razıyım. Teşekkür ederim

O kişinin sevgisinden, saygısından ve verdiği değerden zerre kadar şüphem yok.Verdiği değerin çokluğunun da oldukça farkındayım.Sizin adınıza çok ama çok sevindim.Umarım benim için de böyle güzel bir sonuç olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…