uzun cümleler kuramama

Uzun cümle kurmak isteyip kuramıyorsanız, konuşurken takılma, durma gibi sorunlar yaşıyorsanız bir yere aklınıza gelen 10 kelime yazıp bu kelimeler hakkında sırasıyla 1 dakika konuşma çalışması yapabilirsiniz. sonra süreyi artırabilirsin.
Çok faydalı bi çalışma olur denicem teşekkürler

• Beğen
Reactions: mb1
Kitap okumakla çok ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Hiç susmayan koca karılar yengeler teyzeler babaanneler kitap mı görmüş. Aksine kitap okuyan insanlar bik bik konuşmuyor bence. Çok Konuşmak iyi bir şey değil ki. Az ve öz konuş yeter. Ha hiç konuşmuyorsan depresyondur belki.

"50 günlük evliyim ve boşanmak üzereyim" diye bir konunuz var. Orada baya baya uzun cümleler kurmuşsunuz. Siz buna baglı depresyondasınız sanırım.

Uzun cümle kurmayın boşverin. Cidden kadınların çoğu çok uzun cümleler kuruyor. Araya dalsam diyosun cıkks olmuyo. Konuşmasını bitirene kadar ne diyeceğini unutuyosun. Konuşmanın başını unutuyosun ya da anlam bütünlüğü kurmaya çalışıyorsun ya da düşülen tekrarlardan boğulmadan kendini kurtarmaya çalışıyorsun vs. Ki bunun kitap okumakla da çok alakası yok. Ben çok okurum mesela ama uzun konuşmam kısa ve net anlatmayı severim. Uzun konuşan da özellikle satıcı emlakçı falansa hiç haz etmem ıyy

Sizinki depresyondan kaynakli bence ....uzun konusmaktan karsi taraf anlamaz diye korkuyorsan fobi sonucta yardim alman gerek diye dusunuyorum...yani sonucta bu senin secimin degil istiyosun fakat korkudan yapamiyosun ...veya yapamicam diye dusunurken yanlis cumle kuruyosun...bu durumun normal oldugunu dusunmuyorum...psikologa girmelisin...

Ben, Mutlu oluyorum çenem makineli tüfek gibi,
üzülüyorum yine tüfek ta ta ta başlıyor. Yani karakter olabilir yada konuşmayı sevmiyor olabilirsiniz.

Önemli olan uzun cümleler kurabilmek değil de içi dolu cümleler kurabilmek.Onun dışında aklına gelen her şeyi konuşmanın hiçbir mantığı yok.Ama her diyalog içerisinde evet, hayır gibi kısa cevaplar verip konunun içine dahil olmuyorsanız bir rahatsızlığınız olabilir.Eskiden de mi böyleydiniz?

Kitap okumaya gelirsek de kitap okumak kelime dağarcığınızı geliştirir.Bu da sizin daha uzun cümleler kurmanıza yardımcı olabilir.

X