- 25 Nisan 2014
- 4.058
- 7.537
Biz kadınlar demişsiniz. Sephoraa da bir kadındı hatırladığım kadarıyla. Ben de bir kadın olarak kadınları küçük gösteren, aciz gösteren, zavallı gösteren bu tip stereotypelardan nefret ediyorum. Lütfen kendi adınıza konuşun. O yazdıklarınızı ben kendime yakıştıramıyorum, düşüncesi bile beni rahatsız ediyor.Olur bundan sonra genelleme yaparken sephoraa haric yazarim
Bu konuda dertli olanlari kastettigim gayet net. size uymuyorsa ustunuze alinmazsiniz olur biter.
Yetti gari şu "acılı,arabesk, bagrı yanık, fedakar, cefakar anadolu kadını" edebiyatı.
Hep evlenilecek kadın olmak istemek...
Bu uğurda gerekirse kızlık zarı diktirme onursuzluguna bile katlanmak...
kendine yeterince güvenmeyip, kocamı kaptırırsam paranoyasi yaşamak...
Adamları sıkmak bogmak...
evliliği aşk için değil, millete hava atmak ve statü kazanmak için yapmak... evlenilmeyen bir hayat düşünememek...
kendi değerini bilememek...
işte neden bazı evlilikler bok gibinin cevabi bunlar.
Kahrolsun bağzı evlilikler
sevgili olmak dünyanın en güzel seyidir
Ama evlenince sevgililikten çıkıp rutine girmek de çok hazindir.
Yasasin eğlenilecek kadın olmak!
yaşasın sevgili olmak!
sorun yasanılan evliliklerin sorumlusu olarak kadını gostermissiniz,
"cevabı bunlar" ile sınırlı olmadıgını umarım zaman size gostermez.
Bilakis sorumlu kadın değil, erkek egemenligidir
Burda kadınlarla muhatap oldugum için kadınlara hitaben yazdım.
Kadınlar bu rollere baskaldirip hayatlarını yasamayı öğrenmezse daha çoook ağlarlar
Ama kendi düşen ağlamamalı
Erkek cocuklarımızı da ona göre yetiştirelim bence
bazen de insanlar anlasamaz,
istedigi kadar kendi degerini bilsin, karsılıklı olarak uyum saglanamadıkca neye yarar.
ayrıca sevgili olmak derken evlilikle ayrımını tam da yukarıda elestirdiklerinize benzer sekilde yapıyormus da bu nedenle uzak duruyormus gibi bir anlam cıkıyor.
madem evlilik tanımınız boyle degil, tu ka ka gostermeye de luzum yok bence.
sevmek sevilmek istiyorum kadar yalın bir cumle de olabilir evlenmek istemeleri.
şahsen kendimi bildim bileli hep eğlenilecek kadın olmaya gayret ettim, belki de toplumun köhnemiş iki yüzlü ahlak anlayışına hareket çekmekten hoşlandığım için olabilir bilmiyorum.Yetti gari şu "acılı,arabesk, bagrı yanık, fedakar, cefakar anadolu kadını" edebiyatı.
Hep evlenilecek kadın olmak istemek...
Bu uğurda gerekirse kızlık zarı diktirme onursuzluguna bile katlanmak...
kendine yeterince güvenmeyip, kocamı kaptırırsam paranoyasi yaşamak...
Adamları sıkmak bogmak...
evliliği aşk için değil, millete hava atmak ve statü kazanmak için yapmak... evlenilmeyen bir hayat düşünememek...
kendi değerini bilememek...
işte neden bazı evlilikler bok gibinin cevabi bunlar.
Kahrolsun bağzı evlilikler
sevgili olmak dünyanın en güzel seyidir
Ama evlenince sevgililikten çıkıp rutine girmek de çok hazindir.
Yasasin eğlenilecek kadın olmak!
yaşasın sevgili olmak!
Kocandan önce kendine bu sorumlulukları yükleyen sensin farkında mısın ? Kocanın seni eleştirmesinden korktuğun şekilde ondan önce sen kendini eleştiriyorsun. Kocan aldatır diye kendince kadınlık rolü belirleyip kendini boğarcasına rolüne giriyorsun. Niye ? Aldatacak adam sen yemek masası donatıyorsun, seksi giyiniyorsun, cilve yapıyorsun diye aldatmaz mı sanıyorsun ? İnan bana aldatacak adamı ağzınla kuş tutsan da zapt edemezsin. Gözü dışarıya kaymayacak adam da öyle lezzetli sofralar hazırlamasan da çuval giyinsen de seni başının tacı eder. Kadınlar olarak kendimize yaptığımız en büyük kötülük bu. Yemek yapmazsam, seksi olmazsam beni aldatır diye hastalıklı bir düşüncemiz var ve bunu erkeklere açıkça belli de ediyorz. Adam tek gerekçesi şerefsizlik olduğu için aldatıyor sonra da bu düşüncemizi bildiği için yemek yapmıyordun, cilve yapmıyordun diye kendi ahlaksızlığının üzerini kapıyor. O yüzden buları düşünüp canını sıkma. İş tamamen kocana ve onun nefsine kalmış, sana değil.
Sağol canım, Allah razı olsun. Rabbim senin de gönlünü ferahlatsın, yuvan için ne hayırlısıysa o olsun inşallah...
:)) bu kafayla kocalar harcar mı bizi bilemem, napalım biz böyleyız:)
Ayynen öyle :)))
Ben De eglenilecek kadınım ve bunu çok seviyorum:) her kim benimle birlikteyse onun sevgilisiyim, onun asla bikmayacagi kadını tutkusu ve ozlemiyim.
Sevgilimin gardiyanı degilim. Telefonunu karıştırmam. Burada yazan "kıçını dondü uyudu tv karşısında" "ask bitti" "heyecan bitti" diyen kadınlardan da olmayacağım. Allah korusun:)
Bdv'nin böyle bir etkisi var evet fazla takılmamak mı lazım acabaCok guzel yazmissiniz.
Ay valla kk da takilmaktan ve bu tur tavsiyeler okumaktan bu hale geldim sanirim .esim bi ara ilgisizlesmisti bdv ye dadandim ne olduysa ondan sonra oldu. Zaten asil sorun evde olmam .evde otura otura esimi gozler oldum .bebekten ötürü fazla cikamiyorum disari. Esimi hayatimin merkezinden cikarma cabasindayim kurslara basladim kendime yoneldim ama hala bdv okuyorum ve (bazi) erkeklerden ve yaptiklarindan nefret ettim.
Üzülüyorum derken sadece kendimle ilgili degil , yasamadigim ama empati kurduğum konulara da üzülüyorum. Bu yüzden;
Bu konu aslinda sadece benim degil bu durumdaki tum kadinlarin konusu...
Woow derinden etkiledin beni, kendimi gördüm biraz sende. Helal olsun ne diyim tüm düşündüklerimi ve hayat felsefemi birebir yazmışsınşahsen kendimi bildim bileli hep eğlenilecek kadın olmaya gayret ettim, belki de toplumun köhnemiş iki yüzlü ahlak anlayışına hareket çekmekten hoşlandığım için olabilir bilmiyorum.
evlenmem demiyorum ama şu aman yemeğimi yapayım, aman ütümü yapayım, aman kocam ayaklarını uzatsın rahat etsin, bir de düdüklü tencerede fasulye yapayım kadınlarından asla olamam. evlenirsem de kendi kafama göre bir adam bulursam ne ala, evlenir çocuk yapar, kimi zaman mutlu kimi zaman mutsuz olur yuvarlanır gideriz ama bulamazsam da bakıcaz artık çaresine çocuğun arkasından piç demeyeceklerini bilsem yaparım bir çocuk da diyecekler işte. bana vız gelir tırıs gider de çocuğun psikolojisine çomak sokarım diye korkuyorum.
ben eğlenilecek kadınım vallaha.
benimle eğlenmeyen, beni eğlendirmeyen adamla ne işim var? "ah hayatım sen evlenilecek kadınsın" adamlarıyla benim işim ne?
benimle eğlenecek ki eğlenmediğimde mevzudan uzayacağımı bilecek.
bence de sevgili olmak dünyanın en güzel şeyidir. karı koca değil eş olmak önemlidir ve eş olmak bir imza atmayla alakalı değildir. hayat arkadaşı olmaktır esas olan, hayatı paylaşabilmektir. sadece evliliği değil, eğlenceyi de paylaşabilmektir.
beraber futbol maçı izleyip ağız dolusu küfretmektir mesela, aksiyon filmi izlemek isterken romantik komedide karar kılmaktır, dans etmektir, balık ekmek yerken çakmağı yakıp romantik! bir fon oluşturabilmektir. paylaşmaktır kısacası.
yiyeceği kuru fasulyeye benimle izleyeceği filmden daha fazla değer veren adamla işim olmaz, hani etmem ya saçımı süpürge ettiğimde "hayatım yeter otur artık yarın beraber yaparız" demeyen adamı neyleyim, hangi derde derman olur öyle adam.
eğlenilecek kadın olmak kötü değildir, hatta dünyanın en eğlenceli şeyidir.
yaşasın sevgililer!
yaşasın sevgililik kurumu!
Ayynen öyle :)))
Ben De eglenilecek kadınım ve bunu çok seviyorum:) her kim benimle birlikteyse onun sevgilisiyim, onun asla bikmayacagi kadını tutkusu ve ozlemiyim.
Sevgilimin gardiyanı degilim. Telefonunu karıştırmam. Burada yazan "kıçını dondü uyudu tv karşısında" "ask bitti" "heyecan bitti" diyen kadınlardan da olmayacağım. Allah korusun:)
Üzülüyorum halime, halimize.
Anlamiyorum ne kadar cok aldatilan hor görülen kadin var.
Evlenmeden önümüzde 40 takla atan kapımizda köle olan adamlar evlendikten sonra ya içindeki öküzü saliyor ya ana kuzusu oluyor ya da gozu disari kayiyor ..
Esim azicık ilgisiz davransa aklima acabalar geliyor. Acaba baska birine bakar mi acaba beni hala seviyor mu dogum yaptim acaba hala beni begeniyor mu acaba baska biri mi var disarda ona yazan olur mu.... acaba acaba acaba..
Ve boyle zamanlarda aciyorum kendime..
Ya anlamiyorum bir biz kadinlar mi seviyoruz esimizi ?? ailemize bir biz mi bukadar bagli, bukadar koru korune sevdali??? Bir biz mi korkuyoruz Allahtan gunahsa erkege de gunah degil mi haramsa erkege de haram.. onlar bizden okadar emin , biz okadar supheci..
Benim paranoyakligim mi yoksa, yoksa bdv okumaktan mi boyle oldum bilmiyorum. ..
Bi de aman erkegimin gozu disari kaymasin isten gelmeden evi tertemiz yapayim miss gbi yemekler donatayim aman bi guzelleseyim aman seksi giyineyim aman cilve yapayim aman surat asmayayim falan falan falan. Eee erkeklerin neden boyle dertleri yok neden çantada kekligiz neden onlarin hertürlü derdini çektiğimiz halde bizim gözümüz disarida olmuyo (olmasin zaten ama bizim gbi bundan pek korkmuyo erkekler)
Aciyorum kendime gercekten .ev isi yemek çocuk aile iliskileri is ..daha bircok sorumluluk altında ezildigim yetmezmiş gbi bi de bu "aman erkegimi hosnut edeyim" cabasi beni rahatsız ediyor.kendim mutlu olmasam da surekli her konuda taktik geliştirme cabasi.. ay bana hediye almasi icin taktik gozu kaymasin diye taktik anasina uymasin diye taktik...
Bu adamlari yonetmeye çalışmakla omur geçiyor.