üzülüyorum

Olur bundan sonra genelleme yaparken sephoraa haric yazarim

Bu konuda dertli olanlari kastettigim gayet net. size uymuyorsa ustunuze alinmazsiniz olur biter.
Sephora hariç yazmanıza gerek yok, ben neden böyleyim diye yazmanız yeterli. Biz demenize gerek yok. Öyle olunca tüm dünya kadınları giriyor malum...
Üstüme alınmadım ayrıca, konuya yorum yaptım. Yasak mıydı? Tüh bilememişim

katılıyorum

Siyah ile işaretlediğim cümlenin cevabı, hemen öncesindeki kırmızı cümle
bazı kadınlar evlendikleri zaman erkekleri ellerinde tutacaklar diye, sadece "eş" odaklı yaşıyorlar, kendilerini unutuyorlar
ne zaman ki bu bazı kadınlar, önceliği kendilerine verir (erkek için süslenmek anlamında değil!)

ne zaman ki bu bazı kadınlar, aldıkları kadar vermeyi öğrenir, işte o zaman ilişkide denge beklenebilir
erkeğin gözü dışarı kaymasın diye evi tertemiz + miss gibi yemekler yapmaya değinemiyorum bile

sevgili olan kadın-erkek kavga edince
kız hemen eve gider, ağlayarak yatağa atlar, elinde telefonu, 2 dk'da bir bakarak erkek arkadaşının aramasını beklermiş
oysa o sırada erkek arkadaşın, ya bir halı saha maçı ya da arkadaşlarıyla randevusu olurmuş
ne zaman ki eve döner, o zaman ararmış sevgilisini
bazı kadınlarla erkeklerin farkı burada işte
(bu bir "örnek" değil, "örnekleme" dir)

ayrıca, bir de hitap etmek diye birşey var

bazı kadınlar, eşleriyle, yemek, gezmek, cinsellik dışında birşey paylaşamıyorlar ama aşk ve romantizm bekliyorlar
oysa, birlikte yaşananlar aşkı ve romantizmi ayakta tutuyor

mesela size sorayım, eşinizin yapmaktan hoşlandığı neleri onunla denk gelecek şekilde yapabiliyorsunuz?
hangi konuda eşinizle iddialaşabilirsiniz? (şu maçı şu takım kazanır gibi)
eşinizin sizinle yapmaktan zevk aldığı birşey var mı? (cinsellik hariç)

Suc biz kadinlarda galiba .

Cok cabaliyoruz , aman ev temiz olsun , aman yemek hazir olsun , ay bakimli olayim vs vs ..
Karsidaki adamda odunlasiyor nasil olsa hersey altin tepside sunuluyor .
Aslinda birakacaksin kendi haline , fazla havalara cikarmicaksin..

Sevgiliyken oylemi peki ?
Suslenip puslenip cikiyorduk karsilarina , bukadar cabalamiyorduk mecbur onlar yapiyodu ama evlenince roller degisiyo .

Muhteşem bir yazı - yorum , soluksuz okudum

Merak ediyorum burada kimin eşi, yemek yapmak, temizlik yapmak ikimizin görevi diye düşünüp öyle davranıyor.
Kastettiğim çok yardımcı olması değil. Gerçekten kadın-erkek ayrımı olmadan yemek o an kim yapmaya istekliyse o tarafından yapılır? Aslında bu işten kadın anlar da ben de çok yardım ederim demeden yapılan şeyden bahsediyorum. Ya da eline viledayı alıp, kadının haberi yokken yerleri siliyor, banyoyu temizliyor. Kendi pis gördüğü yerleri hiç bir istek olmadan yapıyor bunları. Çamaşır yıkayacağı zaman, bakıyor kadın başka şeyle meşgul kendi makineye atıyor, kendi asıyor? Kadın evi temizlerken yapılan yardımdan bahsetmiyorum yine. Bireysel bir sorumluluk gibi kendiliğinden göstereceği reaksiyondan bahsediyorum. Ve bu devamlılık arz ediyor, yaşam biçimi haline gelmiş ?
Ben bunu kendi ailemden gördüm o yüzden imkansız olmadığını biliyorum. Uygulamaya gelince.. Şu an hala geliştirme aşamasında cebelleşiyorum. Kendi çocuklarımı böyle yetiştireceğim kesin ama. Bu döngüyü biz kadınlar kırabiliriz.

Kimseyi hayatının merkezine oturtma.Kimseyi elinde tutmak için çaba sarfetme.Bir evlilik acabalarla gitmez.Süslenmek,temizlik yapmak yemek pişirmekte bir evliliğin gereksinimlerinden olsa da devamlılığı için çözüm değil.Önemli olan karakter.Kafa yapısı.Anlaşabilmek.Hoşgörü.
Yoksa dışarı gözü kayar korkusuyla evlilik mi yürür.Kayacak kadar basiretsizse,evlilik zaten bitmiştir.Gidene de dur demem.

Kaybetme korkunuz olduğu müddet kaybetmeye mahkumsunuz. Hayır ben dediklerinizin hiç birini yapmıyorum, kaybetme korkum da yok! İşim yok, ileriye yönelik param yok... Buna karsılık elde tutma çabam da yok! Başkasını tercıh ederse paşa gönlü bilir, yol verırım o kadar bunu eşim de çok ıyı bilir. İşte bu yuzden bir baskasına cesaret edemez( şimdilik, ıleride ne olur bilinmez) . Bu kadar dünyanızın merkezi yapmayın erkekleri, onlar ne kadar erkekse bızler de o kadar kadınız, ne eksik ne fazlayız birbirimizden.

evet ben de yeni evleneceğim ve bunları yaşamaktan korkarak hala ve hala evleneceğime ve içimdeki isteğe inanamıyorum

Anlattıklarından, yorumlarından anlayışlı bir eşe sahip olduğunu düşünüyorum. Rabbim daim etsin canım.

Aynı ben...

Kocandan önce kendine bu sorumlulukları yükleyen sensin farkında mısın ? Kocanın seni eleştirmesinden korktuğun şekilde ondan önce sen kendini eleştiriyorsun. Kocan aldatır diye kendince kadınlık rolü belirleyip kendini boğarcasına rolüne giriyorsun. Niye ? Aldatacak adam sen yemek masası donatıyorsun, seksi giyiniyorsun, cilve yapıyorsun diye aldatmaz mı sanıyorsun ? İnan bana aldatacak adamı ağzınla kuş tutsan da zapt edemezsin. Gözü dışarıya kaymayacak adam da öyle lezzetli sofralar hazırlamasan da çuval giyinsen de seni başının tacı eder. Kadınlar olarak kendimize yaptığımız en büyük kötülük bu. Yemek yapmazsam, seksi olmazsam beni aldatır diye hastalıklı bir düşüncemiz var ve bunu erkeklere açıkça belli de ediyorz. Adam tek gerekçesi şerefsizlik olduğu için aldatıyor sonra da bu düşüncemizi bildiği için yemek yapmıyordun, cilve yapmıyordun diye kendi ahlaksızlığının üzerini kapıyor. O yüzden buları düşünüp canını sıkma. İş tamamen kocana ve onun nefsine kalmış, sana değil.

Hep erkegin gözü kaymasin..guzel gorun...iyi davran...yemegini yap kalbine giden yol midesinden gecermiss...aman da aman...ya biz kadınlara ne yapiyor o erkekler..bizim gönlümüz gözümüz yok mu kayacak var tabi..biz de ar var analık duygusu var onlarda uçkur davası var fark burada...

Bu siteyi okudukca hayatimin gidecegi noktayi görüyorum sanki.Korkutuyor.İnanmıyorum güvenemiyorum.Ayrılıgımın fazlaca sebebidir.

Eee kadınların suçu.
O evi tertemiz yapmalar, yemekler falan gereksiz. Sadakat öyle şeylerle olmaz.
Şunu da belirteyim evin her sorumluluğunu alıp, kocasını baş tacı edip sonra da ''Üüü ben onun için saçımı süpürge ettim, o bana ne ettiiii?'' diye ağlamak bana çok saçma geliyor. Ee etmeseydin saçını süpürge. Kim dedi sana et diye?
Kadınlar da bu kadar aferinin delisi olmasınlar.
Oluyorlarsa da ezilmeyi hak ediyorlardır.
Kendi düşen ağlamaz.
İnsan hayatı ve evliliğini öyle bir yaşamalı ki birgün kocasıyla boşandığında '' İyi ki de bu adamla evlenmişim, şimdi evliliğimiz bitiyor olabilir ama ne de güzel ve huzurlu seneler geçirdik beraber.'' diyebilmeli.
Kadın aldatılıyor affediyor, tekrar aldatılıyor tekrar affediyor, tekrar aldatılıyor tekrar affediyor.... Dayak yiyor boşanmıyor, hakaret görüyor boşanmıyor. Sonra adam 2. kadın için terk edilince ağlıyor. Eee böyle kadınlara müstehak.
Yani sözün özü ya saçınızı süpürge etmeyin, edecekseniz de sonuçlarına katlanın.
Şu kadınların mağdur edebiyatından gına geldi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…