Uzman çavuş eşi olanlar bakabilir mi

Happymarried

Ertuğrul Yiğit
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2017
604
537
53
31
Merhaba arkadaşlar benim eşim uzman çavuş olmak üzere eğitimde şuan merak ettiğim şu ki bizi gittiği her yere götürebilir mi lütfen cevap verin

Benim eşimde uzman, şu an tokattayız yanındayım Allaha şükür ama ilerisini bilemeyiz, eş götürülemeyen üs bölgeler var arazide oluyorlar genelde öyle bir yer çıkarsa maalesef gidilmiyor:(

Ama böyle kabul ettik, her şeye razı geleceğiz. Sağ salim yanıma gelsin kavuşacağımı bileyim de ayrılığa da razıyım:dua:

Benim eşimde uzman, şu an tokattayız yanındayım Allaha şükür ama ilerisini bilemeyiz, eş götürülemeyen üs bölgeler var arazide oluyorlar genelde öyle bir yer çıkarsa maalesef gidilmiyor:KK43:

Ama böyle kabul ettik, her şeye razı geleceğiz. Sağ salim yanıma gelsin kavuşacağımı bileyim de ayrılığa da razıyım:dua:
Eşinizin ilk görev yeri mi tokat

Peki gidemezsek ben eşimi nasıl gorecem

Siz Sgk da 08.00-17.00 memur olacak mu zannediyordunuz acaba,bu mesleğin şartları bu ne yazık ki. Ben arkadaşlarımdan biliyorum kolay bi yaşam tarzı değil Allah sabır versin. Beraber karar vermediniz,enine boyuna konuşmadınız mı?

Eşim uzman çavuş değil ama çevremden biliyorum
Aile götürülemeyen bölgeler oluyor
Öyle bir yere çıkarsa birlikte gidemezsiniz

Biz doğu görevini yaparken çok ücra bir ilçede
Hep eşsiz çocuksuz gelmişlerdi

Hatta ilk gittiğim zamanlarda gördüğüm bir manzara beni çok etkilemişti aglamistim
Askerin biri markette alışveriş yapıyordu, yanında da iki tane arkadaşı büyük silahlarla çevreyi gozlüyordu
Çıkışta da üç tane zırhlı araç onları bekliyordu

Allah askerimizin polisimizin yanında olsun korusun

Siz Sgk da 08.00-17.00 memur olacak mu zannediyordunuz acaba,bu mesleğin şartları bu ne yazık ki. Ben arkadaşlarımdan biliyorum kolay bi yaşam tarzı değil Allah sabır versin. Beraber karar vermediniz,enine boyuna konuşmadınız mı?
Sen şimdi cevap mı verdin?
Ne gerek öyle yazmaya?
Eğitim seviyesini bile bilmiyoruz, belki hanım bu mesleğe tanık olmadı.

Tabiki de beraber karar verdik ama henüz atanma olmadığı için bizi nelerin beklediğini gidip gitmeyecegimizi bilmiyoruz tecrübe edinen arkadaşlardan bilgi almak istedim.

Tabiki de beraber karar verdik ama henüz atanma olmadığı için bizi nelerin beklediğini gidip gitmeyecegimizi bilmiyoruz tecrübe edinen arkadaşlardan bilgi almak istedim.

Evet dönem dönem eşinizi göremeyeceksiniz üs bölgesine genelde aile götürülemiyor,tek başına gidip bikaç ayda bir şehir merkezine çıkabiliyorlar bazı bölgelerde kongoy olmadan yolculuk da yapılamıyor mesela. Şöyle ki izin dönemi için alınan uçak biletlerinin de yandığı oldu,çocuğunun sünnetine gidemeyen uzman çavuş da oldu,sürprizleri bol yani. Doğu görevi biraz zor oluyor,batı görevi çıktıgında seviniyorsun hoop bi geçici görevlendirme yine doğudasın,velhasıl zor meslek. Dönem dönem ayrı kalıp dönem dönem birleşiyor eşler.

Eşinizin ilk görev yeri mi tokat
Evet ilk görev yeri tokat, biz sevgiliyken eğitimdeydi, daha sonra atandılar, 1 buçuk yıldır uzman ve 4 aylık evliyiz.

Kaynım da aynı şekilde uzman onun yeri şırnak çıktı ve küçük çocuğu var, herkes ilk başta üzüldü şırnak çıktı diye ama eşini ve çocuğunu götürebildi. Yani doğuyu halledip batıya dönecekler bu yüzden şanslılar. Bize neresi çıkar orası muamma ama nasip, Allah kimseyi eşinden çocuğundan sevdiklerinden ayırmasın.

Konuyu acalı biraz zaman olmuş ama benim gibi sonradan bakan arkadaşlara yardımcı olsun diye yazayım. Benim bir arkadaşımda uzman çavuş ilk tayin yeri doğu da bir şehir ailesini götüremedi 5 yıl zorunlu hizmetten sorna batıya gelecekmiş ve bir daha ailesini goturemeyeceği bir doğu görevi olmayacakmış herkesin öyle midir bilemem. Sadece bildiğimi yazıp yardımcı olmak istedimEn Büyük TÜRKİYE

Back
X