Uzayyolu'nun Günlüğü: kilo 75 ----> hedef: 50

uzayyolu

Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2012
24
0
16
Diğer
evet 3 yil öncesine kadar normal kilom 50 idi.
bazi özel sebeplerden dolayi kilo alimi rayindan cikti ve 77 kiloya ulasti.
sürekli inis ve cikislar yasandi.
6 gün evvel teraziye ciktigimda tam tamina 76 kilo oldugumu gördüm ve tekrar eski kiloma dönmem gerektigine karar verdim.
son 5 gündür diyet yapmaktayim. ac kalmadan, hafif egzersiz ve bol su ile 1 kilo gitti. umarim hedefime birkac ay icinde ulasabilirim.
hedefim 5 ay icinde 50 kiloya varabilmek ancak o kadar kilo veremezsem de sorun degil. beslenme aliskanliklarimi degistirme niyetindeyim.

son 5 gündür ekmek, pirinc ve seker hayatimdan cikti.

internette biraz arastirdiktan sonra bulgur'un mucizelerine rastladim ve bulguru ana ögünlerde kullanmaya karar verdim.
tuzu eskisene göre bayagi azalttim.
bol sebze, saf zeytinyag, ceviz, findik, kuru erik, süt gibi yiyecekler artik soframin bas taci.
bu arada en az 2 litre su icmeye basladim ki eskiden günde bir bardak su icmem bile mucize sayilirdi.

bir günlük mönüm:
sabah kahvaltisi (alternatifleriyle):

her sabah degismezim:
uyanir uyanmaz bir büyük bardak su.

kahvaltim:
1. 3 kurutulmus erik ve bol su, ardindan isitilmis hindistan cevizi rendesi ile tatlandirilmis sicak süt (hindistan cevizi, tatlilarda kullanilan hindistan cevizi degil, baharat olan hindistan cevizi olmali)

veya

2. iki kibrit kutusu kadar beyaz peynir, bir cay bardagi ceviz, 5 zeytin, domates salatalik, sekersiz earl grey cayi

veya

3. sütlü porridge (süt ile kaynatilmis yulaf) ardindan nane cayi

veya

4. icine yulaf, kuru erik veya taze meyve dogranilmis yogurt

veya

5. köri tozu, hardal tatlandirilmis ve icine dilenilen sebze dogranmis yogurt ve taze zencefil cayi.

ara ögün:

yarim avuc findik, ceviz veya o gün kahvaltida erik yememissem 3 tane kurutulmus erik

veya

yogurt

ögle yemegi:

1. yalanci kisir
(2 yemek kasigi ince bulgur, bir tatli kasigi salca/biber salcasi, 1 tatli kasigi nar eksisi, bir tatli kasigi zeytinyagi, kaynar su, yesil sogan, madanoz, domates, yesil biber, kirmizi biber, salatalik, 5 zeytin ve arzuya göre istenilen yesillik. ) ve cok acikilmissa 1-2 yemek kasigi yagsiz yogurt

veya

2. 5-6 kasik (zeytinyagli) herhangi bir sebze yemegi

ara ögün:

1. cig sebze (havuc disinda)

veya

2. salata

veya

3. bir kac meyve

aksam:

1. salata ve tofu agirlikli bir yemek

veya

2. salata ve seitan agirlikli bir yemek

veya

3. salata ve bir kac kasik sebze yemegi

aksam yatmadan önce:

hindistan cevizli sicak süt

gün boyunca en az 2 litre saf su, bunun haricinde bol bitkisel caylar (nane/zencefil/anason vs.)
icilen cay veya kahveyi alinan siviya saymiyorum.

böyle beslenirken bütün besin gruplari aliniyor. tek yönlü ve insani bezdiren bir diyet degil. tika basa yemis gibi hissediyorsunuz kendinizi ama alinan kalori miktari bayagi az. zencefil ve kisira kattiginiz aci biberler sayesinde metabolizma sinirli da olsa belli bir süre icin hizlaniyor. yesillikler disindaki bütün besinleri elbette limitli kullaniyorum. her ögün esnasinda bol su iciyorum ve hafif egzersiz yapmayi da ihmal etmiyorum.

5 gündür yaklasik böyle besleniyorum. kahvaltiya genelde zamanin yok. simdiye dek ara ögünlere de ihtiyac duymadim. bilhassa bulgur agirlikli beslendigimde aclik duygusu kalmiyor.
bir gün sadece bulgura agirlik verdigimde ve iki ögünde yedigimde, bütün günü (!) 5 yemek kasigi bulgur, 1 yemek kasigi zeytinyagi, 1 yemek kasigi nar eksisi ve kisira katilan bol sebzeyle bitirebiliyorum. bu toplam kalori olarak yaklasik 700 kcal demek.

bakalim hayirlisi:)

Merhaba hayırlı olsun gunlugunuz, bende siz paylastıkca takip ederim artık

merhaba kolay gelsin boy kaç?benimde hedefim 50 kilo şuan 72 kiloyum boy 160cm seninle aynı kiloyu hedefliyoruz

merhaba kolay gelsin boy kaç?benimde hedefim 50 kilo şuan 72 kiloyum boy 160cm seninle aynı kiloyu hedefliyoruz

merhaba lusi:)
evet kilo hedefimiz ayni ve basaracagimiza inaniyorum:)
umarim hep birlikte, birbirimize destek olarak kilolarimizdan kurtulacagiz.
bugün terazi 74 kilo gösterdi. 7 gün evvel basladigim diyette 2 kilo'yu geride biraktim. darisi geriye kalan 24 kiloya.

benim nacizane tavsiyem bulgur tüket. elbette ölcülü bir sekilde. inanilmaz tok tutuyor. kan sekeri cok yavas düsüyor. yemek yeme krizlerine girmiyor insan.
2 kasik cig bulgurun kalorisi üstelik sadece 70 kalori.
basarilar diliyorum:)

xok tesekkür ederim. cok sicak bir merhabaydi. umarim bol bol paylasimlarda bulunup birbirimize kilo verme yolumuzda destek oluruz:)

Benimde boyum 168 kilom 71di. suanda 67.6yım sabah tartıldım pazartesiye kadar birdaha tartılmayacagım, hatta 3 gunde bir tartılmayı dusunuyorum diger turlu kilo veremeyince kafama takıyorum :26: Gunluk yedigimiz yemek listemizide paylasacakmıyız ? Buarada hedefim 55

bugünki mönü:

sabah kahvaltisi:

domates, salatalik ve kirmizi biberden olusan salata. icinde tuz yok. bir cay kasigi zeytinyagi var.

ögle yemegi: 4 kasik taze fasülye yemegi.

ara ögün: bir avuc can erigi ve 3 tane cilek.

aksam yemegi: (bura saati 17:00'de yeniliyor en gec) 3 yemek kasigi bulgurla yapilmis sebzeli bulgur pilavi.

ayrica 2 litre su

aksam yatmadan önce bir ihtimal hindistan cevizli sicak süt (hindistan cevizi = nutmeg)

alinan toplam kalori: 750 kcal.

Son düzenleme:

ben de her gün tartilmiyorum. moral bozucu oldugunu hesaba katiyorum cünkü:)
tebrik ederim. kilo vermissin epeyce, insani en azindan motive ediyor. ne zamandan beri diyet yapiyorsun?
umarim daha da gider. benim boyum 1.67m , kilom 74 ve hedefim her zamanki kiloma tekrar ulasabilmek: 50 kg.

her gün olmasa bile, girdiginde canin isterse mönünü paylasabilirsin. en büyük sorun su diyetlerde: insan ne yiyecegini bilmiyor bazen ve mönüler arkadaslara bir yol haritasi fonksiyonunu görüyorlar. hem insan ne yedigini yazinca daha da bir yediklerinin bilincine variyor.

basarilarinin devamini dilerim canim:)

10 gun olacak yaklasık olarak arada 1 2 gun kacamaklarım oldu onun dısında hic kacamak yapmadım. duzenli spor yapıyorum birde aksam 6dan sonra bisey yemiyorum

Benim menumde soyle

Sabah :

30 gram lor peyniri
2 dilim denge ekmek
1 adet domates
1 adet salatalık
2 adet biber
3 tane siyah zeytin

Öglen :

4 y.k semizotu yemegi
3 y.k yogurt
1 tane etiform sunta

Ara : Sütlü nescafe

Aksam :

Tavuk (gögüs kısmının yarısından daha azı)
Bol salata

Aksam yemegimi daha yemedim birazdan yicem =) Birde bugun 100 dk yürüyüs yaptım + 25 tane mekik cektim. Aynen cok haklısın birbirimizin yediklerine bakarak ona gorede biseyler yapabiliriz, birde birkac kisi olunca insan motive oluyor ben yalnızken maalesef cok motive olamıyorum :26: Birde ara ögün alıskanlıgım pek yok, okula gittigim icin ara ögünlerim kaynıyor ama acıkmıyorumda nedense sabah kahvaltısı beni epey bi tok tutuyor. Bende su kalori hesaplamasına gecsem güzel olacak guzel bir yontemmis =)

Tesekkurler bende basarılar umarım enn kısa zamanda diledigimiz kilolara ulasırız

sana afiyet olsun:)
diyetine spor eklemen gercekten süper.
kaloride de sikinti yol gördügüm kasariyla:)

sagol canim. verecegiz kilolarimizi elbette.

hep birlikte verecegiz. sen altmislara düsmüssün. darisi basima:)

herkese kolay gelsin.
benimde normal kilom sürekli 50 idi ama son 1.5 yıldır 60a yükseldim ve bir türlü veremedim. sana ben de eşlik etmek isterim.

herkese kolay gelsin.
benimde normal kilom sürekli 50 idi ama son 1.5 yıldır 60a yükseldim ve bir türlü veremedim. sana ben de eşlik etmek isterim.

merhaba ve hos geldin:))))

dogru yerdesin. ne kadar cok olursak, o kadar cok birbirimizi motive ederiz. canim 10 kilo nedir ki? 2 aya saglikli bir sekilde verilebilir, yeter ki inan buna.
24 kilo fazlam var ve 5 ay icinde allah'in izniyle ac kalmadan, halsiz kalmadan, verecegim:)

aramizda tekrar hoc geldin.

bugünki mönüm:

sabah: bir kase yogurt. icine iki kuru kayisi dogradim.

öglen: obligatorik olarak yemek listeme kattigim üc yemek kasigi bulgurla yapilmis sebze yemeginin yarisini yiyebildim ancak ve tika basa doydum. yaninda da yogurt.

aksam: ögle yemegi olarak düsündügüm yemegin geri kalani ve bir ihtimal 1-2 kasik yogurt.

yatmadan önce: hindistan cevizi rendesi ile sicak süt.

2,5 litre su.

toplam kalori:

780 --> günde 1000 kaloriden fazlasini vücut kendi rezervlerinden yakmali.

hadi aranıza benide alın boyum 1.64 ve kilom 62 hedefim 50 bi düşsem dünyalar benim olur ama yalnızım size katılabilirmiyim

bugünki mönüm:

sabah:
aksamdan yaptigim 1.5 yemek kasigi bulgurlu ve 1 yemek kasigindan az zeytinyagli sebze yemeginin bir kismi

ara:
yok

ögle:
isten sonra eve geldigimde sebze yemeginin geri kalani, bir tatli kasigi zeytinyagla yapilmis salata (domates, salatalik, kirmizi biber,maydonoz) ve 2 yemek kasigi yogurt

ara:

250 gram cilek

aksam:

bir kasik yogurt icinde 50 gram cilek

yatmadan önce: bir ihtimal 1 fincan hindistan cevizi rendesi ile tatlandirilmis süt.

ayrica 3 litre sivi.

500 ml nane cayi, 500 ml anason cayi, 500 ml. vanilyali yesil cay, 1,5 l su.

toplam kalori: yaklasik 860 kcal.

ben de bugun
SABAH:
-1 dilim kızarmış çavdar ekmeği
-1 adet domates
-yarım kibrit kutusu peynır
-1 haşlanmış yumurta bol pulbıberli
-3 adet zeytın
ARA:
-7-8 adet erik
ÖĞLEN:
-közlenmiş patlıcan salatası 3 kaşık yoğurtla yıne bol pulbıberli
ARA:
-2 hurma
AKŞAM YEMEĞİ:
-bır kase tarhana çorbası yıne pulbıberli
-salata oda bıberlı:)
Gün içersınde 3 litre suyumu içtım.azsonrada 5i 1 yerde çayımı içeceğim.
1 saat yürüyüş yaptım gün içersındede twist yaptım

afiyet olsun:)

patlican salatasi cok iyi bir fikir:)
ayrica twist ile vucudun her yani egzersiz yapmis olur. spor yapmak icin fazla zamanim olmuyor malesef ama bunu evde yapabilirim. bu paylasim ve verdigin iyi fikirler icin tesekkürler:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…