• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri Uzayınca Dalgaları Azalan Saçlarım Hakkında Bi Soru

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel

cilekkarpuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2011
14
0
36
Ankara
Merhaba sevgili kk üyeleri foruma yeni üye oldum ve bu ilk mesajım..Saçlarım hakkında sizden Öneri almaya geldim dalgalı ama garip bi dalgalı saçım var saçımı kestrdm kuaför makasla kesti kısalnca dalgalarım artar dedim önceden hep öyle olyordu çünkü ama dahada şekilsizleşti

Şimdi kısaca sorum şu usturayla kesilen saç mı yoksa makasla kesilen saçmı daha güzel şekil alır lütfen tecrübeleri olan cevap vereblrmi şimdiden teşekkrler=)

canım benım bı kuaförüm vardı usturayla kesyodu ve her kestiğinde saçlarım sertleşrdi zaten kalın telliydi iyice deli olurdm. şekil de almazdı kolay kolay jöle sprey köpük mahvederdm saçlarımı. kuaför değiştrdm anlattm hep ustura ıle kesldğni. o zaten önceden anladı. kuaförlern bazısı uğrasmamak içn makas yerne ustura ıle keserler dedi.şok oldum zaten meğer kesimle alakalıymış. kuaförümü değiştrp makasla kestrmeye basladktan sonra saçlarım düzene girdi kendıne geldi şekli daha hoş albenili durur oldu. valla onu bnu blmm de ustura kazık gbi yapıyor saçı ben makas yanlısıyım. uzun oldu sanırım cnm :):)

Son düzenleme:
ilk önce cevap yazdıgın için teşekkr ederim canım.Bende hep saçımı usturayla kestrydm benm saçlarm ne ince telli ne kalın normal ama son kestrdgmde makasla kesti ben makas izi kalmasın dedim ondan sonra bşylrle duzeltmye çalstı ama ne yaptgnı anlamdm sonra saçm sanki kötü bi düzleştrcyle düzleştrrsn uçları böyle çatal çatal olur ya aynen öyle oldu=( benmkide biraz uzun oldu ama.. yardmn için tekrr teşekkrler=)

Ustura jilet sonuçta ve hayatımda bi kere öyle kestirdim bende aynen saçım kazık gibi oldu mahvoldu resmen ondan sonra gittiğim her kuaför saçını usturaylamı kestiler die sordu ve düzeltmem için uzatıp uzatıp kestirmek zorunda kaldım benim tavsiyemde makas usturaya hiç gerek yok bence.benimde saçlarım senin gibi saçlarını usturayla mahvetme derim :)

canlarım en güzeli makas... bırak bi kaç yıkamada geçer alışır saçşarın makas ızı falan kalmazz... ustura jılet ya jılet ne demek. mıllet bacaklarına bıle vurmak ıstemıyo jıletı. kı bu saç yanı...

arkadaşlar öncelikle şunu söyleyeyim... hepiniz bir kuaförden darbe yemişsiniz ve usturaya canavar gözüyle bakar olmuşsunuz.... ustura makas kıyaslaması yapıyorsunuz farkında değilsiniz kuaförleri kıyaslıyorsunuz.... ben bayan kuaförüyüm yeri gelir usturayla keserim yeri gelir makasla keserim... önüne oturduğunuz kuaförü iyi tanımalısınız..etrafta kuaförüm diye gezinen çok insan var ki ben bu piyasanın içindeyim... her kuaför hangi aleti daha iyi kullanırsa onu önerir. örneğin ben usturayı daha iyi kullanıyorumdur ustura daha iyi derim... bir başkası makası daha iyi kullanıyordur oda makas daha iyi der.. ve şunu asla unutmayın çok nadirdir bir kuaförün başka bir kuaförün işini beğendiğii....gelelim usturamı makas mı.... işini iyi yapan bir kuaförse saçlarında kalın telli ise usturalı kesimi öneririmmm.. saçlarının kabarmasını önler... makasta yeteri kdr ara makas atmaz ise saçların kalıp gbi durur...uçlar üst üste binerek kabarır....ara makastan kastım saç uçlarının tırtıklanması.. birde ara makas dennce saçların aralarndan alınma işlemi vardr ki (saçları azaltmak için yapılır) onuda ben tavsiye etmem......onun dışında saçına bakım yapmalısın....ha birşey daha söyleyeyim bacaklarınızı almaya korktuğunuz jilet saçta aynı etkiyi göstermez... dünyanın en ünlü kuaförlernin internetten bakarsanız usturayla kesimlerni göreceksiniz......saygılar.....

arkadaşlar öncelikle şunu söyleyeyim... hepiniz bir kuaförden darbe yemişsiniz ve usturaya canavar gözüyle bakar olmuşsunuz.... ustura makas kıyaslaması yapıyorsunuz farkında değilsiniz kuaförleri kıyaslıyorsunuz.... ben bayan kuaförüyüm yeri gelir usturayla keserim yeri gelir makasla keserim... önüne oturduğunuz kuaförü iyi tanımalısınız..etrafta kuaförüm diye gezinen çok insan var ki ben bu piyasanın içindeyim... her kuaför hangi aleti daha iyi kullanırsa onu önerir. örneğin ben usturayı daha iyi kullanıyorumdur ustura daha iyi derim... bir başkası makası daha iyi kullanıyordur oda makas daha iyi der.. ve şunu asla unutmayın çok nadirdir bir kuaförün başka bir kuaförün işini beğendiğii....gelelim usturamı makas mı.... işini iyi yapan bir kuaförse saçlarında kalın telli ise usturalı kesimi öneririmmm.. saçlarının kabarmasını önler... makasta yeteri kdr ara makas atmaz ise saçların kalıp gbi durur...uçlar üst üste binerek kabarır....ara makastan kastım saç uçlarının tırtıklanması.. birde ara makas dennce saçların aralarndan alınma işlemi vardr ki (saçları azaltmak için yapılır) onuda ben tavsiye etmem......onun dışında saçına bakım yapmalısın....ha birşey daha söyleyeyim bacaklarınızı almaya korktuğunuz jilet saçta aynı etkiyi göstermez... dünyanın en ünlü kuaförlernin internetten bakarsanız usturayla kesimlerni göreceksiniz......saygılar.....

önüne oturduğunuz kuaförü iyi tanımalısınız..--Bi bakışla anlaşılan bişeyse tarif edin kuaför olarak,ona göre saçımı makasla yada ustarayla kes diyim

benimde saçlarım dalgalı ve bayağı uzun ama makasla kestiririm saçlarımı. heleki ilk kesildiğinde o makas izine bayılırım saçları daha sağlıklı gösteriyor bence.hatta az bi katım var onlarıda aynı boya getirp hepsini özellikle makasla kestirip o iz olsun istiyorum.saç uçları hepsi aynı sırada jilet gibi hoşuma gidiyor :)

Benim de usturayla kesiyolar hep ama bazı yerlerini mesela perçem.Ki ben saçlarımı senede bir kere kestiririm o da çok az.Kırık almak gibi bişiy.Ben de o aynı boyda makas izini seviyorum :12:

:71:

canım ben bambaşka bişi söyliyim :) eczaneden ya da aktardan gliserin yağı al içme suyuyla karıştır bir fısfıs şişene koy saçlarına sık yada banyodan sonra eline yağı al diplerine gelmeyecek şekilde uççlarına sık buklelerin geri gelir ben de bu forumda öğrendim bunu saçlarla ilgili topiğe girersen ne kdr çok memnun olan insan var görürsün. bu arada fısfıslı şişe bulamamıştım ben cam sili yıkayıp koydum :D

canım ben bambaşka bişi söyliyim :) eczaneden ya da aktardan gliserin yağı al içme suyuyla karıştır bir fısfıs şişene koy saçlarına sık yada banyodan sonra eline yağı al diplerine gelmeyecek şekilde uççlarına sık buklelerin geri gelir ben de bu forumda öğrendim bunu saçlarla ilgili topiğe girersen ne kdr çok memnun olan insan var görürsün. bu arada fısfıslı şişe bulamamıştım ben cam sili yıkayıp koydum :D

Bu gliserini çok duydum denemek istiyorum.Birde ustura konusunda çok kötü demiştim :44:ama en son katlı kestirdim ve ustura kulandı istememe rağmen gayet güzel oldu sanırım kuaförüne göre değişiyo.İyi bir kuaför ve iyi bi kesim :16:

ben 3 yıldır aynı kuaföre gidiyorum hiç yanlış bişi yapmıyorlar çok şükür bu gliserini öneririm ama :)

saçlarını düzleştiriyo musun ? ben düzleştiriyodum düzleştirmeyi bıraktım glissin şampuanı ve saç maskesini kullanmaya başladım 1 ay oldu neredeyse birde banyodan çıktıktan sonra saçlarıma hiç bi kurulama işlemi yapmıyorum sadece havluyla suyunu aldırıp tarıyrum biraz önüme atıp ellermle oynuyorum sonra kendi haline bırakıyorum kuruması için ve saçlarımın hali çok güzel oluyo :1: Denedim ve hemen bu konu aklıma geldi yazayım dedim istersen birde böyle dene belki bir değişme olur :34:

önüne oturduğunuz kuaförü iyi tanımalısınız..--Bi bakışla anlaşılan bişeyse tarif edin kuaför olarak,ona göre saçımı makasla yada ustarayla kes diyim

aradan çoook zaman geçmiş... yeni gördüm canım... tabiki ilk görüşte kuaföre not veremezsin... ordada şans ellerinden öper....ben sadece tek bir konuda tavsiye verebilirim... ilk defa denediğin bir kuaföre makasla yada usturayla kes deme... senin elbetteki bi fikrin vardır... o zaten en ii bildiğini seçecektir...sen seçim yaparsan kuaför tedirgin olabilir.. aslında bu konu ince hassas bi konu.... her ikisinide mükemmel yapan insanlarda var... onu bulduğun zaman yemede yanında yat :)

Back