Aklımda Sertap Erener'in "Uzanmışım kumsala " sözleri ile başlayan "tatildeyim"le devam eden o güzel parçası ile Erdek'ten hareket eden İDO'nun arabalı vapuruna bindik ailece.
Yaz gününün bunaltıcı sıcağında, üst katta üşüye üşüye yoculuk yapıyoruz.Tabiri caizse kelimenin tam anlamı ile keyifler gıcır!...
Önümüz deniz ,hava temiz.Aile boyu sohbetimizinse keyfine doyum olmuyor.İyot kokusunu ciğerlerimize çeke çeke yol alıyoruz.
O da ne sanki bir sigara kokusu.Boşver diyorum kendi kendime !...Yasak ama insanlar da bunaldı.Onlar da böyle keyif alıyor yolculuktan.
Ben içenlere bu kadar hoşgörülü davrandıkça,onlar daha da fütursuzca,üstelik gözümden sakındığım 6 yaşındaki oğlumun,10 yaşındaki kızımın burnunun dibinde içiyor ve asla verdiği rahatsızlığın farkında olmuyorlardı.Üstelik geminin o kısmında oturanlar bilir.Sert esen rüzgar ,ne kadar engelleseniz de size karşıysa eğer, burnunuza sokar o dumanı.
Dayanamadım.
-Hanımefendi,yanınızda iki küçük çocuk oturuyor ve siz dumanınızı nereye savurduğunuzun farkında bile değilsiniz.Hiç olmazsa kalkıp ayakta içebilirsiniz!...
deyince
-Zaten bitmişti!..deyip yere atıp söndürdü.
Fark ne biliyor musunuz?
İçen yasağa aldırmıyor.Garsonlar bile yanından geçerken ses çıkartmıyorlar.
Değişen şey sadece yerde söndürdükleri izmaritleri toplayıp çöp bidonuna atıyorlar.......
Üstelik öyle tezatlıklar da yaşadım ki.
Adam oturmuş Burada sigara içmenin cezası 60YTL yazısının altnda habire çekiyor dumanı..
Ben de özellikle o adamın fotoğrafını çekmek için uğraştım ama bunu gizlice yapmaya çalışınca net çıkmadı.Onun yerine gemide elinde sigara ile dolaşan başka adamın fotoğrafının çektim.Onu da İDO 'ya postalayacağım belge olarak.Vapurun adına gelince"SELAMİÇEŞME"