Uzak mesafeler, tanışma, kız isteme ve söz.

kısmen benzer şeyler yaşamışız :)
benimde nişanlımın aniden tayini çıkması ile her şeyi bir hafta içerisinde apar topar yapmak zorunda kaldık..
öyle ki salı günü akşamı gelmek istiyoruz dedi, çarşamba günü geldiler ...
cumartesi günü de söz kesildi..
çok daha hızlıydı... :) sizin hiç değilse önceden günü belli...

evet biraz kız tarafına bu durum emri vaki gibi oluyor, her şeyi bir hafta içerisine sıkıştırmak... babaların vermekten başka seçeneği kalmıyor, her şey formalite gibi oluyor... ama ne yapalım bazen şartlar bunu gerektiriyor.. artık zaten çoğu şey formalite için olmuyor mu ? verileceği belli, olacağı belli... hatta öyle ki kimisi söz nişan olmadan düğün salonunu tutuyor yer kalmaz diye :) yani her şey yaşanabiliyor...

ilk tanışmalarda iletişim çok önemli, insanlar heyecanlanıyor, hiç tanımadıkları insanlarla karşı karşıya geliyorlar... çok stresli sancılı bir gece oluyor..ama bunu iyi bir iletişimle halledebilirsiniz...

bizde kayın pederim her şeyi olduğu gibi anlatmıştı, daha geniş bir zaman içinde gelmeyi onların da çok istediklerini, daha iyi tanışarak sindire sindire yapmanın onlarında gönlünden geçen olduğunu ama tayin çıkmasıyla mecbur bir haftaya her şeyi sıkıştırmak zorunda olduklarını..oğullarını gönül rahatlığıyla göndermek istediklerini....

iyi bir şekilde durumu izah edildi anlayacağınız, ee benimde zaten istediğim belli bir şey olunca, babacım da sağolsun sert çıkmadı...
sadece tek dediği şey bu gece tanışma gecesi olarak kalsın, daha fazla konuşmayalım oldu... bir daha muhabbet hep normal seyrinde havadan sudan devam etti...
bir diğer gelişlerinde de isteme oldu söz kesildi...

zaten bu tür söz nişan işleri, ailelerin birbirlerini tanıma süreci, daha sonra da aileniz pek ala gidip evlerini yaşadıkları yerleri göreceklerdir...

sizin stresinizi de çok iyi anlıyorum, fakat bu stresi konuşarak atın... sevgilinize endişelerinizden bahsedin, biraz hızlı olacağı için babamın tepkisini kestiremiyorum diye bahsedin, karşı taraf tüm içtenliğiyle babanızla konuşabilsin...
durumlarını anlatsın, uzak yerden geliyoruz, böyle bir atanma durumu var.. bir daha denk getirmek zor olacak, şimdi bir şeylerin adını koyalım sonrasında inşallah daha iyi tanışır gider gelir, görüşmelerimize devam ederiz diye...

burada babanızı ikna etmek orta yolu bulmak biraz da karşı tarafa düşüyor, güzellikle niyetlerini anlatırlarsa
anlayışla, biraz nezaket kuralları içinde alttan alarak konuşurlarsa çok da sıkıntı olmaz... yani sizden ziyade karşı tarafın da babanıza iyi niyetlerini belli etmesi gerekiyor...

tüm sıkıntıları tek başınıza göğüslemeyin, size inanın bu en büyük tavsiyem...
ne yaşanacaksa bu sevgilinizle sizin aranızda, tek başınıza halletmeye kalkmayın...
çünkü ileride daha o kadar stresli şeyler olacak ki, alıştırmayın her şeyi tek başınıza omuzlamaya...
sonra insan inanılmaz yıpranıyor, farkında olmadan..

ayıp değil günah değil, babam biraz panikledi galiba bazen böyle konuşuyor diyerek endişelerinizi bildirin, karşı taraf da geldiği zaman şok olmasın... babanızın az çok durumundan haberdar olsunlar ki, tatlı dille orta yolu bulmaya çalışsınlar... siz önceden söylemezseniz onlar geldiğinde daha rahat davranırlar ee babanızda iyice kabullenemez...

pek uzun yazmışım :)
demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir...
inşallah güzel bir şekilde atlatırsınız her şeyi....
gelişmelerinizden haberdar edin beni ! :)

son yazdıklarınızı okumadan az önce epey bir yazmışım... kusura bakmayın... o yüzden tekrardan yazmak istedim...
son durumlarımızda da inanın benzer şeyler yaşamışız...

nişanlım o kadar stresliydi ki, ailesiyle akşamına tanışmaya gelecekleri vakit önce sabahtan gelip annemle tanışmak konuşmak istedi...
annemle konuştular ve annemde şok içinde tabi şaşkınlığını dile getirdi.. nasip vs diyerek biraz genel konuştu...

sonra biz kalktık biraz dışarıda konuşmak için..
ve tam da sizin erkek arkadaşınız da benimki gibi, off neden öyle söyledi annen, ne yani şimdi akşam gelcez, nasıl olacak, olmayacak mı, beni anlamıyor musun, bir daha nasıl geleyim, şimdi yapmamız lazım vs böyle ne telaşlar ne telaşlar...

sonra babasını aradı, konuştum akşama bekliyorlar, şok içindeler vs diye anlattı..
kayın pederim o kadar anlayışla karşıladı ki, herhalde oğlum dedi... hemen olacak değil, onlarda haklı bu kadar stres yapma gerilme diye nişanlımı sakinleştirmeye çalıştı...

erkekler daha stresli oluyor... büyüklerin işini anlayamıyor.. babaları ancak babalar anlıyor :)
nişanlıma kalsa, olmazdı herhalde bu iş...
sabahtan anneme gelip dediklerini duysanız, resmen beni vermek zorundalar gibi bir baskı :)

oysa akşamına babası öyle kibar ifade etti ki... hepsi halloldu gitti...

sizinde anlayışlı mantıklı bir kayın pederiniz var belli ki... o bu işe el attığı zaman her şey hallolur...
çok fazla kendinize stres yapmayın, mümkün olduğunuz kadar erkek arkadaşınızla kavga etmeyin ve haklısın demeyin !

ne olursa olsun babanız konusunda atıp tutmasın... ailem anlayışsız diye karalar bağlamayın...
al oğlum tabi ki al buyur diyerek sizi bir anda gümüş tepsilerde sunamazlar ki... azıcık adettir nazlanmak, nasıl olacak bilmem ki demek, ağırdan almak...

stres sıkıntı yokkkk... lütfen
her şey güzel olacak... dua edin, sabredin...

gelişmeleri takipteyim..

tıpa tip aynısını bende yaşadım tek fark abim hiç karışmadı malesef bizde söz yapmadık . babam eğer isterlerse kovarim onları dedi bide babam askerligini yapmadan vermek.istemedi .. 15 gün sonra askerligi bitiyor bakalım bu sefer ne bahane bulucak .. ama ailen haklı bence sonuçta tanimiyolar etmiyolar önce ailelerin tanışması lazım onlar bize geldikten sonra bizde onlara gittik bu işler böyle malesef hayat istediklerimizi sunmuyor

KUMRALTI

hepsini okudum , ne kadar içtensiniz. Son durumum şu, abim ve babam pek konuşmuyor benimle. Sorunca babama, bişey demiyor. Müstakbel kayınpeder evet anlayışlı çıktı. korktuğum başıma gelmedi. '' ne bu adammı oynatıyorsunuz '' dese bile haklıydı. Annem , ah annem.......... Diyorki gelsinler, bak gör tanışınca çok güzel olacak... sıkma kendini vs... Az bi zaman kaldı, ben o gün neler olduğunu da yazacağım buraya. Ama anladığım kadarıyla sizin babanız çok düşünceli bir insan. Çok şanslısınız aile yönünden. Ben yıllardır anitidepresanlarla ayakta duran, '' baba '' kelimesine uyduğunu sanan bir insanla mücadele ediyorum. Anlatmadığım çok şey var, anlamışsınızdır az çok...... Abi deseniz , sadece adı abi. höt höt ... kaba saba vs... İşim o gün çok zor olacak, lütfen bana enerjinizi aşılayın...... Desteğinize minnettarım.

MVEM

hemen hemen aynısı olmuş evet... hayat bize isteklerimizi sunmuyor da, bana hiç sunmadı. Yorgunum.......... erkek arkadaşım senin o evden kurtulman lazım diyor - ki haklı..... Ben annem için , B planını uygulamıyorum. Annem arada kalıyor çünkü. Gelecekler , 2 gün kalacaklar... bizde değil , misafirhanede.... yemek yapcaz işte, kek börek, oturup konuşacaklar... Babam diyorki sonra biz gideriz. Gitmeyecek , ben babamı biliyorum, sırf istediği olsun diye diretiyor. 4 sene üniversite okudum , mezuniyetime bile gelmedi. Diyorum ya anlatacak çok şey var....

Yazacağım buraya, şimdilik sevgilimle aram iyi. Siniri kalmadı, '' seni hiçbir zaman bırakmam , gönülleri hoş olsun , yeterki sen üzülme diyor ''' Bu cümleleri, ailem bana kurmazken hem de...............

Desteklerinize minnerttarım.

Şu isteme aşamasında ben de benzer şeyler yaşadım. Evde sinir krizi eksik olmuyordu. Beni istemeye gelecekleri sabah hüngür hüngür ağladım. Asla unutamam ve asla affetmem ailemi. Sen gene iyi sakinsin, ailemdir diyosun insan gibi anlatmaya çalışıyosun. Ben biraz öfkeli biriyim.

Biz aynı şehirdeyiz fakat uzak yerlerde oturuyoruz. Bir de ne gerek var yani yok tanışma olsun yok isteme olsun, prosedür hepsi. İnsanın ne olduğu öyle 1 görüşmede 2 görüşmede ortaya çıkmaz. Ayrıca annen baban, onun anne babasını sevmese, ki ilk görmede ne kadar tanıycak acaba, napıcaklar vermiycekler mi seni. Biz aileyi sevmedik deseler nolucak yani? Yine evleniceksin yine evleniceksin.
Saçmalık tüm bunlar. Allah sana sabır versin. Öyle annene sevgiline falan değil, sadece sana. Bütün yük senin üstünde.
Bu arada ne zaman gelecekler? Gelecekler diyosun da zamanını söylememişsin galiba göremedim

MMADAME

Aynen, biz erk ark ile adetler , gelenekler kısmına takıntılıyız. Ama dedim annem için, yapalım bunları. Yüzük olayını kabul etti ve vazgeçti. Ben utana sıkıla anlattım erkek arkadaşıma. oda babasına. Adam iyiymiş te bişey dememiş.

Yahu adam içki içiyorsa sanane, sarımsak yiyorsa sanane, takım tutmuyorsa, patavatsızsa sanane, onane , banane......Ne kadar tanıyabilirsin bir insanı.... ne sorarak, zaten ilk kez göreceksin.

2 gün gelecekler , 2 günde adamın GBT sinimi çıkaraksın. Zaten tanımayacaksın, zaten olmayacak tanıma işim.
E 1 ay bekleyecekler gelecekler kızı '' ver ''. İsteme töreni, zaten başlı başına ilginç, hadi dedim tamam ( annem için )
Anneme evi dar ederler ben gidince. Biliyorum. Babam zaten hasta. Abimi saymıyorum zaten, o bişey bile değil.......

Eylülde evleneceğiz biz. Erkek arkadaşımın dediği şu, sırf annen için bunlara evet dedim. Ama sakın ha sakın düğün işine bulaşmasınlar. -ki ben o zaman şunu diyeceğim, Sizin istediklerinizi yaptım. Adamı 15 saatlik yoldan 2 kere getirdim. Buna karışmayın diyeceğim.

Bana sabır dile lütfen. Bana uzaktanda olsa destek ol. Enerjinizi aşılayın....Çok sinirli bir yapım olmasına rağmen hala sabır ediyorum... Nereye kadar bilemem.. 10 gün kaldı gelmelerine. 10 gün sonra neler olacak inan bilmiyorum. Anneme göre bişey olmaz bak kaynaşırlar........ Göreceğiz dedim.

Bende senin gibi affetmeyeceğim. Şu yaşadıklarımı unutamam. Millet heycanla hazırlanırken, babam eve gelince giyeceğim kıyafeti prova ederken , görmesin diye saklandım ben.... Asla unutmam asla.... Köşe bucak kaçarak , sırf kavga çıkmasın ters bişey der diye- ki der, bu şekilde davranıyorum.......

Desteğine minnettarım.

Allah sabır versin canım seni çok çok iyi anlıyorum. Bu eylülde evleniyor musunuz? e çok güzel. ama öyle araya 1 ay falan koymayın sonra nikah günü alın, gelinlik falan. Şu an sinirli olduğun için bunların hiçbirini gözün görmüyor ama sen yine de bunu düşün.

İnşallah her şey çok güzel olacak, sen sevdiğin adama inan, güven. O sana güç verir

Çok güveniyorum kendisine ... tanısanız çok seversiniz. Atandı kendisi. Tek istediği benimle aynı evin kapısını açabilmek. Zaten bana dediği şu. Tanışma gününde neler olacağı belli olacak... Biz gidince ya sana '' olmaz biz sevmedik diyecekler ''' Ya da '' tamam olur şu gün gelsinler '''.

Her iki koşulda da eylül ayında evlenmek istiyoruz zaten.. O yüzden diyorum ya, bu saçmalıklarda boğuluyoruz diye.

Yani sevmeseler eğer, diyeceğim şu ''' ne dedi annesi babası da sevmedin ''' ne yani sorun ne.

inşallah herşey güzel olacak. Gücüm tükense de, 5 ay dayanacağım. Teşekkür ederim sana

Yazacağım zaten neler olduğunu.

aynısını yaşadım gerçekten.
babana abine yüklenme kız evlat bir başka hemen vermeleri yada çok sevinçle karşılamaları pek olan şeyler değil.
ben şuan nişanlıyım ama babama düğün tarihiyle ilgili konuşamıyoruz.evime eşya beğeniyorum alıyor ama henüz hazır değil evden gitmeme.
kötü düşünme abin ve babanla ilgili çok zor kız vermek.
benden sana tavsiye erkek arkadaşına kötüleme abini ve babanı.biliyorum zor ama yapma.
anladığım kadarıyla erkek arkadaşın kendi babasına göre daha tahammülsüz.

KEKOER

Çok teşekkür ederim. Bende kıyafet denerken babam gelince aman görmesin diye odama saklanıyorum. Düşünün halimi. Haklısınız kötü düşünmemeye çalışıyorum. Hasta diyorum vs... ama bazen işte bunalıyorum. Bugünüm yine kötü geçti. İnsanlara bakıyorum sevgili kekoer, imreniyorum. Eğlenerek yapılan hazırlıklar, anlayışlı babalar... Yatağa girince gözyaşlarım akıyor... Gece çökünce , içim o kadar sızlıyor ki anlatamam.

Kötülemedim kimseyi, sadece erkek arkadaşım başta evet yüzük takarız ardından hayır dememe bozuldu ama hallettik mecbur, napacaz başka.

Bu konuyu çok iyi analiz etmişsiniz, evet tahammülsüz babasına göre. Adam demiş ki, tamam 2 kere gideriz , babası haklı.... Babasının bana hak vermesi bile garip geldi ona. Söz verdi baban bilmem ne..... Sonra çözüldü sorunlarımız tabi. Onu anlıyorum, benimle bir an önce evlenmek istiyor. Hayallerimiz var, onları anlatıyor, gerçekleştirmek istediğimiz şeyler var vs........

Bi annem işte, kadın aman kimse kötü olmasın diye çırpınıyor, ben de yanında kötü olmuyorum ki üzülmesin.

Böyle neşeli anlar, yıpranarak geçer mi ? GEÇER......

Nişanlanmışsınız siz, çok sevindim buna, umarım tez zamanda tamamlanır ve mutlu mesut aynı evde yaşamanın adımını atarsınız.... Bunu canı gönülden diliyorum....

inşallah seninde darısı başına.
güle oynaya evlenen yok inan bana.sadece insanlar çaktırmıyor.iki tarafta hiçbir zaman birbirine uygun olmuyor.öz iki kardeş bile düşünce olarak farklı oluyor.ağlama üzülme sakin ol.
babandan saklanarak giyinmen bile bir şey bence.ben annemle gidip gizlice elbisemi ayırt ettirdik babama söylemedik bile.babam nişanlımın babasını tersleyip ben size kız vermem demiş bir adam.nişandan bir hafta önce.
üzülme o yüzden

Sizinde zor geçmiş demek. üzüldüm inanın... Benim gibi insanları görünce daha da üzülüyorum. Onların yaşadıklarını, o evde neler olduğunu düşününce çok kötü oluyorum. Babaları , benim babam gibi mi davrandı, geceleri ağladılar mı vs....

Etrafımda 1-2 kişi var güle oynaya geçen, ya da benim öyle sandığım... haklısınız sorunlar hep var. Benimde son zamanlarım, bakalım neler olacak, düşündükçe içim daralıyor.

Sadece tek dileğim zaman geçsin, gelsinler ve gitsinler..... Bitsin bu ağırlık.. Mutsuzum... Şu anlarımı böyle yaşadığım için herkese kızgınım ve kırgınım aynı zamanda.

merhaba enteresya
son söylediklerin dikkatimi çekti..

şu anlarının böyle mutsuz geçmesine sende sebep oluyor olabilir misin ?

şöyle düşünelim, iki yıl sonra Allah ömür verirse kendini nerede görüyorsun ?
evlenmişsin, belki bir bebeğin olmuş... eşinle eviniz var, beraber içinde huzur bulduğunuz, sarılıp televizyon seyrettiğiniz, akşamları rahatlıkla dışarı çıkabildiğiniz, tatile nereye gitsek ne yapsak planlarınız...

bunlar hayallerin öyle değil mi ?

peki bu hayallerini neden gelip geçici şeyler için gölgeliyorsun... yarın hepsi geçecek inan bana...
dönüp baktığında tek aklında kalan bu boştan yere stresle sıkıntıyla üzüntüyle geçirdiğin günlerin olacak..

yapma, yıpratma kendini...
eski günlerinizi hatırla, illa ki sevdiğinle kavgaların olmuştur... hayatın sonu sanmışsındır ama bak neler oldu, şimdi iş başka boyutlara geldi...
demek istediğim, şimdi de hayatın sonu sandığın, canını acıtan ne varsa gün gelecek o kadar değersizleşecek ki...

kıymetini bil, geçen her dakikanın... bu günler geri gelmiyor, tatlı telaşlar, güzel hazırlıklar...
oturup o gün nasıl olacak diye stres yapma...
ne giyinsem, üstüm başım nasıl olsa diyerek kendine moral verici şeyleri düşün..
sana keyif veren şeyleri yap...
lütfen ...

''''''' peki bu hayallerini neden gelip geçici şeyler için gölgeliyorsun... yarın hepsi geçecek inan bana...
dönüp baktığında tek aklında kalan bu boştan yere stresle sıkıntıyla üzüntüyle geçirdiğin günlerin olacak.. '''''''

ne güzel yazmışsınız. Ah sizler ah, ne güzel insanlarsınız. Burada bana destek olan herkes ne muhteşemsiniz siz.... Reel hayatta sizin gibi dostları olsa insanların daha ne isterler ki....

Haklısınız , işte abi- baba derken , sanki yıkıntıların arasında kaldım... Ama evet bunlar geçecek, daha önce beni sıkan, offff pofff nolacak dediğim, ve en sonunda geçen herşey gibi geçecek.....

Desenize o gün nasıl geçerse geçsin ... İnanın bana, herkes iyi olsun diye çırpındım... Uğraşıyorum hala, ve o gün kötü bile sonuçlansa başım dik olacak. Çünkü kalp kırmadım.

Rahatlayacağım şu dakikadan itibaren inanın bana, ve bakalım neler olacak...o gün gelmeden bilemeyeceğim neler olacağını. Belkide bu stres dediğiniz gibi boşa çıkacak...

İYİ Kİ VARSINIZ. Odamdayım, bilgisayar kucağımda, ve hiç tanımadığım sizlerin her kelimesini aklıma kazıyarak güç topladım, hala da topluyorum. Sizi seviyorum tanımasam da....

bende seviyorum seni tanımasam da

ben hayatta şunu öğrendim zor oldu ama artık öğrendim; kimse için hayallerinden vazgeçmemek gerekiyor..
ama babam kötü, ama abim sorunlu, ama eltim laf sokuyor, ama görümcem kıskanıyor, ama kayınvalidem surat yapıyor...

eee peki bunlarda eşin olacak adamın kabahati ney? sen o adamla evlenip kendi evini kurduğun, aynı yatağa girdiğinde hangisi olacak yanında ? kim gelecek o zaman aklına ?

sevdiğin adam da problem varsa otur ve evliliği bir daha düşün ama onun dışındaki hiç kimse için ikili ilişkini sallantıya sokma...

tahmin ediyorum, düşünmekten stres yapmaktan, gerilmekten tadını çıkaramadığın gibi, aynısını sevdiğin adama da yapıyorsun.. asık bir surat, sürekli bozuk bir moral... bilerek yada bilmeyerek gergin konuşmalar....

bunu sende sevdiğin de hak etmiyor...
abin ve babanın yaptığı hiçbir şeyden sen sorumlu değilsin... onların hatalarını kendi hatanmış gibi değerlendirme... onlarla yaşanabilecek olumsuz her durum evet seni de üzecektir haliyle fakat ne olursa olsun sorumlu olan sen değilsin...

sen onları aile olarak seçmedin, değiştirilemeyecek bir kader bu...
ama hayatındaki insan senin seçimin.. şu an için önemli olan o olsun.. onunla kurduğunuz hayaller, onunla beraber gelecek olan geleceğiniz...

şu an en çok ilişkinizin iyi olması, heyecanlı olması gereken dönem...

sevgiline de yazık değil mi ? baban yüzünden ilişkisini doyasıya yaşayamıyor...

bak benim ailemden yana hiçbir sıkıntım olmadı ama o kadar fena bir görümce var ki başımda...asla hakkımı helal etmem dediğim cinsten...

peki benim günahım ne ?
nişanlım kötü bir ablaya sahip diye, benim hayallerim neden sekteye uğramak zorunda ? onun ablası kıskanıyor diye ben neden sevdiğimle eğlenemiyorum ? onun ablası laf sokuyor diye ben neden isteklerimden vazgeçiyorum?

söyler misin benim günahım ney ?ben sadece sevdiğim adamı seçtim, ailesini seçme şansım yoktu ki...

nasıl ki benim günahım yoksa, senin sevgilinin de günahı yok ve senin de günahın yok...

problem eğer 3. kişideyse o zaman bizlerin elinden maalesef bir şey gelmiyor..

kader de nasip de, şans de.. adına ne dersen de... ama bunda senin suçun yok... sevgilinin de yok... hayallerinden vazgeçme, yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsin, azıcık daha sabret...

dua et Allah yüzünü eşinden yana güldürsün...
ötekiler bir süre sonra dışarıda kalacak...

Ahh sen ahh, ne güzelsin sen.
Neler yazmışsın bana. Ne kadar güzel cümleler ve insan hiç mi yanılmaz, hiç bir cümlende yanılgı , hata yok. Hepsi doğru.
Babam ilaç kullanıyor, ağır depresanlar, abim desen çok kötü bir abi. Evet benim ne suçum var bunda.

Erk. arkadaşım olanlara kızsa da, şu an iyiyiz. Az bir zaman kaldı 2 gün belki de sorunsuz geçecek, belki de feci sorun çıkacak iki aile arasında, bunu bilemem, zaten birbirlerini sevmezlerse , o zaman oturup düzgün ve kesin kararlar almalıyım.

;Eğer kötü geçerse, size ne yapmam gerektiğini soracağım.

Ne güzel demişsiniz ama, '' benim bunda suçum ne '' ???

Bir de düşünsenize Sevgili Kumraltı, yani sevgi kolay bulunmuyor, güvendiğim , inandığım bir insan karşımda ki... O da insan netice de, ve tabii olanlara kızacak, hak vermemek mümkün mü. Umarım sevgi galip gelir.. Vazgeçmek gibi bir isteğim yok inan bana. tek isteğim güle oynaya geçmesiydi bugünlerin. O kadar.

Hayallerimizi yaşamak için adımlar atıyoruz, ve bu ilk adımıma az bir zaman kala güçlenmeli ve herşeyi göğüsleyebilmeliyim.

Hepimizin yüzü gülsün dilerim ki.

Dur bakalım o gün gelince bu sayfalara neler yazacağım...

hatun olayı çözmüş maşallah gerçekten ve çok doğru.
ben babamı düşünmediğimde eşimle tv karşısında kahve içme hayalleri görüyorum mesela suratım yayık ayranı gibi oluyor

enteresya , nasılsın ?
neler yapıyorsun...

aklıma geldin baktım ama konuya güncelleme eklememişsin...

güzel haberlerin vardır umarım

Çok geç gördüm Mesajları,belki her şey sonuçlanmıştır bile bilmiyorum. Her ne olduysa inşallah hakkınızda en Hayırlısı olmuştur...

Benim hasta olmayan ama çok kolay sinirlenen bir babam ve babamı yatıştırmak şöyle dursun sürekli her şeyi olumsuzlayarak ortamı daha da geren bir annem var ve Ağustos 2014 te Benim de başımdan çok benzer Şeyler geçti. Nişanlımın ailesi 1000 km yoldan geldiler. Hemen aynı gün isteme söz olsun dönelim dedi görümcem bana gelmeden önce.ki biz nişanlık bile almıştık erkek arkadaşımla. Yüzüklerimizi almıştık falan filan. Annem aynı gün olsun dediklerini duyunca çok kızdı ailesini hiç tanımıyoruz öyle şey olmaz en az bir hafta araya girmesi Lazım dedi. Babam da öyle aynı gün hem Tanışma hem isteme hem söz olmaz dedi. Ben karşı çıkınca bana biz seni ağaçtan toplamadık bizim de onurumuz gururumuz var dediler.sonra ben bunları nişanlıma yumuşatarak söyledim o da ablasına anlatmış ablası beni aradı ama öyle bir Konuşuyor ki ben sanki evde kalmışım da illa evlenmek zorundaymışım gibi,biz kalamayız o kadar bilmem ne.nasıl üzüldüm Günlerce Ağladım,ne hevesim kaldı ne mutluluğum.beni böyle arada bıraktıkları için aileme de nişanlıma da çok kızdım.en sonunda babam Dayanamadı bu konu seninle konuşulacak bir şey değil annesi annenle konuşsun dedi,nihayetinde konuştular ve Önce gelip bir gün tanışmalarına karar verildi sonra isteme olur dediler.

Geldiler ilk gün tanışmaya alışverişe gitmek niyetinde değildim çünkü her şeyin parası nişanlıdan çıkacaktı zaten onlar hiç bi şey almayacaktı. Ama tavırları sanki biz zaten kızınızı lütfedip almaya geldik der gibi olunca alışverişe gidelim dedim çünkü hemen kabullenince,bir şey istemeyince sanki zaten hakkın yokmuş gibi algılanıyor karşı tarafta. Ertesi gün istemeye geldiler iki gün sonra da küçük bir nişan yaptık evin önünde. Eğer annemi babamı dinlemeyip illa öyle olsun deseymişim ne nişanım olacaktı ne de nişanlımın ailesi benim değerimi bilecekti. Büyükler ağırdan al derken ne kadar haklılarmış dedim bende sonunda.

Babamız hasta diye yazmışsınız depresyonda insan duygu ve düşüncelerini açık bi şekilde ifade edemeyebilir ama Babanız sizi çok önemsemese böyle diretmezdi kızının Mutluluğunu istememek değil gittiği yerde değer Görsün diye aslında bu davranışı.insan aşktan kör olunca bunu anlayamıyor ama hemen oldu bittiye getirmek gerçekten iyi olmuyor. Benden size naçizane öneri ne olursa olsun ailenizi eşiniz olacak kişiye kötülemeyin ve aileniz bir şey istiyor diye kendinizi ezdirmeyin,isteyecekler tabii hatta siz de isteyeceksiniz çünkü değerlisiniz,istemeye hakkımız yok gibi davranınca hakkımız olanı istediğimizde çok Görülüyor.Allah yardımcınız olsun bunlar tatlı Telaş diyorlar ama o tatlıyı yemeden önce yutulan acı zehirden kimse bahsetmiyor en son Tatlısı kaldı diye herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…