Uzak mesafeler, tanışma, kız isteme ve söz.

enteresya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2015
18
6
Arkadaşlar merhaba,

Aranızda yeniyim. Sorunlarla boğuşurken belki aranızdan biri bana yardım eder diye yazmak istedim.
Erkek arkadaşım var. Annemin haberi vardı. Onun da ailesinin benden haberi var. Uzatmak istemiyorum, kendisi atandı ve göreve başlama tarihinden önce 1 hafta boşluğu vardı. Bana ailemle gelelim tanışalım dedi. Zaten niyetimiz belliydi ama hazır boşluk varken tamam dedim. Önce abime , sonra babama anlattım. Abim tamam dedi, babamda tamam dedi ama babamın psikolojik rahatsızlığı var biraz, 1 hafta konuşmadı pek. Tartışma çıkardı. Tanımıyoruz etmiyoruz vs.........

15 saat mesafeden, annesi, babası, ve 1-2 akrabası gelecek. Gün belli, herşey tamam, bu sefer abim yüzük takmak yok, gelsin gitsinler , sonra biz gidelim bakalım kim bunlar demeye başladı. Aşırı ters biridir, laftan anlamaz. Kavga çıktı çıkacak. Onlar ilk gün geldiğimizde tanışma , ikinci gün yüzük takarız diye yüzükle geliyorlar.... ( En başta abim ve babam tamam dedi buna çünkü ama babam rahatsız diye tartışınca abimde delirdi ve tanışıp gitsinler dedi )

Erkek arkadaşıma yüzüksüz gelin diyemem... Abimi ikna çabalarım sürüyor ama aşırı terstir. ( Şu an iş nedeniyle evde yok, onların geleceği günden 2 gün önce evde olacak )
Babama , '' baba uzaktan geliyorlar , söz olsun ki rahatça gidelim bizde ''' vs......... desem.

Sizce ne yapmalıyım ? Aynı durumda kalanlar oldu mu, ve tanışmada kaynaşılıp , diğer gün yüzük takan oldu mu.... yoksa o gün kavga mı çıktı, kafam çok karışık lütfen bişeyler söyleyin bana. Teşekkürler

Canım karşı tarafa biraz çıtlat evdeki durumu. Onlar tatlı dilli ise alttan girer üstten çıkar babanı ikna ederler zaten:) isteme olunca durumu anlatırlar çok uzaktayız bir daha git gel olmasın yarın yüzüğü takalım deseler baban abin belki onlara hayır diyemez.

UNNEVER

Çok teşekkür ederim ilginize.

Erkek arkadaşıma , babam biraz rahatsız dedim, biliyor.... Oda dedi ki, ben kendimi onlara gösteririm, herhangi bir sıkıntı çıkmaz. ( yüzük asla olmaz dediklerini anlatmadım, ama haklısınız biraz çıtlatmalıyım ) En azından onlar, takalım yüzüğü , sonra daha rahat gider geliriz , tanırız birbirimize deseler, yok deme ihtimalleri kalkar, umarım tabi......

Zaten baştan eve dediler ve sonradan değiştiler. Tamamen saçmalık abimin ve babamın yaptığı, Bunu söylüyorum, onlar habire, böyle olacak diyor. Karşı tarafın ailesini düşünseler zaten böyle yapmazlar... Psikolojik rahatsızlığı olan bir baba ve ters bir abi ile uğraşmak beni yordu yıllardır... Gerçekten kimse bu durumu yaşamasın dilerim ki.

Tek dileğim, o gün kaynaşsınlar ve kimse kimseye sorun çıkarmasın. (

Canım güzel düşün güzel olsun. Baban hasta abin ters olmasaydı da bu süreç biraz sıkıntılı ilerliyor. Benim de ailem terslikler çıkarmıştı bir çok kere ama ben eşimle baştan anlaşmıştık ne olursa olsun moral bozmak yok bu günleri füzel hatırlamak için diye. Sen sakin soğukkanlı davran. Şimdiden de babanın yüzük olayını hmn istemediğini söyle. Ona göre hazırlarlar kendilerini ikna etmeye:)) yüzükler takılınca haber et. İnşallah her sey çok güzel olur

Aileler anlayışlı olduğu sürece sorun çıkmayacaktır. Babanız için hala evin küçük kızısınızdır ondan dolayı hasta olmasa bile bu tepkiyi verecektir bence. Kız evi naz evidir sonuçta
Bizimkiler de 12 saatlik yoldan geldiler babamlar istemedi Yüzük olayını biraz direndikten sonra gelsinler 1 hafta kalsınlar sonra da memlekete gelir orada isterler dedi Nişanlımın ailesi de gelmişken gezeriz diye düşünüp sorun çıkarmadı sonuçta onların da kızları var babamı anlayabildiler yani geldiler 2 gün birlikte kahvaltı akşam yemeği felan geceye kadar oturup sohbetler ettiler ve Allah'tan çok sevdiler birbirlerini.. sonra da gittiler yayla felan gezdiler biz de kendi memleketimize gittik nişanlımın ailesi de bir 3saatlik yol daha gelip memlekette istediler beni söz oldu..
Sonra da 2ay sonra Nişan için sülalece toplanıp geldiler o yolu hatta
Maşallah diyeyim bu arada hemen
Sen Canını Sıkma yani herşey güzel olacaktır yeter ki birbirlerini sevsinler

annene iş duser bence babanla konussun..o gun geldiginde bellide olmaz belkide karsı tarafa hayır diyemezler oldu bittiye gelir insallah..uzaktan gelenler icin git gel yapılmaz ya zor yuzuk takılsın sonra tanıycaksın zaten

UNNEVER

Harikasınız, cümlelerinizi okudukça zihnim temizleniyor... Karmakarışıkken ve etrafımda pek destek olan yokken bunları okumak beni rahatlattı... Evet ben söyleyeyim ki , onlarda ona göre hareket etsinler. Tanışınca kaynaşsınlar dilerim ki.

Tanışma günü neler olduğunu yazacağım buraya. Ve diğer günü... Ahh ne kadar isterim '' yüzüklerimizi sıkıntısız taktık '' demeyi... İnşallah gerçekleşir bu isteğim.

İlginize minnettarım, kadınlar kulubü ne hoş bir yermiş.. :)

HİSİNEM

İçimi açtınız sizde. Maşallah size nazar değmesin, çok mutlu olun çokkk...
O gün geldiğinde kaynaşsınlar istiyorum sizin gibi. Öğle yemeği + akşam yemeğine alsam daha uzun tanırlar birbirlerini evet... Babam ilaç kullanıyor zaten, antidepresanlar, evet tamam takalım der belki.

iyi sonuçlar yazarım buraya da , tebessüm ederim.....

ANCHANGELUS

annem ahh annem.. abim ters, baba hasta , kadın ne yapacağını şaşırıyor... bişey olmaz ben konuşurum diyor, baban tam iyi ruh halinde olduğunda... oldu bittiye gelse daha ne isterim. Dimi hem yüzük takılınca da tanıyamaya devam edecekler, sanki öyle tanınmıyor, anlasalar bi beni... 15 saat git-gel sanki kolaydı...Dil dökmekten boğazlarım kurudu.

Çok teşekkür ediyorum size de...

Şimdiden mutluluklar dilerim.. Herşey gönlünsüze olsun dilerim

Çok teşekkürler. Bugün yine konuştu annem babamla, ardından abimi aradı, telefonda '' tanışalım tanıyalım gidip gelelim yüzük sonra '' demeye başladı... babam deseniz bi gelsinler , bakalım ilk gün nasıllar, 2. günde tanırız diyor. Söz olsun ki , rahatça gidelim onlara demiş annem, cevap vermemiş babam...

onlarında ailesi var dedim ben de akşam üzeri, herşey bize göre düzenlenemez dedim. Çok biliyosun sen diyor.

Bıktım gerçekten. neler olacak ben bile kestiremiyorum.

canım benım ablamda böyle oldu. izmir den gazıantep e geldıler tanışıldı ve aynı gün söz yüzüğü ertesi gün nişan yüzüğü takıldı sonra yazın biz izmir e gittik tatile onlar geldi ve 6 - 7 ay sonra düğün yapıldı. Maşallah şimdi 5 yıllık evliler ve hiç bi sorun olmadı. tabi ki annemin ve ablamın çok emeği oldu bu konud. babayla konuşmalar eniştemin gelmeden sık sık ailemi arayıp iyi dileklerde bulunması vs.. sen gönlünü ferah tut o an kimse bunları düşünmüyr zaten olayın akışında kaynayıp gidiyor herşey :)

SEYDAA__

çok mutlu olsunlar , maşallah onlara. Ne güzel olmuş sizin işiniz. Annem çok seviyor erkek arkadaşımı, zaten kendisi çok efendidir, ama hani benim babam ve abimin ki kadar ters başka birini tanımadım. Hasta diye beni idare edin diyor , abim desen heyheyli biri...

tanışma olduğu gün anladığım kadarıyla çok iyi kaynaşmış sizinkiler , damat ailesiyle. Lütfen bana da iyi dileklerini yolla, o kadar gerginim ki size anlatamam. Patlamaya hazır bomba gibi. Diyorum ki yüzük takılsın, zaten yine gideriz, onlar gelir. Duyanda beni diğer gün dağa kaldıracaklar sanır... insanlara geldiniz hadi gidin denir mi, of of.

Sizin dediğiniz gibi ferah olmaya çalışacağım, o an herkes mutlu mesut olup sorun çıkarmazsa , işte o zaman bayramım olacak. : )

inş öyle olur canım hakkına hayırlısı olsun . gitme üstlerine oluruna bırak biraz bizim baba da öyle dıyordu hemen yüzük takmayalım yaza takarız diye oo nerde ablamın kayınpederi pat diye allahın emrı diye girince kimse bişey dıyemedı inş üzel haberlerini duyarız canım. mutlaka yaz bize de

yazacağım şeydacım... lafa girince, sert konuşacak halleri yok diyorum kendime, rahatla diyorum... kimsem de yok pek konuşacağım... buraya yazarak ve hemen hemen açılan her başlığı okuyarak rahatlamaya çalışıyorum... benim gibi sorunlar yaşayan ve sonu iyi bitenleri görünce seviniyorum. inşallah allahın emri diye laf açılınca, neyse derler içlerinden, hadi takalım derler.

seni ve bana destek olan herkesi haberdar edeceğim.

artık bu devirde kız istemek de sorun..onlarda belki tanımadıkları bir yere gönülleri razı değil..bu sitelerde neler okuyoruz..kadınlara neler çektiriyorlar..bende kızımı verirken 1000 defa düşünürüm..inan türk erkeklerinden tiksindim..çoğu piskopat..kadını köle gibi bakıyorlar..ah diyorum benim de karşıma şöyle bir yabancı damat çıksa araştırmadan evet derdim..umarım istediğinde olur..mutlu olman dileğiyle canım..

babam yok diyor hala, olmaz öyle diyor. Anlaşamazlarsa yüzük mü çıkarılır o daha kötü diyor. İlaç kullanıyor, bıktım inanın yaaaa, bıktım........ yahu hemen kötüyü düşünüyor, olumsuz olursa bu olur şu olur. saçma sapan düşünceler.

Ellerinde yüzükle gelecekler, önce evet dediler ben onlara tamam dedim. Şimdi yok diyorlar, çocuk oyuncağımı bu. Çok kötüyüm çok, inanın bunalımdayım kaç gündür. karşı tarafın ailesinin istekleri önemsiz sanki, yahu onlarda evlatlarına kız istiyolar.

Babamda abimde düşünce olsa, '' ne güzel demek kardeşme / kızıma sonsuz değer vermişler , yüzük takıyorlar '' demiyorlar. nasıl atlatacağım bu durumu ben. Ağlıyorum habire , kriz geçirmekten korkuyorum..... mutsuzum , bu günlerde mutluluktan uçacağıma, hasta ve ters iki insanla uğraşıyorum.........

içim şişti arkadalar ya.

Canım ailesinden önce nişanlın gelse babanla ve abinle tanışsa bir kaç gün Bi misafirhanede kalıp Baba'nın ve Abinin onu sevmesini sağlasa.. Baban da damadını severse tamam diyecektir bence

Hisinem , çok incesiniz, ne kadar güzel böyle yardım etmeye çalışmanız. Kafanızı şişirdim sizinde dimi.

Az önce çok fena kavga çıktı, Babam o kadar zıt konuşuyor ki anlatamam, söyle onlara yüzük müzük yok, tanışalım gitsinler, (sanki köpek kovuyor tarzda ) Hasta diye üstüne gitmemeye çalıştım. Antidepresanlarla yaşamaya çalışıyor... Ama hastalıkta bir yere kadar. Olur olmadık şeyler üretiyor kafasından, çok zor bir hastaya bunları anlatmak, bunları yazarken ağlıyorum. Kimseye karışmayan, kendi kendine yeten bir insanım..

Aile çok önemli hayatta, abim deseniz abi değil, baba deseniz hasta. Anneme bağırdı, dedim baba yapma , sinirlenme bişey yok, tamam söylerim dedim, yüzük getirmesinler. Annem yazık arada mahfoldu....... Mecbur söylicem arkadaşlar. Tepki ne olacak bilmiyorum, umarım ailesi tamam sorun değil der. gelelim sonra yine gelelim, siz gelin misafir olun vs...

Babama dedim baştan evet deyip vazgeçmek ayıp, ama anlamıyor , o kadar sert ki, antidepresanlala anca bu kadar iyi düşünün...

Ağlıyorum işte bende halime...

Estağfurullah canım ya ne kafa şişirmesi yardımcı olabilsek keşke..
Anlayışla karşılayacaklardır siz içinizi ferah tutun.. Dilerim hakkınızda herşey hayırlısıyla güzel bir şekilde olur ..Canınızı sıkmamaya çalışın.. Sevgiliniz de sizin uğraşınızı gördüğü için o ailesini ikna eder siz merak etmeyin..

Size hemen hergün neler yaşadığımı anlatacağım... Benim durumumda olan yoktur bence ama yine de olursa okusunlar diye. Benim ki kadar düşüncesiz bir aile olduğunu sanmıyorum çünkü.

Erkek arkadaşımla konuştum, haliyle sinirlendi. çocuk oyuncağımı bu dedi -ki haklı......
Babamı arayacağım dedi ve aradı sonra bana döndü. Babası sorun değil, adam haklı ilk görmede kız verilmez demiş, gayt ılımlı olarak... Erkek arkadaşım beni o kadar doldurdu ki, '' babam asla kabul etmez , gelmez vs........ '''
Bak dedim sorun etmemiş sağolsun. Diğer gelmeye yüzük takarız dedim. Erkek ark. çok sinirlendi. yüzük aldım ben , heves meves kalmadı bende dedi. Babandan ve abinde soğudum dedi. ( ne dese haklı )
Sen iste ben hemen evlenirim seninle ama bu prosedürleri aile isteklerine göre yapmaktan yoruldum dedi. En mutlu olacağım bir anda hevesim gitti. Bu gün benim en özel günüm olacaktı ama kendi isteklerimi yapamıyorum baban üzünden dedi.

Anlayacağınız arkadaşlar, çok sinirlendi. Aksine babası bişey dememiş. Umarım geldiklerinde yüzük mevzusundan tartışma çıkmaz.
Çok mutsuzum. az bi süre kaldı gelmelerine, neler olacak bilmiyorum. Erkek ark dedi ki, benden bu kadar , kimse için uğraşamam, babalar için aileler için. Ben tanışma işine , yüzük takmama işine evet dedim. Bundan sonra isteklerine uymam.

Yazacağım size. En azından hasta bi baba ve ters bi abisi olanlar varsa neler yaşadığımı görsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…