Uzak mesafe ilişkisiyle ilgili kafama takılanlar

titanium22

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2022
47
161
Yaklaşık bir aylık çok güzel ilerleyen bir ilişkim var. İkimiz de üniversite öğrencisiyiz ve sonbahardan itibaren farklı şehirlerde yaşamak (4 yıl boyunca) zorunda kalacağız.
Onun eğitimi sebebiyle şehir dışına gelmesi pek mümkün olmayacak eğer gidebilirsem yanına ben gideceğim.
şu anda aynı şehirdeyiz ve ilişkimiz, iletişimimiz çok iyi gidiyor. Ama yine de mesafe ve zaman beni ürkütüyor.
Ürküyor oluşumun sebebi aramızdaki sevgiden emin olmayışım değil. Bir kez ona bu konuyu açtım ne düşündüğünü sordum benim için hiçbir problem yok sen bu soruyu kendine sormalısın dedi. Ben de hiçbir problem olmayacağını kendisiyle aynı düşüncede olduğumu söyledim.

Ama yine de bu konu aklımı kurcalıyor. Güzel giden bir ilişkide sürekli bu konuyu ona açarak güven sarsıcı davranışlarda bulunmak istemiyorum. Bu ilişkiye başlarken onun şehir değiştirmek zorunda olacağını biliyordum, yeni bir şey değil.

Yine de kaygılanıyorum. Burada sonbahara kadar vakit geçireceğiz, birbirimize alışacağız. sonra aramıza hem yol hem de duygusal mesafe girecek (diye endişeleniyorum belki de böyle olmaz)

velhasıl kafam çok karışık. Bunu ona da yansıtmamaya çalışıyorum ama illaki hissediyordur. Onunla bu konuyu derinlemesine konuşmaya çekiniyorum. Ne yapmalıyım?

Kendi içinde halledeceksin, korku senin korkun.
Ayrıca ileriyi düşünmek yerine zamana bırakman en mantıklısı, şimdiden gelecekte şu olabilir bu olabilir diye odunu düşürmeye gerek yok.
Ben de uzak mesafe ilişkisi yaşıyorum araya soğukluk bazen giriyor, yüzyüze olsak halledebileceğimiz konular bu şekilde daha fazla uzayabiliyor ama yine de aşabiliyoruz.

Akışına birakarak ucbucuk dört yıl boyunca ilişkim oldu ikimizde meslek sahibi olduk bir yıl paramızın tadını çıkardık sonunda evlendik çok şükür demem oki planla olmuyor akışına bırakın

Karşılıklı güven, özveri, sabır çok önemli. Kendisi görev nedeniyle uzun süredir Afrika'da. Zorlukları var mı? Evet var. Çok şükür ki problemi çıkartan benim her defasında sabırla konuşan çözen o. Karşındaki kişinin sevgisi, saygısı, problem çözme, nazını çekme özelliği esas konu

ilişkiniz için zor süreç.. ama senden vazgeçecekse geçcin bee kimbilir belkide sen vazgeçeceksin..eğer gerçekten seviyorsanız birbirinizi zaten kimseye bakmazsınız ondan endişelenecek birşey yok ilişkinizde bir imtihandan geçer

Yani bu size bagli aslinda benim uc yiilik iliskim bitmisti.Ilk ve tek iliskimdi.Ama kizkardesim evlendi..10 yil uzak iliski surdurup evlenip 3 yil sonra ayrilan oldu. Bu iliskinin ilerleyisine bagli. Benim onerim birbirinizden asla suphe duymayin guveniyorsaniz.Ve sogukluk girmesine,telefonda tartismamaya ozen gosterin.

Yerinde olsam
1- bir aydır güzel giden bi ilişkide kendim dahil kimsenin sevgisinden emin olmazdım
2- görüşmek için hep ben onun yanına gitmezdim
3- en güzel zamanımı sadece telefonla iletişim kurabilecegim birine endekslemezdim
Sevgililik boyle bir sey degil
Üniversite çağında uzak ilişkide genelge erkek cevresinden birini bulup uzak ilişkideki kişiyi ayrılık noktasına getirmeye çalışır (kaynak:bdv)

Sadece güvenmekle olacak iş değil. Neler duyup neler izliyoruz. Şu bir gerçek uzak mesafe ilişkisi riskli.

4 sene boyunca hiç gelemeyecek şekilde ne işiymiş ben de merak ettim. Sizinki baştan beridir uzak mesafe ilişkisi değilmiş. Fakat şöyle bisi var ki daha birbirinizi tanımaya fırsatınız olmamış. 1 ay çok kısa bir süre. En az 1 senede insan iyi kötü tanıyor. Bilemedim şimdi. Açıkçası benim de kaygılarım olurdu.

Uzun süre bir arada olup sonra araya mesafe girse anlarım da sizin daha çok yeniymiş. Daha birbirinizi tam tanıyamadan araya mesafe girecek sıkıntılı bir durum.. ilişkiniz ilerledikçe kopması daha zor olur tabi uzaktan ne kadar ilerleyebilirse..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…