Saçlarım ince telli ve düz, kurumaya meyilli. Eskiden uçlarda beyaz noktalar oluşur ve taradıkça kopar etrafta uçuşurdu haliyle uçlar inceliyordu ve saçlarımı uzatamıyordum ki saçımda kimyasal işlem yoktu veya fön, maşa vs kullanmıyordum. Sonrasında kaliteli ürünler kullanmaya başladım paraya kıyıp. Saçlarım nemlendikçe o sorun ortadan kalktı. Şu an saçlarım istediğim boyda sayılır, göğüs hizamın altında ki daha fazla da uzatmayı düşünmüyorum, benim için ideal boy bu çünkü.
Son 3.5 aydır kullandığım marka Pureology, Loreal'e ait bir marka. Yurtdışı kaynaklardan araştır derim. Özellikle Strenght Cure serisi böyle mikro hasara uğramış saçlarda çok iyi ama öncesinde incelmiş kısımları kestirip aynı boya getir.
Ayrıca, banyoya girmeden önce saç boy ve uçlarına muhakkak bir yağ sür, zeytinyağı, badem yağı ne bulursan. Bu da saçların korunmasında oldukça başarılı bir yöntem.
Banyo yaparken şampuanı yalnızca kafa derine sür, buradan oluşan köpük saçları durularken saç boy ve uçlarında birikmiş kalıntılarıda temizler, özellikle uçlara şampuanı direkt uygulama.