- 12 Ocak 2013
- 14
- 2
-
- Konu Sahibi huysuzvirjinn
Bol bol nem içeren bakım yapacaksın. İyi bir saç maskesi edin, ayrıca haftada bir iki defa badem yağı veya zeytinyağını ılıtıp kökten uca sürüp bonele, bekletebildiğin kadar bekletip yıka.
Banyodan sonra da ıslak saça güzel bir serum kullanırsan iyi olur, Nashi Argan yağı veya Artego argan yağı başarılı ürünler.
Korkarım ki haklısın, saçının yapısı bu demek ki.Saçının yapısını değiştiremezin ne yazık ki.Saçını incelten dış etkenleri bertaraf etmeye çalışabilirsin, bu da uzun sürede az bir fark yaratır.Merhabalar herkese.
Saclarim uzadikca inceliyor. Duzenli olarak kestirsem de ise yaramiyor.
omuz hizama kadar duzgun uzayan saclarim, omuz hizamin altina inmeye basladiginda inceliyor.
Saclarimi uzatmayi cok cok istiyorum. Ama bu sekilde nasil yapacagim. Bir ara sacimin yapisi bu deyip kabullendim fakat uzun sacli olmak hayalim oldu
Bu incelmeyi nasil onleyebilirim. Daha dogrusu onleyebilecek bir sey var mi yardim edin
Saçlarım ince telli ve düz, kurumaya meyilli. Eskiden uçlarda beyaz noktalar oluşur ve taradıkça kopar etrafta uçuşurdu haliyle uçlar inceliyordu ve saçlarımı uzatamıyordum ki saçımda kimyasal işlem yoktu veya fön, maşa vs kullanmıyordum. Sonrasında kaliteli ürünler kullanmaya başladım paraya kıyıp. Saçlarım nemlendikçe o sorun ortadan kalktı. Şu an saçlarım istediğim boyda sayılır, göğüs hizamın altında ki daha fazla da uzatmayı düşünmüyorum, benim için ideal boy bu çünkü.Cok tesekkurler. Peki onerebileceginiz bir ma
Cok tesekkurler. Peki kullanip da memnun kalip onerebileceginiz bir sac maskesi var mi? Bir de sizin sac tipiniz de bu sekilde mi pnu merak ettim tesekkurler
Olusan kırıkları ne yaparsan yap düzeltemezsin. Ama düzleştirici kullanmayı bırakıp, kırıklarını aldırırsan düzenli bakım yaparak daha sağlıklı uzamalarını sağlayabilirsin.Sürekli düzleştirici kullanmaktan saçlarım kırık dolu.Bu konuda ne yapmam gerekiyor bilgisi olan var mı.
Aslında düzleştiriciyi ben de kullanmak istemiyorum ama kullanmayınca da kabarıyor saçlarım.Olusan kırıkları ne yaparsan yap düzeltemezsin. Ama düzleştirici kullanmayı bırakıp, kırıklarını aldırırsan düzenli bakım yaparak daha sağlıklı uzamalarını sağlayabilirsin.
Hangi marka kullanıyorsun?Aslında düzleştiriciyi ben de kullanmak istemiyorum ama kullanmayınca da kabarıyor saçlarım.
sunny marka o yüzden mi acaba,kaliteli markalar daha mı az kırar saçı.Ben bi de son ayarda yapıyorum 200 derecede.Bu derecede yapıp da saçı kırmayan marka varsa bildiğiniz onu alabilirim.Hangi marka kullanıyorsun?
Canım bence saç düzleştiricini acilen değiltirmeni öneririm.. Babyliss St95e-i pro nano olanı cok güzel. Buharlı olduğu icin saçları düzleştirirken kurutmuyor ve yumuşacık oluyor gecen gün deneme fırsatım oldu benımde bayıldım diyebilirim. Remington s9500 veya s8590 modelide cok övülüyor. Bence bu dediklerimden birini al.sunny marka o yüzden mi acaba,kaliteli markalar daha mı az kırar saçı.Ben bi de son ayarda yapıyorum 200 derecede.Bu derecede yapıp da saçı kırmayan marka varsa bildiğiniz onu alabilirim.
Korkarım ki haklısın, saçının yapısı bu demek ki.Saçının yapısını değiştiremezin ne yazık ki.Saçını incelten dış etkenleri bertaraf etmeye çalışabilirsin, bu da uzun sürede az bir fark yaratır.
Isı, hırpalayarak kurulama, yolarak tarama gibi alışkanlıkların varsa bunlardan vazgeç.Saçını düşük ısıyla kurut, fön-düzleştirici-maşa fln bunları asla kullanma.kurutmadan önce saçı ısıdan koruyan ürünler kullan.Saçını takılmadan tarayabileceğin bir fırça edin tangle teezer gibi.Saçı taramayı kolaylaştıran ürünlerden faydalan.Saçı kurutan şekillendirici vs alkol içeren ürünlerden uzak dur.Biotin gibi saçı güçlendiren takviyeler kullanabilirsin.Lee stafford un hair growth serisi ısıdan koruyor, dökülmeleri en aza indirerek saçın ulaşabileceği max boya kadar sağlıklı uzayacağını vaadediyor.Bu seride şampuan ve krem var, deneyebilirsin.Saçını kırmayacak ipek yastık kılıflarında yatabilirsin.açıcılardan açıcı boyalardan uzak durmalısın.Düzenli olarak saçına bem ve güç verecek bakımlar yapmalısın.beslenmeni saça iyi gelen gıdalarla yeniden düzenleyebilirsin.Tüm bunları yapsan bile kısa sürede mucizeler bekleyemezsin.Uzun meşakatli disiplin gerektiren bir program ve getirisinin ne kadar olacağı belli değil.Aslında saç sağlıklı uzamıyorsa uzatmama taraftarıyım ben.Uçları incelmiş bakımsız ama uzun bir saçtansa, bakımlı görünen ve iyi kesilmiş kısa saçlar daha klas bence.
Aslında düzleştiriciyi ben de kullanmak istemiyorum ama kullanmayınca da kabarıyor saçlarım.
benim saçlarımda ince telli omuzumun biraz aşagısında ve asla uzamıyor, cok yavas uzuyo ve seninki gibi inceliyo kestiriyorum bende. hindistancevizi ve argan yagı kullanıyorum duzenli ama ona ragmen sac uclarım cok kuru. ince telli sacların bakımı ve uzatması cok zor bende bunu kabullendim artık. john frieda full repair kullanıyorum bakım kremi ve maskesi icin memnun kalırsam tekrar yazarım
Saçlarım ince telli ve düz, kurumaya meyilli. Eskiden uçlarda beyaz noktalar oluşur ve taradıkça kopar etrafta uçuşurdu haliyle uçlar inceliyordu ve saçlarımı uzatamıyordum ki saçımda kimyasal işlem yoktu veya fön, maşa vs kullanmıyordum. Sonrasında kaliteli ürünler kullanmaya başladım paraya kıyıp. Saçlarım nemlendikçe o sorun ortadan kalktı. Şu an saçlarım istediğim boyda sayılır, göğüs hizamın altında ki daha fazla da uzatmayı düşünmüyorum, benim için ideal boy bu çünkü.
Son 3.5 aydır kullandığım marka Pureology, Loreal'e ait bir marka. Yurtdışı kaynaklardan araştır derim. Özellikle Strenght Cure serisi böyle mikro hasara uğramış saçlarda çok iyi ama öncesinde incelmiş kısımları kestirip aynı boya getir.
Ayrıca, banyoya girmeden önce saç boy ve uçlarına muhakkak bir yağ sür, zeytinyağı, badem yağı ne bulursan. Bu da saçların korunmasında oldukça başarılı bir yöntem.
Banyo yaparken şampuanı yalnızca kafa derine sür, buradan oluşan köpük saçları durularken saç boy ve uçlarında birikmiş kalıntılarıda temizler, özellikle uçlara şampuanı direkt uygulama.
Yumurta akı mı? Yumurta sarısı olmasın o? Yumurta akı saçı kurutuyor diye biliyorum ben..zeytinyagı + yumurta akı maskesini herkese önerebilirim sanırım ya. çünkü gerçekten etkisinde kalmış durumdayım. sürdügünde koku yapmıyor ama gerçekten onarıcı güce sahip oldugunu düşünmeye başladım.
bazılrı haftada 2 kez falan yapıyormuş okudugum forumlardan fakat haftada 1 ya da 2 haftada 1 en mantıklısıolacak sanırım. sana da tavsiye edebilirim. ve bunun dışında 2 yıl önce çam terabentin kullanmıştım aşırı dökülme ve kuruluk yapmıştı saçımda. bu maskeyi de deneyebilirsin. bu arada yumurtanın sarısını da uçlarına sürdüm ve 2,5 saat bekletip yıkadım. şimdilik bu sonuçtan gerçekten memnunum
tamam canım alıcam bir tanesini,sağolasınCanım bence saç düzleştiricini acilen değiltirmeni öneririm.. Babyliss St95e-i pro nano olanı cok güzel. Buharlı olduğu icin saçları düzleştirirken kurutmuyor ve yumuşacık oluyor gecen gün deneme fırsatım oldu benımde bayıldım diyebilirim. Remington s9500 veya s8590 modelide cok övülüyor. Bence bu dediklerimden birini al.
denicem teşekkür ederimdüzleştiriciden ziyade loreal elsevein mucizevi yapını kullanabilirsin. ben de onun tester ürününü kullanmıştım geçen hafta. hem kokusu hem de saçlara o anki etkisi çok güzel. ben de düzleştirici kullanıyordum. ama bıraktıgımdan beri iyi ki bırakmışım diyorum. ve doğalken inan ki saçlar daha havalı duruyor aslında.