• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyuz mağduru

su2121

Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2023
10
1
6
33
Merhaba arkadaşlar bende uyuzdan mağdurum yegenlerimden geçti fark ettiğim anda kremlenmeye başladım zaten çok kaşıntım yoktu gobegimde çıktı ilk krem kulanmama rağmen kolumda ve kalcam da çıktı bugün 7. Gün halen kremleniyorum kıyafetleri 60 derecede uzun programda yıkıyorum maalesef kurutma makinem yok kuruyan kıyafetleri coraplara kadar uutuluyorum. Sanki dokunduğum her yere böcek bırakıyorum hissi oluşuyor duştan sonra vücuduma sirkeli su döküyorum. Şuanda bir yayılma yok fakat okuduklarim beni daha çok korkuttu geçtiği an tekrar başlayanlar 1 yıl kurtulayamayanlar koltuk ve yatakları yikayacagim bana nolur akıl verin ne yapmam lazım ne zaman bitti diye bilirim. Evi çamaşır suyu sirkeli su ile silmem yeterli mi çok moralim bozuk bugün doğum günümde evde yapayalnız kaldım bu illet yüzünden 🤦

Bizde olduğumuzu sanarak çok araştırmıştık en iyisi ziver hap olduğu sonucuna varmıştık. Eczacınıza bir danışın.

Teşekkürler eczaneden özel bir karışım yaptırdık umarım uzun sürmez
Canım aktarcıya gidip durumu anlat o sana yardımcı olur benim görümcemde olmuştu baya baya kötü olmuştu aktara gidince ona bitkisel yapabileceği karışımı verdi 3 gün kullandı sonra düzeldi çok şükür

Canım aktarcıya gidip durumu anlat o sana yardımcı olur benim görümcemde olmuştu baya baya kötü olmuştu aktara gidince ona bitkisel yapabileceği karışımı verdi 3 gün kullandı sonra düzeldi çok şükür
Çok teşekkür ederim yarın aktara da gideceğim inşallah etrafımda ki insanlara bulastirmadan kurtulurum

Benim hayatımı mahvetmişti bir ara. Ben karışım ilacı kullanmıştım. Ve kaşımaktan yara olan yerlerim geçmedi. Sakın kaşımayın.

Benim hayatımı mahvetmişti bir ara. Ben karışım ilacı kullanmıştım. Ve kaşımaktan yara olan yerlerim geçmedi. Sakın kaşımayın.
Bende şuan karışım kullanıyorum kaşımıyorum çok şükür öyle nöbet kasinmalarim yok hemen ilaca başladım zaten siz temizliği nasıl yaptınız kafaniz için ayrı şampuan kullandınız mı beni endisendiren eşyalarda bir şey kalması

Siz başında farketmişiniz. Biz oğlum,eşim ben yakalandık. Oğlumda çok yayılma oldu. Doktora gidip doktor bize 24 günlük tedaviye başladi. Ziver hap arti losyon. Ilk kilomuza göre ziver haptan aldık. Losyonu sürüp 3 gün aynı kiyafetlerle duruyorduk. 3 gün sonunda yıkanıp temiz kıyafetler giyip. 4 gün losyona ara veriyorduk. Bu böyle 24 güne kadar devam etti. 15 çi günümüzde ziver hapı tekrarladık. Sonrasi temizlik hat safada tabi. Yatagıma koltuguma kadar ütülüyordum. En büyük düsmanı sıcak çünkü. Ziver hapsız çok zor geçer diye düşünüyorum. Çünkü doktor dirençli uyuz demişti.

Ay bize de komşudan geçti. Rezalet bir hastalık Allah yardımcın olsun. Ama kurallara uyunca hastalık bitiyor.
Ben kızımı kreşe yollamamıştım işten de izin almıştım. Asla kimseye misafir olmadık misafir de kabul etmedik. Bütün çamaşırları yıkadım sirkede döktüm deterjan gözüne. Yatak yorgan battaniye hepsini çöp poşetinde bekletip yıkamaya gönderdim. Halıları da yolladım. Koltukları silip çöp poşeti örttüm. Yerele hep birşeyler serip her gün yıkadım. El deyen yerleri kapı kolu gibi düşün sirkeli suyla sildim. Günlük kıyafet değişip kremlendik ve kurtulduk. Kızımın kreşine de haber verdim bütün kreşi sirkeli suyla silip yıkadılar. Oyuncakları falan da öyle. Bir süre ilaçların etkisinden vücutta gıdıklanma hissi oluyor onlar uyuz değil. Sonra da doktora kontrole gittik inceledi bitmişti. Çok geçmiş olsun. Ondan beri hiçbir yere oturmam ellemem zor bir hastalık

Çok teşekkür ederim yarın aktara da gideceğim inşallah etrafımda ki insanlara bulastirmadan kurtulurum
Tamam canım dün aklıma gelmedi adı kullandığı şey şimdi aklıma geldi. Kükürt alıyorsun bide bi kutu vazelin. İkisini karıştırıp krem haline getiriyorsun komple her yerine sürüyorsun ama üstünde 24 saat kalması lazım. 24 saat geçince duş alıyorsun aynı şekilde 3 gün bunu tekrar ediyorsun. Bu arada giydiğim kıyafetleri de yıkayıp dışarda 3/4 gün bekletmen lazım o şekilde uyuz gidiyor. Görümcem o ara bizde kalmıştı bütün kıyafetlerini yıkayıp 3/4 gün dışarda bekletmiştik. Yapma ihtimalin varsa böyle yap geçiyor yani şuan çok şükür kalmadı kaşıntı onda

Birde aktardan kükürtlü sabun al ama duş alınca sadece onu kullanman lazım ekstra bişey kullanamayacaksın inşaAllah faydası oluyor balım

Muhtemelen iyileşmişsindir ama kaşıntısı ve psikolojisi uzun süre devam ediyor.

Xabion aklınızda olsun. Bize en son o iyi geldi, yaklaşık 8 9 ay ara ara sürdü.

Siz başında farketmişiniz. Biz oğlum,eşim ben yakalandık. Oğlumda çok yayılma oldu. Doktora gidip doktor bize 24 günlük tedaviye başladi. Ziver hap arti losyon. Ilk kilomuza göre ziver haptan aldık. Losyonu sürüp 3 gün aynı kiyafetlerle duruyorduk. 3 gün sonunda yıkanıp temiz kıyafetler giyip. 4 gün losyona ara veriyorduk. Bu böyle 24 güne kadar devam etti. 15 çi günümüzde ziver hapı tekrarladık. Sonrasi temizlik hat safada tabi. Yatagıma koltuguma kadar ütülüyordum. En büyük düsmanı sıcak çünkü. Ziver hapsız çok zor geçer diye düşünüyorum. Çünkü doktor dirençli uyuz demişti.
Çok teşekkür ederim detaylı anlatımınız için bende 7 gündür kimse ile görüşmüyorum kimseyi eve almıyorum kaynar su ile duş alip sonrasında vücuduma da sirkeli su döküyorum sonra da kremleniyorum. Açıkçası koltukları utulemedim siliyorum sadece bu haftayı bitirip koltuk yıkamacı cagiracagim atsam ancak içime siner

Muhtemelen iyileşmişsindir ama kaşıntısı ve psikolojisi uzun süre devam ediyor.

Xabion aklınızda olsun. Bize en son o iyi geldi, yaklaşık 8 9 ay ara ara sürdü.
Çok geçmiş olsun elimde ki kremleri bitirip olmadı dediğinizi alırım fakat vücudumda yaralar geçti tekrarlar mı bilmiyorum tabii ben devam edeceğim ama başa donmekten korkmuyorum

Çok teşekkür ederim detaylı anlatımınız için bende 7 gündür kimse ile görüşmüyorum kimseyi eve almıyorum kaynar su ile duş alip sonrasında vücuduma da sirkeli su döküyorum sonra da kremleniyorum. Açıkçası koltukları utulemedim siliyorum sadece bu haftayı bitirip koltuk yıkamacı cagiracagim atsam ancak içime siner
Vucudunuzu çok sıcak yıkamak fayda etmez. Aksine çok daha tahriş eder kaşınmanıza yardımcı olur. Ilacı bir doktora görünerek başlayabilirsiniz. En etkili çözümü ilaç. Ama mutlaka doktora sorarak alın.

Back