Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Uyutularak yapılan endoskopi tehlikesi

Bayanbeyaz

...
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
2.151
67
358
2aydır midemden çekmediğim kalmadı endoskopiyi erteliyordum bugün dayanamayıp gidip randevu aldım,doktorum çok güvendiğim biri normalde endoskopiyi değil kolonoskopiyi uyutuyorum dedi ben uyutulmak istiyorum dayananmam deyince kabul etti ama sana şu riskleri anlatmak zorundayım dedi ..yemek borusuyla soluk borusu yan yana oluyor endoskopide ağızdan yapılan bir işlem olunca uyutulan hastalarda soluk durma tehlikesi var, bugün annem yada babam bana gelse onları 5-10 dk zorlanmaya ikna eder asla uyutmam dedi .100 kişide 2-3 hastamda başıma geldi yoğun bakıma kaldırılanlar oldu nadirde olsa ,bu tehlikeyi göze almanı istemem dedi ama yine karar senin ben seni düşünen bir doktor olarak bunları söylemek zorundayım tercihi sana bırakıyorum o gün gelince kararını söylersin dedi... kafam çok karıştı,ben çok panik biriyim bi tamam uyumayım diyorum ama o anı hayal edince aklım başımda olarak o anı yaşayamam yutamam o hortumu o yatağa yatamam diye düşünüp uyumak istiyorum,sonra bu risk faktörü aklıma geliyor 10 dklık bir zorlanma için kendimi tehlikeye atmasam mı diyorum çok kararsız kaldım:44: böyle riskleri sizede söylediler mi gerçekten soluğumun durması söz konusu olur mu ki ?iyileşmek için gidip ölmek istemiyorum ya :)

uyutularak yapılan işlemlerde anestezi ilacının etkileri dolayısıyla zaten solunum desteği verilir,ola ki dursa bile hemen müdahale edilir.iyi bir hastenede yapılırsa tabi.ben mide yıkanmasında bile çok zorlanmışken endoskopiyi uyanık yaptırmam demiştim doktoruma,uyutarak yapıcaz zaten demişti yani bir riskten falan bahsetmedi.yaptırmadım gerçi hala erteliyorum:)
ama mutlaka tam teşekküllü iyi bir hastanede yaptırmalısın doktorunun söyledikleri çok güven verici gelmedi bana

endoskopide direk anestezi değilde kısa sürelik sedatif maddeler veriliyormuş o yüzden solunum desteği veriliyor mu bilmiyorum,doktorumdan bugüne kadar memnun kaldım hep ,hakkında olumsuz bir şeyde duymadım zaten endoskopi öncesi imzalatılan belgelerde de bu faktörler yazıyormuş internette böyle bir bilgi okumuştum ,doktorumda aynen bana o şeyleri söyledi ama insan korkuyor böyle direk duyunca ...çevremde de daha önce uyutularak endoskopi olan yok hani birileri olsa onlara sorarım. mesela bu söylediğiniz solunum desteği falan oluyor mu diye ama herkes uyutulmadan yaptırmıştı, yalnız bende de uyutulmadan yaptıracak cesaret yok .15 gün sonra endoskopi olucam doktorum kesin karar ver bana bildir dedi ama ben karar veremiyorum...

özelegönderdiğiniz msj aldım ama ordan yollayamıyorum burdan cevaplayayım ben uyutularak oldum son derece rahat geçti hiç bişi duymadımm dr.umda bana soluk durmasıyla ilgili bişey demedi sizden duydum ilk.ama sıkıntı yapmayın okadar zor bişi değil merak etmeyinn geçmiş olsunn

tamam çok teşekkür ederim

cevap gelmiş ama gene de yazmak istedim bende uyutularak endoskopi oldum hiçbir sorun yaşamadım ne kağıt imzalattılar ne uyutacaklarını söylediler hatta bende merak ediyordum nasıl bir şey olduğunu ama uyuyunca öğrenemedim sonrasında boğazım biraz acıdı ve 2saat kadar uyudumo kadar sabah olmuştum akşama acı falana kalmadı geçmiş olsun korkmayın uyanıkta yapsalar boğazı ve yemek borusunu ( ben öyle olduğunu düşündüm ama baya uyuşuyor artık nereye kadar ulaşıyor bilemiyorum hem de anında ) falan uyuşturuyorlar geçmiş olsun

uyumak isteğe bağlı yalnız o imza uyutmasalar bile atılıyor diye biliyorum olan bütün yakınlarım uyumadı ve onlarda imza atmişlardı belki hastane prosedürüne göre değişiyordur..uyanık dayanamam çok panik biriyim doktor konusunda o yüzden uyutulmak istiyorum yorumunuz içi ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim daha 11 günüm var 11 gün sonra kurtulmuş olucam inşallah

bence iyi bir hastanede ve uzman bir doktorun elinde yapılırsa paniğe gerek yok,bende özel bir hastanede uyutularak endoskopiye girdim 10dklık bir işlem zaten..bilmiyorum ben hiçbir sıkıntı çekmedim ama tabiki her operasyonun riski vardır ve kişiden kişiye değişir,bazılarının narkoza alerjisi olduğunu hatta narkozdan sonra uzun saatler uyanmadığını duymuştum..umarım kısa zamanda atlatırsınız ve sağlığınıza kavuşursunuz :)

cevabınız için sağolun dün oldum bitti kurtuldum çok şükür,dokrotum bir şekilde uyumamanın daha iyi olacağına ikna etti ben uyumadım ve gerçekten abartılan kadar kötü olmadığını öğrenmiş oldum ,tamam hoş değil ama acı falan yok sadece biraz öğürüyorsunuz benimde zaten şikayetim 3 aydır kusmaktı yani alışık olduğum bir durum o yüzden sıkıntı olmadı ama çok korkarak gitmiştim korktuğuma değmedi 5 dk da bitti üstelik parçada alındı:)

konu baya eski ama ben yazmakistedım bakan olur belkiihtiyacı olupta ben yıllarda midemden rahatsızlık cektım etraftan aldıgım o korkunç yorumlar yuzunden endoskopi yaptıramadım ama en sonunda cagresız kaldım ve iyice kötü olunca özel bi hastanede uyutularak oldum sonuç inanılmazdı sadece 5 dk vardı uyuyup uyanmamın arasında hatta bi ara dozuayarlayamayıp daha yapılmadan uyandıgımı bile dusundum sonrasında ne agrı ne acı soyledıgım ilk sey allahım bunca zaman bosuna cekmişim bu agrıları oldu :)

Kizlar ayni sekilde bende cok korkuyodum ama hic korkutugun gibi olmadii igne acisini hisettim agzima hortumu koydu doktor uc saniye sonra uyudum ve sanirim on dk sonra uyandim hic korkulcak yillarca mide agrisini korku yuzunden cekmeye degmiyo inanin on dakikalik birsey

ben devlet hastanesinde uyanık olmuştum, asla bi daha olmam, gecen arkadasım beni cagırdı yanına uyuyarak olacakmış, oh öyle rahat yaptırmış ki, hiç birşey de olmadı aldık kızı cıktık, korkutmasınlar gözünüzü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…