- 1 Nisan 2011
- 2.151
- 67
- 358
- Konu Sahibi Bayanbeyaz
-
uyutularak yapılan işlemlerde anestezi ilacının etkileri dolayısıyla zaten solunum desteği verilir,ola ki dursa bile hemen müdahale edilir.iyi bir hastenede yapılırsa tabi.ben mide yıkanmasında bile çok zorlanmışken endoskopiyi uyanık yaptırmam demiştim doktoruma,uyutarak yapıcaz zaten demişti yani bir riskten falan bahsetmedi.yaptırmadım gerçi hala erteliyorum:)
ama mutlaka tam teşekküllü iyi bir hastanede yaptırmalısın doktorunun söyledikleri çok güven verici gelmedi bana
özelegönderdiğiniz msj aldım ama ordan yollayamıyorum burdan cevaplayayım ben uyutularak oldum son derece rahat geçti hiç bişi duymadımm dr.umda bana soluk durmasıyla ilgili bişey demedi sizden duydum ilk.ama sıkıntı yapmayın okadar zor bişi değil merak etmeyinn geçmiş olsunn
cevap gelmiş ama gene de yazmak istedim bende uyutularak endoskopi oldum hiçbir sorun yaşamadım ne kağıt imzalattılar ne uyutacaklarını söylediler hatta bende merak ediyordum nasıl bir şey olduğunu ama uyuyunca öğrenemedim sonrasında boğazım biraz acıdı ve 2saat kadar uyudumo kadar sabah olmuştum akşama acı falana kalmadı geçmiş olsun korkmayın uyanıkta yapsalar boğazı ve yemek borusunu ( ben öyle olduğunu düşündüm ama baya uyuşuyor artık nereye kadar ulaşıyor bilemiyorum hem de anında ) falan uyuşturuyorlar geçmiş olsun
bence iyi bir hastanede ve uzman bir doktorun elinde yapılırsa paniğe gerek yok,bende özel bir hastanede uyutularak endoskopiye girdim 10dklık bir işlem zaten..bilmiyorum ben hiçbir sıkıntı çekmedim ama tabiki her operasyonun riski vardır ve kişiden kişiye değişir,bazılarının narkoza alerjisi olduğunu hatta narkozdan sonra uzun saatler uyanmadığını duymuştum..umarım kısa zamanda atlatırsınız ve sağlığınıza kavuşursunuz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?