- 1 Nisan 2011
- 2.151
- 67
- 358
- Konu Sahibi Bayanbeyaz
2aydır midemden çekmediğim kalmadı endoskopiyi erteliyordum bugün dayanamayıp gidip randevu aldım,doktorum çok güvendiğim biri normalde endoskopiyi değil kolonoskopiyi uyutuyorum dedi ben uyutulmak istiyorum dayananmam deyince kabul etti ama sana şu riskleri anlatmak zorundayım dedi ..yemek borusuyla soluk borusu yan yana oluyor endoskopide ağızdan yapılan bir işlem olunca uyutulan hastalarda soluk durma tehlikesi var, bugün annem yada babam bana gelse onları 5-10 dk zorlanmaya ikna eder asla uyutmam dedi .100 kişide 2-3 hastamda başıma geldi yoğun bakıma kaldırılanlar oldu nadirde olsa ,bu tehlikeyi göze almanı istemem dedi ama yine karar senin ben seni düşünen bir doktor olarak bunları söylemek zorundayım tercihi sana bırakıyorum o gün gelince kararını söylersin dedi... kafam çok karıştı,ben çok panik biriyim bi tamam uyumayım diyorum ama o anı hayal edince aklım başımda olarak o anı yaşayamam yutamam o hortumu o yatağa yatamam diye düşünüp uyumak istiyorum,sonra bu risk faktörü aklıma geliyor 10 dklık bir zorlanma için kendimi tehlikeye atmasam mı diyorum çok kararsız kaldım:44: böyle riskleri sizede söylediler mi gerçekten soluğumun durması söz konusu olur mu ki ?iyileşmek için gidip ölmek istemiyorum ya :)