Uyutarak endoskopi(özellikle Çanakkale'de)

Bayanbeyaz

...
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
2.151
67
358
1 aya yakın bulantılarım vardı soğuk su içtikten sonra ortaya çıktı(içmez olaydım) ..geçmeyince çanakkale devlet hastanesi gittim anlattıklarıma göre doktor gastrit yada ülserden şüphelendi ilaç verdi olmadı endoskopi dedi korktuğumdan falan bahsettim oda evet çok zor ama bir yerde mecbur falan dedi iyice korktum tabi hastenede uyutmuyorlarmış ,(ben uyutmadan yaptıramam herhalde )özele giderim sorun değilde çanakkalede yeniyiz özelde iyi olarak endoskopi yapacak yer nereleri ,ben bir çanakkale anadolu hastanesini biliyorum orasıda nasıldır,iyi midir kötü müdür bir fikrim yok yardımcı olursanız çok sevinirim

bilen duyan bir fikri olan varsa lütfen cevap yazsın... çanakkalenin yabancısıyız ,burada yeni sayılırız.. özel anadolu hastenesi var ama orası güvenilir mi ?değil mi ?iyi mi ?kötü mü ?hiç bilmiyorum araştırdım ama bir neticeye varamadım

endoskopi için uyutulmaya gerek yok yani o kadar can yakan birşey değil bende yaptırdım ayrıca hemşireyim

endoskopi için uyutulmaya gerek yok yani o kadar can yakan birşey değil bende yaptırdım ayrıca hemşireyim

ben çok panik biriyim kendimi rahatlatamıyorum ve acayip korkuyorum birde 1 ay önce kadar kuzenim endoskopi oldu uyutmamışlar onuda ölüyordum falan dedi iyice korktum .sakin olursan daha iyi geçermiş ama bende o sakinlik yok,birde doktoruma endoskopiden korktuğumdan bahsetmiştim gerçekten kötü bir şey ben bile yaptırmak istemem sende de gerek olmaz inşallah falan deyince iyice panik oldum

oo baya baya abartılmış :) bende özel bir hastanede yaptırdım boğaza sprey sıkılıyor o bölge o şekilde uyuşuyor daha sonra kalçadan iğne yapılarak sakinleştirici yapılıyor kesinlikle uyutan birşey değil biraz gevşiyorsun sadece ruh sağlığı bozuk sinir krizi geçienlere vs yapılanlardan :) ben sıkıntı çekmedim ama boğazı hafifi tahriş oydu yaklaşk 15 dk sürüyor sanırım 2 yıl kadar oldu bunlar hatırlıyorum ama sorun olmaz uyutulmaya gerek yok ama ajitasyonunuz varsa yani gerçekten korkuyorsanız doktorun tavsiyelerini dinleyin derim :)

evet zaten korkak biriyim iyice korktum :)o sakinleştirici sedasyon mu çoğu yerde öyle okudumda ama kimi yerlerde daha farklı şeylerde kullanılmış

Ben de çok korkuyordum, geçen sene oldum.
Kolay bir şey diyemeyeceğim ama 2-3 dk sürmüştü o kadar süre dayan bence hiç narkoz alma boşuna vücuduna.

Ben de çok korkuyordum, geçen sene oldum.
Kolay bir şey diyemeyeceğim ama 2-3 dk sürmüştü o kadar süre dayan bence hiç narkoz alma boşuna vücuduna.

2-3 dk sürse dayanırım ama biyopsi için parça alımı olucak büyük ihtimal ve o zaman süreç. uzuyormuş bunun yanında o parça alınırken hisseder miyim ?yada endoskopi acıtır mı diye korkuyorum bulantı ve öğürme hissine dayanırım çünkü zaten 1 aydır aynı şeyleri her gün yaşıyorum 10 dkdan bir şey olmaz ama acı hissedeilir mi onu bilmiyorum acıyor mu peki?

oraya boruyu sokyorlar sonuçta boğazda hafif acı ve öğürme hisi dışında bişey hissetmedim ben

Korkulacak kadar bir acisi yok.. Ayrica anestesizin daha fazla yan etkisi var.. En fazla 10- 15 dakika sürüyor.. Bu süre icin anestezi riskini almak cok yanlis olurdu.. :44::44:

Anadolu hastanesinde oldum ben. korkulacak birşey yok orda anestezi veriyorlar zaten anesteziyi vermeleriyle senin kendinden geçmen bir oluyor. sonra işlem bitince uyanıyosun sadece boğazında hafif bir ağrı oluyor. Hangi doktor yapacak bilmiyorum ama hala ordaysa asla kadir yalçınere yaptırma. İlçesinde yani bigada özel can hastanesi var orayada sorabilirsin belki orda da yapıyorlardır.
Geçmiş olsun şimdiden.

uyumuşsunuz olayı hatırlamazsınız peki doktordan ne yönde şikayeteniz oldu? o doktor orada hala bende sayfasından baktım

Korkulacak kadar bir acisi yok.. Ayrica anestesizin daha fazla yan etkisi var.. En fazla 10- 15 dakika sürüyor.. Bu süre icin anestezi riskini almak cok yanlis olurdu.. :44::44:

tam olarak anestezi değilde sedasyon diye uyutan bi madde veriyorlar genelde sanırım ...2-3 dk diyende oluyor 10-15 diyende duruma göre değişiyor sanırım..bende aşırı korku var son 2 yılda zor günler atlattım o yüzden doktora gitme yada bir doktor müdehalesi görme fobim var kan aldırırken bile bayılacak gibi oluyorum.. o yüzden bu kadar araştırmaya girdim yoksa eski cesaretim olsa hiç kormadan giderdim ama malesef işte....

Canım ben şimdi 19 yaşındayım 14 yaşındayken endoskobi yapmışlardı sonuç olarak gastrit çıktı vede bayıltmadan yaptılar annem hamileydi o sıra taşıyamaz beni ayıldığımda diye bayıtmasalar bile uyuşturucu bi sprey sıkıyorlar boğazına çok acı ama o uyuşturuyor zaten o yüzden bayıltılırsan felan hiç korkma ben ayıkken dayandım yani tabi rahatsız oluyosun o an kameralı hortum salıyorlar midene kolay değil ama o kadar çok kasma yinede kendini

uyumuşsunuz olayı hatırlamazsınız peki doktordan ne yönde şikayeteniz oldu? o doktor orada hala bende sayfasından baktım

ya uyutmadan yapamazlar zaten nasıl yutacaksın o hortumu
yani kesinlikle anestezi yapılır o yönde korkun olmasın bence

inşallah kolay geçer canım umarım uyuturlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…