• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyutamıyorlarrr 😐

Defnosun Annesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2019
135
40
28
33
Merhaba,
Kızım 15 aylık oldu ve hala meme ile uyuyor. Gündüz uykuları teke düştü, hafta sonu ben varken sorun yok ama hafta içi kimse çocuğumu uyutamıyor. Kucakta sallamaya çalışıyorlar ağlıyor kucaktan atmaya çalışıyor kendini, bacakta ağlıyor atıyor kendini bacaklardan yana. Kendi kendine uyumuyor. Uyku başına vurunca da başlıyor ağlamaya. 1 saat babaannesi uyutmak için ne denese daha çok ağlıyor. En aon yorgun düşüyor bazı günler uyuyup kalıyor bazen ben işten gelene kadar hiç uyumamış oluyor. Ne yapacağım ben ya bir çocuğu uyutmanın hiç bir çözümü olmaz mı, her gün bu şekilde çocuğun da babaannesinin de psikolojisi bozuluyor. Uyku eğitimi dışında önerisi olan var mı?

Kuzum benim ya üzüldüm yavrucuğa 😞 memede uyutmayı kademeli olarak kesmelisiniz yoksa ağlar durur 😞

Hamak tarzı bişey alsanız bi de siz meme de uyutmayı kesmelisiniz
Salıncak kurdular balkona ona da oturmuyor, sabit duracak hiç birşeyi yapmıyor. Hep bir hareket halinde. Memede uyutmamak için uğraşıyorum akşamları bırakıyorum yatağına 1 saat ağlıyor. Yorucu da olsa herkesin yapabileceği birşey de olsa yapmak istiyorum. Birşeye alışsın diye uğraşıyorum yok olmuyor. Zaten gündüz ağlaya ağlaya uyuyor diye gece bir de ben ağlatmak istemiyorum açıkçası

Kokunu istiyor olabilir canım.. sen yokken yazmanı,giydiğin tişörtünü falan koysalar yatağına,azıcık da sallansa uyur diye düşünüyorum

Kokunu istiyor olabilir canım.. sen yokken yazmanı,giydiğin tişörtünü falan koysalar yatağına,azıcık da sallansa uyur diye düşünüyorum
Azıcık sallamaya çalıştığımız anda kıyamet kopartıyor, sallatmak istemiyor kendini. 15 aydır en zorlandığım konu bu ve hala çözememiş olmak beni çok üzüyor

Benim çocuğumda meme de uyurdu. Ancak gündüz uykusu yoktu bizde 1 yaşından sonra. Zorlamadim hiç akşamları da erken yatırdım. Işığı karartip hiç konusmazdim ağlasa da konuşsada bende uyuyor Gibi yapardım sarılır dim. Öncesinde masal Vs olurdu tabi.
Öyle öyle uyku düzeni oluştu suan kendi uyur hala yatağa geçeriz masal okuruz. Arkasini döner 15 dk ya uyur.
Bazı çocuklar gündüz uykusu istemiyor .

Merhaba,
Kızım 15 aylık oldu ve hala meme ile uyuyor. Gündüz uykuları teke düştü, hafta sonu ben varken sorun yok ama hafta içi kimse çocuğumu uyutamıyor. Kucakta sallamaya çalışıyorlar ağlıyor kucaktan atmaya çalışıyor kendini, bacakta ağlıyor atıyor kendini bacaklardan yana. Kendi kendine uyumuyor. Uyku başına vurunca da başlıyor ağlamaya. 1 saat babaannesi uyutmak için ne denese daha çok ağlıyor. En aon yorgun düşüyor bazı günler uyuyup kalıyor bazen ben işten gelene kadar hiç uyumamış oluyor. Ne yapacağım ben ya bir çocuğu uyutmanın hiç bir çözümü olmaz mı, her gün bu şekilde çocuğun da babaannesinin de psikolojisi bozuluyor. Uyku eğitimi dışında önerisi olan var mı?
Canim icirebilirsen rezene çayı uykusunu getirir.Yengem oğluna kullaniyordu. Sanirim 1 yaşından büyükler içebiliyor diye biliyorum.Ama sen yinede kaç yaşından itibaren içilebilir bunu araştır öyle içir kuzuya🌸

Back