Uyurken tuhaf alışkanlıkları olan çocuklar...

poliswomen

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2011
160
38
318
Malatya
merhaba arkadaşlar. 2,5 yaşında bi kızım var.uyurken ben ya da babası yanına uzanıyoruz ve uykuya dalıncaya kadar kollarımı çimdikliyor,sıkıyor...vs.yani kollarımızla oynayarak uyuyor.tek başına asla yatmıyor.hatta gece uyandığında dahi kollarımızı arıyor dokunmak istiyor.çocuğunda böyle tuhaf alışkanlıkları olan anneler yardımınızı bekliyorum.nasıl vazgeçirebilirim kızımı bu huyundan?ayrıca çalışıyorum özlediği için böyle davranıyor olabilir mi?

hu huuuu kims yok mu?

bizimkide aynı durumda canım. tam 2 yaşında öğlen ve gece uykusuna o şekilde dalabiliyo veee gündüz daimi olarak mümkün olsa her saniye elim elim üstünde şeklinde bi temas halinde fenalık geliyo artık çoğu zaman. bizimki hala emiyo bıraktırınca bi değişiklik olucak mı görücez ve ben çalışmıyorum 24 saat beraberiz bende bi çözüm arıyorum şu meme ve emzikten kurtulunca bi pedagogla görüşmek istiyorum. bide burda bi yerde okudum bir çözüm bulurum derken bu durum anneyi kaybetme kaygısıından ve özgüven eksikliğinden kaynaklanırmış kolay gelsin hpimize valla çook zzor....

evet annesi özlediği için... tuhaf alışkanlık değil... sadece o davranışıyla size birşey anlatıyor....'' daha fazla sevgi, daha fazla dokunulma isteği''.... özelliklede annesi tarafından..... 2,5 yaş çocuğu zaten annesiyle koyun koyuna yada aynı odada uyutulmalı... bizimkisi kulağımı tutardı.... araştırın bana hakvereceksiniz... bugünlerde onunla daha kaliteli zaman geçirmeye çalışın... çalışan anne olmanız sorun değil, önemli olan onunla geçirebildiğiniz dolu dolu kahkahalarla oyunlarla geçebilecek mesela bir 45 dakika... işten gelir gelmez daha soyunmadan elinizi bile yıkamadan ona sarılın ona hoş cümleler söyleyin... bol şans.

aynen benim 2 bucuk yasinda oglumda takintili uykuya dalmadan uyku tulumunun fermarli yerini ikiye katlar ve orayi tutup parmagini emmeye baslarken öyle uykuya dalar

Çalışan bir anneyim.Büyük kızım bebekken emerek ya da yanında yatarak 2 yaşına kadar uyuttum.Sonrasında kızım bir yastık ya da bacaklarımın üzerine yüzüstü yatmaya ve kendini sıkarak (kasarak) uyumaya başladı.5 yaşında hala uykusu gelince anaokulu hariç evde bazen öyle uyumaya çalışıyor.
Küçük kızımda ise ilk bir yıl izin aldım ve kendim büyüttüm.O da uykusu gelince sürekli ağzımıza dokunuyor ve parmaklarını ağzımıza sokuyor.Gece uyanınca da aynı şekilde davranıyor.Kısacası kızım uyuyacak diye sürekli ağzımıza dokunduğundan biz uykumuzdan uyanıyoruz ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…