Uyumuyor oğlum hiç

evaniles

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Mart 2023
9
4
1
34
21aylık oğlum gece 15kez kalkar meme bağımlısı ne denediysem memeyi bıraktıramadım gece gündüz sürekli memede gece 1den önce uyumaz bikaçgündür de gece 3te uyanıp uyumuyoruz hemde hiç ve yine sürekli memedeyiz hamileykende sokıntılarım oldu neredeyse 3yıldır uyumuyorum bittim tükendim gece toplam uykum 4saati geçmiyor bölük bölük 4saat yapıyor o kadar kötü benim durumumda olan var mı sabır taşını bile denedim olmadı son çaremdi bide hiç konuşmuyor 18-19aylıkken 3kelimezi vardı onlarıda bıraktı aylardır sıfır konuşma anlatamayınca derdini sinir krizleri kendini yere atmalar ağladı mı meme verene kar susmaz birkaç kez denedim gece 1den sabah 6ya kadar ağladı hem de 1-2dk mola vererek artık nefessiz kalıcak diye ben pes ettim kesinlikle pes etmez gündüz 1-2saat uyur gece toplam 6saat falan

Ben hala uyutmaya çalışıyorum

Kaç aylık bebeğiniz insan yalnız olmadığını görünce bir nebze rahatlıyor Allah sanada kuvvet versin canım

Kaç aylık bebeğiniz insan yalnız olmadığını görünce bir nebze rahatlıyor Allah sanada kuvvet versin canım
18 aylık kızım, bir de karnımda var oğlum 6 aylık bizde şükür uyku dışında birr problemimiz yok ama sizi çok iyi anlıyorum, insanda sabır, psikoloji hiçbişey kalmıyor...

Büyük oglum 27 aylık gece emmesini bıraktıktan sonra düzeldi bu uyanma durumları şimdi odasında uyur çok nadir uyanır su ister içince geri yatar küçük daha 7 aylık bazen uyuyo bazen uyumuyor orucun ilk günü başladı o günden sonra gece uyumaz oldu normalde 9 da gece uykusuna geçerken 12- 1 de yatıyor uykusu oluyor ama uyumuyor dişten kaynaklı böyle dönem dönem bizimki ama o dönemde bile ne kadar zor oluyor benim için sizinki daha zor meme bırakma konusunda kararlı olmak çok önemli daha önce çocuk bırakmak istemiyor aglıyor diye verirdiginiz için çocuk yeterince aglarsam pes edecek verecek diye düşünüp saatlerce aglıyor ve sonunda yine kazanıyor bir sonraki bırakma çabanız daha zor olacak öncekinden daha uzun süre aglayacak. Konuşma konusuna gelince ne kadar sinirlense de bişeyi aglayarak anlatmaya çalıştığı zaman hemen anlayıp yapmayın kendini ifade etmek için çabalasın zamanla etkisi olacaktır siz hemen agladıgı zaman söyleyeceği şeyi yapınca o konuşmaya gerek duymuyor nasıl olsa anlıyorlar diye düşünüyor bekleyin kendi anlatsın başta çok zor olacak aglayacak ama sabırlı olmanız gerekiyor çocuğunuzun iyiligi için

Teşekkür ederim hepinize umarım düzelir pek yqkı da ümidim yok

Kızım 16 aylık ve uyku karsiti bi bebek desem yanlış olmaz.Uyudugunu hissettiği an anında kalkıp hicbisey yokmuş gibi oturuyo.Bi kaç zamandır da geceleri çığlık çığlığa uyanıp uyumuyodu.Artik uykusuzluktan surunuyodum.Doktorumuz bize bi damla onerdi.Onunla baya yol katettik.İki gündür kestim damlayı yine sabah 3 e kadar oturmalar basladi.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Uykusuzluk çok zor.

damla ve alerji ilaçları bizde denedik ama bizde fayda etmedi bugün sabır taşı sürdüm azıcık emdi bidaha istemedi şuana kadar bi yandanda üzülüyorum iştahıda olmadığı için ancak doktor emmeyi bırakınca iştahı artar dedi aynı zamanda uykusuda düzelir dedi yq inşallah ama en çok yemediği için üzülüyorum şu an

Hani bir iki lokma yese tamam hiç sıfır 2 aydır
teşekkür ederim

Amin cnm inşallah

Bebeği memeden ayırmak için hem bebeğin hazır olması önemli hem de aynı zamanda annenin hazır olması çok önemli. Çünkü siz ne kadar kararlı olursanız süreç öyle işleyecektir. Ben oğlumda aynı şekildeydim. Memeyi bıraktırmayı istediğim yaşa gelincede kademeli ilerledim. Öncelikle ona duygularını anlatmaya çalıştım. Kızdığı anda sen şu an çok kızdın. Şu an şöylesin. Hep anlattım kitap okudum, kitaptaki yüzlere baktırdım sence nasıl hissediyor mutlu , mutsuz vs diye. Gün içinde oral etkinlikleri fazla yaptırdım. Pipetle sudan kabarcık çıkarma. Baloncuk üfleme gibi. Parkta her zamankinden fazla vakit geçirdik. Elbette sürecin başıdan sonuna onunla hep konuştum. Artık zamanın geldiğini yavaş yavaş azaltacağımızı ve bir gün memeye bay bay diyeceğini anlattım. Gündüz durduk yere emmelerini oyunla şunla bunla yavaş yavaş azalttım. Derken emerek uyuyan bir bebekti ve en çok orada zorlandım. Yine konuştum isterse sarılabileceğini beni öpebileceğini anlattım. Bütün bu süreci neredeyse 5 aya yaydım . 2-3 haftada bir emme azalttım.

Uyku sorunundan önce kelimeleri vardı neden bıraktı bu çok önemli bir konu hemen bi uzmana danışın ama hemen

Benim de dikkatimi kelimeleri bırakması çekti
Bir uzman görüşmesi faydalı olabilir
Memeyi bıraktığında uykusu daha düzenli olabilir

Acı ojeyi denedinmi ben oğlumu o şekilde kestim memeye çok az sürdüm oğlum babam meme açımis dedim o hemen memeden çıkmıyor zaten gidip geldi baktı meme aci o şekilde birakti hatta ertesi bir kaç gün tekrar denedi baktı açılik ggecmiyor 3 günde meme süreci bitti

Çok twşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…