Uyumayan Bebek

AYNISC

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
825
4
118
Merhaba bayanlar, 8.5 aylık bir bebeğim var en başından beri uyku problemi yaşamaktayız. İlk 4 ay hep kucakta uyumak istedi zor şer yatarak uyumaya alıştırdım. Yan yana yatıyoruz yeter ki uyuyalım yan yana yatsak da olur ancak, saat başı uyanıyor emmek veya dolaştırılarak tekrar uyumak istiyor. Ayrıca gece 12 den önce uyumuyor şuan hala uyumadı. Yere attım uyuması gerekirken kendi kendine debeleniyor. Delirmek üzereyim bi akıl verin bana. Uyku saatini nasıl erkene çekebilirim. Ne yapabilirim. Onun canı sağ olsun ama bende Uykusuzluktan artık çökeceğim.

Allah yardımcın olsun yatmadan cevap vereyim dedim.. eğer gündüzleri geceye göre daha çok uyuyorsa gündüz bölük uyutmaya çalış yani deriin saatlerce uyumasın sabahta erken uyandırmaya çalış bir iki kez yapsan sonrasında düzen e giriyor kendimden biliyorum çünkü canim . Birde uyumadan önce papatya çayı çok az verebilirsin o uykuya gecişi kolaylastiriyo rahatlatıyor

Yani bi ara düzene girmişti 21.30 gibi falan yatıyordu. Geceleri sık uyansa da sabah 7 De kalkıyordu. Ama baya uzun bir süredir gece 12 den önce yatmıyoruz. Gündüzleri 3 uykusu var ilk 2 uyku birer saat kadar son uyku da yarım saat sürüyor. En son saat 20.30 da kalktı hala uyanık ve çok enerjik buna şaşırmamak mümkün değil. Böyle böyle büyüyecekler ama benim de uykuya ve süt için dinlenmeye ihtiyacım var teşekkür ederim düşünceleriniz için

Bayağı uyuyormuş gündüz benimki 4 aylık ama o kadar uyumuyo çok uzun uyursa uykuyu alır bölük uyursa erken uyur canim benim oğlan bugün çok uyudu mesela bi 20 dk önce falan uyudu normalde en geç 11 buçukta uyuyor

Gündüz kısa uyutup uyandırdığım zaman da erken uyumuyor işte. Yine gündüz tekrar uyumak için gözlerini ovuşturmaya başlıyor mecburen uyutuyorum.

Gündüz kısa uyutup uyandırdığım zaman da erken uyumuyor işte. Yine gündüz tekrar uyumak için gözlerini ovuşturmaya başlıyor mecburen uyutuyorum.

Uyusun ama hep bölük uyuduğu zaman gece güzelce dalar uykuya canim bunu bir kaç gün yapman lazım sonrasında gece uyuduğu için gündüzlerde düzen e giriyor

İnşallah deneyeceğim yarından itibaren size de bebeğiniz ile sağlıklı ve mutlu bir ömür dilerim. Teşekkür ederim yeniden. Şimdi uyuttum zorla bakalım ne kadar uyuyacak. İyi geceler size de

Merhabalar,

Bebeginizle uyku oncesi rutinler olusturun. Bu rutinler onu rahatlacak sekilde olmalidir. Mesela hep ayni ninni, uyku oncesi banyo, ona kitap okumaniz gibi olabilir. Ama en onemli sey uyguladiginiz yontemin her aksam ayni olmasi. Bebekler uyku vakitlerinde kendilerini yalniz hissettikleri icin aglamaya basliyorlarmis. Ama biz anneler onlarin aglamalarina dayanamayip o beceriyi davranisa donusturemiyoruz. Aslinda agladiginda onun yaninda 1-2 dk dan fazla kalinmamali ve onu yatagindan almamaliymisiz. Tabi bu surecte sabirli olmak lazim, ben ilk denedigimde 35 dk kesintisiz agladigini biliyorum. :) ama inanin her gecen gun bu sure daha aza indi. Smdi ogrenilmis caresizlikte diyebiliriz. :) O rutinlerden sonra uyuyacagini anliyor ve bi kac mizildamadan sonra uykuya daliyor. Gunduz anneannesi bakiyor ve ayni tutarliligi gosteremediginden anneannesi ayaklarinda salliyor. Aslinda kucuk desekte kime dis gecirirlerse oyle davraniyorlar. :) umarim en kisa zmnda uyku duzeniniz yoluna girer, sevgiler.

Merhabalar, gerçekten çok zor bir iş Allah kolaylık versin benimde bebeğim 5 aylık oldu 4. Ayında başladım uyku rutini oluşturmaya henüz tam olarak başırılı olmuş değilim ama eskisine göre yolunda giden şeyler var, onlardan bahsetmeden önce doğru bilinen bir yanlış "bebeği az uyut yorulsun ve gece uyusun"cümlesi. Yorulan bebek uykuya geçmekte daha zorlanıyor. Bebeğinize uyku öncesi banyo, masaj gibi rutinler oluşturun mutlaka her gün aynı saatte uyutmaya özen gösterin gece 8 de uyutmaya başlayın eğer uykuya dalma süresi uzuyorsa 7,5 gibi yatakta olun loş bir ışık ve hafif tempolu müzik ya da masal anlatmak hoşuna gidecektir müzik "lullaby" tavsiye ederim. Bebeğiniz muhtemelen uyanınca kendi kendine dalmayı bilmiyor. Uyandığında memede uyumasına izin vermeyin ve yeniden baştaki uyutma düzenindeki gibi yan yana uykuya geçiriniz. Bebeğinize rüya öğünleri olarak bahsedebileceğimiz o uyanmadan emzirip tekrar yerine koyma işlemini yaparsanız uyanmadan ihtiyacı giderilmiş olacaktır. Bebeği uyandığında tekrar memede uyutursanız yeniden kendi kendine uyumayı öğrenemez. Aslında başlangıçta yan yana uyuması bile sizin için büyük bir artı. Toparlamam gerekirse o uyanmadan siz onu sessizce alıp emzirin böylece uyanması için neden kalmayacak. Unutmayın bebekler alışkanlıkları severler ve aslında hemen alışırlar, eminim başaracaksınız:) mutlu günler

Ağlamasına ben bi nebze belki dayanabilirim ama babası hiç ağlatmayacağı için bu yöntemi deneyemeyeceğiz maalesef. Diş de henüz çıkarmadık ama onun da bir belirtisi yok henüz. Onun için de geç kaldık sanırım. :)

Yan yana uyumayı denedik ancak pış pış ninni hiç birisini kabul etmiyor illaki ya meme verilecek ya da yataktan kalkıp gezilecek bir müddet. Uyanmasına fırsat vermeden emzirme kısmında ise en uzun 2 saat uyuyor bende zaten o uyuyunca hemen uyuyakalıyorum yani emzirmek için ondan önce uyanamıyorum.

Ben de 10 gündür falan uyku rutini oluşturmaya başladım. Son 1-1.5 aydır çok zorlanıyorduk çünkü. Kitap okuyoruz, sonra ona masaj yapıyorum. O esnada da profilonun bir uygulaması var, rahatlatan müzikler kısmı var, onlardan birini açıyorum masaj yaparken. Sonra da emerek uyuyor. Uyku rutini yapıp da bir anda memede uyutmayı bırakmak yerine, önce uyku rutini yerleşsin, sonra kendi kendine uyumayı öğrensin dedik eşimle. Hatta iki gündür oğlum uykusu geldiğinde ağlıyor ama kesinlikle memeyi almıyor. Önce rutini sonra meme :) şimdi de beşiğinde sallayarak uyuttum. Çok çok ağladı ama 65 dk sonunda pes etti, uyudu.

Ben aslında 2 aylıkken başlayacaktım ama okuduğum kitaplarda en az 4 aylık olmalı diyordu. Oğlum şu anda 5 aylık zaten. Aralar da rapor vs almam gerektiği için düzen kuramamıştık. Bu sefer olacak inşallah.

Uzun yazdım ama niye yazdım, rutin önemli diye. :) bir de akşam uykusunu yarım saat yarım saat öne çekmeyi deneyebilirsin. Misal 00.30da uyuyor, önce 00.00, sonra 23.30 vs şeklinde. Benim oğlum da 11 gibi uyurdu, ama direnç vs olmadığı için 9da uyutmayı denedim ama çok direnç gösterdi. O yüzden yavaş yavaş çektim uyku saatini. Birkaç gündür de kendi isteği ile 8de uyuyor mesela :)

Bir ara bende bir düzen oluşturmuştum uyku ayısı vardı ışıklı ve müzikli onu seyrederek kucagımda uyuyordu. Daha sonra biraz rahatsızlandı üşüttü geceleri çok ağlayınca düzen de değişti haliyle. Eşimle ağlaması ve bana destek olması konusunda da çok anlaşamıyoruz tek başıma bi yere kadar dayanabiliyorum bazen gezdirmek ya da başka şeklide uyutmaya halim olmadığından meme verip o şekilde uyutuyorum. Benim de memeyw alışmasında payım yüksek ama zor bir bebek ve tek başına olunca maalesef çok zor oluyor.

Aynı biz, tıpa tıp. Baba faktörü hariç. Benim eşim de ağlamasına dayanamıyor ama bir şey demiyor. İçi sızladığında da alayım uyutayım boşver falan diyor. O yüzden o hazır birkaç gün yokken değerlendireyim dedim ben de. Benim oğlan da son zamanlarda meme + gezmeye alışmıştı. Kilosu da baya iyi, o yüzden zor oluyordu. Düzeni hazır oturtunca uyumayı da artık değiştireyim dedim. Tek başına cidden zor dediğin gibi. Gerçi bizim baba varken daha zor. Oğlumuz babayı hissedince bende hiç ama hiç durmak istemiyor.

Zaten bir kere alışmış bebeğin bence tekrar alışması daha kolay sürer (eğer baştaki direnci kırabilirsen)

İnşallah başarabilirim.bizde de babaya gittiği an geri bana gelmek istiyo bir işim varsa hemen babasına atıp o görmeden odadan kaçıyorum. babalar hep aynı demek ki. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Kısa bir süre için telefonun alarmını kurarak uyanmayı denerseniz ve bebeğiniz uyuduğunda hemen sizde uyursanız bir zaman sonra düzene girecek ve bebeğiniz mama için uyanma işini size bırakmış olacak yani alışıp düzene sokacak kısa süre sabredip sonra daha rahat edersiniz hem ilerleyen zamanlarda kilosu iyiyse doktor beslenme saatini 3 e çıkarıyor.. önce ısrarla ağlıyor belki bir hafta sürüyor belki 10 gün ama her gün daha az ağlıyor ve kesiliyormuş yapanlar öyle söylüyor sanırım 2. Gün en şiddetli ağlama yaşıyormuş sonraki günler azala azala gidiyormuş ama gelde dayan tabiki :s

Merhabalar anneler saat 06:04 vebenim oğlum hala uyumadı doğduğundan beri aynı problem gündüzleri de çok uyumuyor. Gece uykumuz ne yazıkki hiç yok hep sabaha karşı 7 buçuk 8 gibi uyuyor. 11 e kadar ve bu sırada defalarca uyanıyor. Doktora da söyledim bazı çocuklar uykuyu sevmez diyor bana çok saçma geldi bebeklerin gelişmesi için uykuya ihtiyaçları vardır. Beslenmesi güzel olmasına rağmen kilo alamıyo çocuk birde çok hareketli hiç yorulupta uyumaz banyo sonrası bile uyutamıyorum zorla sallasam ayağımda 1 saat anca uyuyor. Beşiğe koyduğumda uyanıyor. Psikolojim mahvoldu sabahlara kadar salonda onun başını bekliyorum. Sizde böyle birşeyle karşılaştınız mı? Ne yapmam gerekir lütfen bildiğiniz varsa söyleyin

ayyy hiç sorma canım yaaa bizim de 4,5 aylık bebeğimiz. gece olunca uyumuyodu, gündüz fosur fosur uyuyo. şimdi düzene koyduk. gündüz çok az uyutuyorum. uyuyacağı varsa bile dikkatini dağıtıyorum yoruyorum, akşam 8e doğru uyku yok hemen uyandırıyorum yada uyutmuyorum. saat 11olduğunda odasına geçiyoruz altını değiştirip ışıkları kapatıyorum sessiz oluyorum ses tonumu kısıyorum, emziriyorum öyle memede uyuyo, hemen beşiğine yüzü koyun koyuyorum, sıçramadan uyuyo. uyanırsa tekrar meme veriyorum, almazsa ayağımda sallıyorum, inat ediyorum uyuyo tekrar beşiğine koyuyorım öyle gece boyunca uyuyo. gece uyandığında emzirip hemrn beşiğine koyuyorım hiç altını değiştirmiyorum sabaha kadar, yoksa uykusu kaçıyo

Herkese Merhaba. Uyku konusundaki deneyimlerimi belki birilerine ilham, rahatlama, azim vs. olur diye paylaşmak istedim. öncelikle üç çocuk annesi olduğumu belirtmek isterim. bunlardan büyük olanı 7, küçük olanları ise 1 yaşında. ilk çocuğumda ilk 7 ay geceleri ne zaman isterse kalkıp emzirdiğimi öncelikle belirteyim. 7 aydan sonra doktorun isteği üzerine gece beslemesini kestik çünkü kesintisiz uyku uyumasının gelişimi için daha önemli olduğunu ısrarla tembihlemişti. ilk 2 gece eşim bebebğimin odasında onunla ilgilendi ve ben hiç karışmadım sonuçta gece beslemesini kesmeyi başardık. gece uykusu bölündüğünde de yine doktorumuzun tavsiyesi üzerine koynumuza alıp mışıl mışıl uyuduk. gündüz uyumayı hiç sevmediği için akşamları 7 gibi yatıp sabahları 8 gibi kalkıyordu. şimdi 7 yaşında gelelim onunla olan bu tecrübenin sonuçlarına. sallamadan sadece koynuna girerek uyumayı öğrettiğimiz oğlumuz hala belki iki kere yanımıza gelip sessizce koynumuza girip uyuyor. bebekken yanından kalktığınız anda uyanıyor ve eğer ona yalnız bakıyorsanız hiç bir iş yapamıyorsunuz.
Gelelim ikiz bebek tecrübesine. bebeklerin ilk 7 ay bir rutinlerinin olmayacağını ve ne zaman isterlerse emmeleri gerektiğini biliyorduk. bebeklerin o dönemde memede uyumalarının en kolay yol olduğunu ilk bebekte tecrübe etmiştik. fakat her bebek aynı değilmiş :) ikizlerim hiç memede uyumadılar, öyle sallama vs. de yapmadık ama ayakta ve kucakta ninni söylerken uyudular. fakat bebeklerime tek başıma bakmam gerektiğinde krizin eşiğine gelmek çok kolay oluyordu çünkü her ikisi de kucak istediği için ve sadece bir anneleri olduğu için bazen dakikalarca ikisini kucağmda evde dolaşmak ve bazen onlar ağlarken ağlamak, strese girmek, neden yalnızım neden kimsem yok deyip bunalıma girmek ... hatırlaması bile korkunç. bu kısmı kısa keseceğim. gece kesintisiz uyumalarının önemini vurgulayan doktorumuzun önerisi üzerine yine 7. ayda gece beslemesini kesmek için harekete geçtiğimizde ağlayan tek bir bebeğin tüm ev halkını ayağa dikmesi ve bunun sonucunda uykusuz bir çocuk ve gece yarısı deli gibi ağlayan iki bebek ve çıldıran anne babalar olarak geçirdiğimiz bir kaç başarısız ay sonunda pes ederek bundan vazgeçtik. sonuç gece belki 10 sefer uyanmak ve her uyandığımızda bebekleri kucağımıza alarak bu stresi yaşamak. özellikle kızımızın gece uyumayı reddetmesi bazen sabah 8 e kadar bazen 2 ye kadar oturmasıyla doruk noktasına ulaştığında 11. ay kontrolümüz gelmişti. kontrolün sonucunda doktor gece beslemesini kesemediğim için bebeklerin hırpalandığını ve bunu hemen yapmam gerektiğini ısrarla tekrar edince o gece bu işi ne pahasına olursa olsun çözmeye karar verdik. şimdi gelelim doktorumuzun bize söylediklerine
- bebekleri gündüzleri 2,5 saatten fazla uyutma.
- geceleri emmek için kalktıklarında asla kucağına alma, dolaştırma, konuşma çok ağlarlarsa koynuna al uyu. ( ben bunu ilk bebekte tecrübe ettiğim için yapmadım. çünkü onlarla yatmak çok keyifli olsa da o yatağı asla terk etmek istemiyorlar)
- bir rutin oluştur. ben emzirip pijama giydirip, müziği çok sevdikleri için musiki açıyorum.
- uyanıkken yataklarına bırak ve onları sakinleştirmek için dokun ama asla kucağına alma. çocuklar ağlarlar ağlamaları aşırıya kaçmadığı sürece onlara zarar vermez. bu dönemde bebekler dokunulmak isterler.
- ama ben nasıl kıyayım doktor bey ? - emin olun kısa süre sonra öğrenecektir annesi. uyumamak daha çok zarar veriyor bebeklerinize. - ha öyle mi? peki.
Gelelim tecrübemize. doktordan dönülen günün gecesi yani ilk gece, emzirdim, giydirdim ve yatırdım. ağladılar yanlarına gittim, sakinleştirmeye çalıştım hatta kucağıma bile aldım evet dayanamadım ama kısa bir süre sonra uyuyuverdiler. inanması zor evet ama uyudular. belki gündüz az uyudular, e dışarı çıktık yoruldular falan tabi ondandır dedik. gece tabiki emmek için uyandılar ama ağlasalar da beslemedim. inanılması zor bir şekilde kucağa almadan, pışpışlamadan en fazla yarım saat ağlayarak tekrar uykuya daldıklarını gördüğümüzde kendimize çok kızdık. neden aylarca hem onlara hem de kendimize bu işkenceyi yapmıştık. gece 10 kere kalklan çocuklar ikişer kez mızırdandıktan sonra uyumuşlardı ve aylardan snra bizde ilk defa doğru düzgün uyumuş ve birbirimizi kırmadan bir gece geçirmiştik. aman allahım hayat ne kadar da güzeldi.
Ertesi sabah biz bu işi başardık. artık bizi kim tutar diye düşündük tabi ama gündüz uyutmak o kadar kolay olmadı. toparlayacak olursam önce bebeklerin saat kaçta uykularının geldiğini gözlemleyerek işe başladık. göz kaşıma mızırdama vs. kendini belli eder onlar bilirsiniz. yatağa koyduk, müzik açtık. belki bir saat belki daha fazla ağladılar. o vicdan muhasebesine dayanmak çok zor evet arada yanlarına gittim ve sadece yatağın yanına oturdum , göz teması kurmadım. bunu ısrarla günlerce sürdürdüm. o benim inatçıi uyumayan kızım gündüzleri iki kez sabah 11 ve ikindi 2,5 gibi uyumasına rağmen akşam 7 olunca uyumaya başladı ha bu arada sabahda 7 kalkar oldu. mucize gibi. işin özeti her gün aynı saatte rutine sadık kalarak yataklarına bırakın, sakin bir müzik açın. çok ağlarlarsa yanlarına gidin dokunun, okşayın. gece ağlasa bile almayın bir süre sonra işlerin nasıl yoluna girdiğini göreceksiniz. ben onları ağlatmaya mecburdum çünkü gece uyku saatlerinde babaları evde olmadığı için ikisini birden uyutamadım ve ikisi birden bacağıma yapışıp yataktakinden daha çok ağladılar, onlar ağladı ben ağladım, gerildik, hırpalandık, deyim yerindeyse perişan olduk. uyku saatleri hem onlar hem benim için travma oldu. ama çok şükür sabır sayesinde şu an ikisi de akşam 7 den sabah 7 ye kadar kesintisiz uyuyor. tabi bizde. gündüzleri aynı saatlerde yataklarına bırakıyorum ve en fazla 5 dk ağladıktan sonra hatta çoğu zaman mızırdama oluyor konuşmaya, oynamaya başlayıp sonrada uyuyorlar. şimdi hayatımı<da ne mi değişti. sabahları daha dinç ve mutlu kalkar olduk, eşimle ilişkimiz düzeldi, daha az yorulduğumuz için bebeklere karşı daha sabırlı olmaya başladık, güzel uyudukları için iştahları açıldı. bebeklerle tek başına kalma travma olmaktan çıktı. bugün bu sürecin 20. günündeyiz ve herşey hepimiz için daha güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…