uyumakta zorluk çeken ve gaz sancıları olan bebekler için şahene bir şey öğrendim:))

papatyaacelya

Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2013
32
1
16
Hatay
Uyku uyumayan ve kolik problemi olan bebekleri sakinleştirmek, hatta uyutabilmek için mucizevi bir yöntem. Saç kurutma makinesi (Fön Makinesi) sesini bir CDye çekerek ve peşpeşe çalarak bebeğinizi sakinleştirebilirsiniz. Rivayete göre anne karnındaki süreçte bebeğin dışarıdan ve annenin içinde duyduğu sesler, karmaşık ve bir o kadar da gürültülüymüş. O sebeple, sanki bir fön makinesi ya da elektrikli süpürgeyi andıran bu sesleri duyunca bebek sakinleşiyor, çünkü varolduğu, emniyette olduğu hatta huzur bulduğu yerde zannediyor kendini. Yani anne karnında :)sizinle paylaşmak istedim umarım bütün anneler bunu okurlar.

uyuma güçlüğü için olabilir ama kolik için pek sanmıyorum. çok zor bir süreç ve üç ay sürüyor çoğu bebekte. sanırsam üç aydan sonra kendiliğinden geçiyor. gaz şikayetleri de annenin beslenmesi ile yakından alakalı

benim bebeğimde 2,5 aylık. doğumdan sonra 2 hafta kadar rahattık.sonrası bir felaket.18 saate kadar uyumama ve sürekli ağlamalar. bizde ne uyku ne güç kaldı.doktora gittik ne ilaçlar kullandık.rezene anason çayları zeytin yağı,çörekotu v.s hiçbiri fayda etmedi. fitil bile koyduk ama nafile.bunları denerken lökasit de oldu bebişim.son gittiğimiz doktor dikkatini dağıtıcı şeyler yapın dedi.aaraba, elektrik süpürgesi, saç kurutma mak. gibi. onlarıda denemiştik zaten.gece yarısı gürültü yapılmıyor maalesef, arabada ise uyuyor eve gelince kurulmuş gibi uyanıyor elektrik süpürgesi sakinleştiriyor ama bi yere kadar sonra yine çığlık çığlığa kesin çözüm değil hiçbirisi. anne sütünden de gaz sancılarının ooluştuğunu düşünmüyorum çünkü mama yediren arkadaşlarda da aynı sorun var.tamamen bağırsak gelişimine ve dünyaya adapte olmasına bağlıyorum.en son çare olarak çarşafın içine koyup salladık. ağlama kesildi. hemen internetten araştırım. tavandan asılı beşiklerden.çingene beşiği diye geçiyor internette. gidip aldık. ilk bir kaç gün beşiğin işe yaramadığını düşünmeye başlamıştım ki alışma evresi geçince yavaş yavaş uyumaya başladı.kısa sürelerle de olsa uyudu bebişim. ağlamaları azaldı.rutin olmak da çok önemli. emzirip kucağımda biraz sallayınca gözleri kapanmaya başlıyor ve beşiğine yatırıyorum 1-2 saat uyuyor geceleride yanıma alıyorum dün gecee 5 saat uyudu uyanmadan emzirip tekrar yatırdım. 3 saat sonra tekrar 2 saat derken uzun süre uyumuş oldu. bende dinlendim. hem uyudum hemde saatlerce kucakta taşımaktan kurtuldum.tüm annelere tavsiye ediyorum kesinlikle sallanan beşik mümkünse tavandan asılı beşiklerdden kullanın sorununuzun önemli bir kısmı yok olacak. birde erkek bebekler sıcağı sevmiyor. tüm annelere Allah'tan kolaylıklar ve sabırlar diliyorum.

bnm bebeği46 günlük uyumakta zorluk çekiyordu iki gündür fön makinesi ile uyutuyorum sesi duyuyor 5 dakika sonra uykuya dalıyor tabi karnı tok altı temiz olmalı yoksa uyumz.

Oğlum 5 aylik olmasina ragmen hala gaz ilaclarimiza devam ediyoruz ilk aylarini varin siz dusunun.Bizde sac kurutma makinasi sesini internetten indirip kaydetmistik sakinlestirdigi bir gercek ama herzaman degil butun gun uyumayip agladigi gunleri oluyordu.Bizim zor gunlerimiz elektrikli sallanan kraft dondy beşik aldiktan sonra gecti gunduzleri araliksiz 2 saat uyumaya basladi sanirim sallanirken gaz sancisi azaliyor birde rezene cayinin cok faydasini gorduk 3 aylik olana kadar orda uyuduk.benim gercekten cok buyuk kurtaricim oldu. urun ayni zamanda mama sandalyesi ve oturur bicimdede sallana biliyor.

bende.cok kullandim
öyle arsiz oglum vardiki mahvetti beni surekli aglardi uyku ne bilmezdi ya evi supururken uyurdu yada fönle cooook kullandim bazen ben bile uyumusum o sesle )

Çok şükür kızım büyüdü atlattık bizim ki fönü kapatınca uyanıyordu 3 aydan fazla sürdü gece gündüz fön açıktı beynim şişmişti artık şimdi 2.ciye hamileyim inşallah aynı olmaz 10 günde toplam 5 saat bile uyumuyodum.Ama olsun anne olmak çok güzel;-)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…