Kızlar eylülde uzmanlık sinavi m var ve benim için çok önemli. Dolayısıyla çok çalışmam gerekiyor. Zaten konsantrasyonum çok çabuk bozuluyordu, su sıralar da hemen uykum geliyor. İftardan sonra rehavet
cöküyor. Biraz şekerleme yapiyim diyorum sahura zor kalkabiliyorum. Halbuki karnim tok oluyor en musait zamanlar. Pek dert sayılmaz ama uykumu kaçıracak ne yapabilirim sizce?
İftarda çok az ye böylece ağırlaşıp uykun gelmez
iftarda yediklerine dikkat et
cok ve agir seyler yersen (hamur isi mesela) uykunu getirtir
ben üni zamanlarimda iftarda cok az yiyordum, biliyorum insan bazen tutamiyo kendini
sonrada ders calistigim yerde atistiriyordum, sahura kadar calisip uyuyodum
Oruc tuttugun vakitlerde uyumayi denesen? Iftardan sonra guzel agir bir kahve, biraz enerji icecekleri filan...sagliklimi degilmi oralarina girmiyorum su an, sirf kisa donem cozumu olsun diye soyluyorum:)
Ben her aksam is cikisi birkac saat uyuyorum, ramazanin ilk gunleri gayet iyi geciyor. Iftardan sonra uykum gelmiyor, hatta bayagi enerjik oluyorum. Sahurumu yapip uyuyorum.
Ogrenciyken taktigim farkliydi bu arada benim. Sahurdan sonra uyumuyordum, yorgun dusene kadar ders calisiyordum. Sonra saat sabah 10 gibi uyuyordum. Oglenin bir saatine kadar uyuyup, normal bir gun gecirip, iftardan sonrada biraz ders calisip uyuyordum tekrar sahura kadar. Dengen biraz bozuluyor ama baska zorunluklarin yok ise (is guc vs) ozaman gayet rahat idare edebilirsin.
Siz bize tavsiye verseniz daha mantikli aslında. Ne de olsa insan vücudunu bizden iyi taniyorsunuzbasarilar bu arada.