uyumak istemiyorum.

nadasta

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2014
1.243
2.553
Kızlar eylülde uzmanlık sinavi m var ve benim için çok önemli. Dolayısıyla çok çalışmam gerekiyor. Zaten konsantrasyonum çok çabuk bozuluyordu, su sıralar da hemen uykum geliyor. İftardan sonra rehavet
cöküyor. Biraz şekerleme yapiyim diyorum sahura zor kalkabiliyorum. Halbuki karnim tok oluyor en musait zamanlar. Pek dert sayılmaz ama uykumu kaçıracak ne yapabilirim sizce?

Oruc tuttugun vakitlerde uyumayi denesen? Iftardan sonra guzel agir bir kahve, biraz enerji icecekleri filan...sagliklimi degilmi oralarina girmiyorum su an, sirf kisa donem cozumu olsun diye soyluyorum:)

Ben her aksam is cikisi birkac saat uyuyorum, ramazanin ilk gunleri gayet iyi geciyor. Iftardan sonra uykum gelmiyor, hatta bayagi enerjik oluyorum. Sahurumu yapip uyuyorum.

Ogrenciyken taktigim farkliydi bu arada benim. Sahurdan sonra uyumuyordum, yorgun dusene kadar ders calisiyordum. Sonra saat sabah 10 gibi uyuyordum. Oglenin bir saatine kadar uyuyup, normal bir gun gecirip, iftardan sonrada biraz ders calisip uyuyordum tekrar sahura kadar. Dengen biraz bozuluyor ama baska zorunluklarin yok ise (is guc vs) ozaman gayet rahat idare edebilirsin.

demirine baktır kansız felan isen belki ondandır.b12 takviyesi al.sahurdan sonra uyuma o zaman çalış gibi şeyler söyleyebilirim sana ablana kulak ver

iftarda yediklerine dikkat et
cok ve agir seyler yersen (hamur isi mesela) uykunu getirtir

ben üni zamanlarimda iftarda cok az yiyordum, biliyorum insan bazen tutamiyo kendini
sonrada ders calistigim yerde atistiriyordum, sahura kadar calisip uyuyodum

İftarda çok az ye böylece ağırlaşıp uykun gelmez

Açıkçası çok iştahlı biri sayılmam iftarda normal ogunden fazla yemiyorum zaten. Daha az da yerim sorun olmaz aslında ama bu yıl evde olmama ve diyet, spor vs yapmamama rağmen 5-6 kilo verdim. Daha fazla verirsem sagligim ve vücudum bozulur diye korkuyorum. İftarla sahur arası çok uzun olmadığından arada da yiyemiyorum. Yorumlar için teşekkürler:)

[="sebatiye, post: 41480503, member: 424775"]demirine baktır kansız felan isen belki ondandır.b12 takviyesi al.sahurdan sonra uyuma o zaman çalış gibi şeyler söyleyebilirim sana ablana kulak ver[/QUOTE]

Hakli olabilirsin hafif düzeyde demir eksikligim vardı zaten. Bu ara uykuya duskunlugum arttı halbuki hiç böyle biri degilimdir:) olmadı bu aralar kola kahve vs abaniyim :)

Ben de önceki yıllar gece uyanık kalıyordum. Bu yıl dengeyi bozmiyim demiştim ama görünen o ki böyle olmayacak. Bugün kendimi zorlayacagim iftardan sonra da kola kahve iceyim bari, inşallah bugün de aynısı olmaz :) öğrenciyken daha çok yoruluyordum halbuki :)

Siz bize tavsiye verseniz daha mantikli aslında. Ne de olsa insan vücudunu bizden iyi taniyorsunuz basarilar bu arada.

Aslına bakarsanız pratik bi çözüm için sorayim demiştim, benim alanim agiz-dis oldugundan bu konuda tavsiye vermeye cok yetkin sayilmam :) benzer tecrubesi olanlardan fikir almak istedim. Guzel temenniniz icin cok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…