• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Uyuma veya uyutma şekli???

• Konu Sahibi Konu Sahibi nunuu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nunuu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2007
1.318
0
116
43
İstanbul
Selam kızlar;
Benim kızım hep göğsümde veya mama yerken uyuyodu. Gece de uyuduğu zaman 6-7 saat uyuyodu. Hiç öyle battaniyede sallamadık. Yada bazen ilk zamanlar kendi kendine tvy e bakarken uyurdu. Şu sıralar göğsümü emiyo bırakıyo, emiyo bırakıyo, ağlıyo.. Sonra dalıyo memede uykuya.
BBazen tam daldı diyorum ama memeyi çektiğim de uyanıyo gözü kapalı yine meme arıyo.Yine göğsüme alıyorum tekrar..Uyudu diye yatırıyorum hemen gözünü açıyo.Bide gece böyle olunca 3e kadar uğraşmaktan böyle mahfoluyorum.
Siz nasıl alıştırdınız ? Mama veya memeden sonra yatırdığınıda kendi kendinemi uyuyolar?
Ben yanlış mı alıştırdım.
:uhm:

benim oğlum çok nadir kendi uyuyor
ya memede uyuyor ya da kucağımda hafif sallıyorum ama sanrım uykuyu sevmeyecek cok söylenriyor uykuya dalmadan kızıyor gibi sanki
sizinkiler rahatmı uyuyor peki

ilk iki ayı saymazsak ,
tam 19 aydır uykuyu , rahat uykuyu unuttum,
yanımıza alma hatasını yaptım,
uykuya yenik düştüm , unuttum beşiğine koymayı,
ve alıştı , beşiğe koyuyorum , yarım saat sonra zır zır,
emziğe alıştırmadığıma bin pişmanım,
ilk zamanlar emince uyuyordu,rahattı,
emziğe ihtiyaç duymadım,
sonra dişleri çıkıyordu,yamuk olmasın emzikle dedim vermedim,
sonra da kendisi inatlaştı istemedi,
ve uykusuz geceler başladı,
kesemiyorum da çaresizim,sadece memede uyuyor,
arabada yolculukta çok iyi oluyor,
emzirmek çok güzel birşey,
ama size tavsiyem
alıştırın , inanın büyük rahatlık,
memeden bırakınca hooooop emziği verin,
bir ara benimki de alıyordu ve iyi idare ediyordu,
ama kısa bir süre için,
ben hala uykusuzum , 2-3-4 hangi saatte uyursa,
sabahın beşinde uyanıyor , meme , meme ,
yamuldum resmen,
yatağa almaya da alıştırmayın,
yaptım bu hatayı,artık çok geç,
küçük canavarlar sonuna kadar kullanıyorlar iyi niyetimizi...

canım, allah hepimize kolaylık versin.Sezaryenle doğum yaptım ve eve geldiğimiz 3.günde yalancı memeyi verdim.Hemen almadı tabii,bıraktı,midesi bulandı,kustuğu bile oldu zaman zaman ama ben yılmadan verdim.4.ayımız bitti ve sonunda zaferi ben kazandım.Şimdi geceleri emzik ağzında olmadan uyumuyor.İyiki alıştırmışım.Çok geç saatlerde yatıyor ve 2 saatte bir kalkıyor.Bu hafta doğum iznim bitti ve çalışmayada başladım.Zaten çalışacak olmam emzik kullanmamı mecbur kıldı.Emzik almasaydı bakıcı kadın nasıl sustururdu kuzumu.Onada rahat oluyor ve en azından mızmızlanması olmuyor.Eğer emziği verebiliyorsanız rahatlığını anlarsınız.

ben baya düzene soktum... sonra bi ara anlatırım uzun uzun... a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağolun kızlar yazılarınız için... Aslında ben , geçen arkadaşım geldi de ondan pipiriklendim. Arkadaşım, görüyorum hep göğsüne alışmış dedi.Uyurken de göğsünü arıyo hep dedi. Acaba ben mi yanlış alıştırıyom gibi düşündüm o öyle deyince de...
Acaba doyurduktan sonra bırakıp kendi uyumasını mı öğretmek lazım. Ama öylede uyumuyo ki.... Bizde çok az uyuyoruz , hele de gündüzleri çok hafif uykusu hemen uyanıyo ve yarım saat bile dolmadan uyanıyo. Gündüzleri iki kere uyutma şansım oluyo ve ikisinde de yarım saat olmadan uyanıyo... Akşamları da ne güzel 6-7- saat uyurdu ama artık ağlayarak uyanıyo 2 saat ara ile..
Bu sanki gün içinde bana az gibi geliyo... Uykusunu da az alınca gelişimi yavaş olurmuş.
O yüzden acaba nasıl alıştırsak diye düşünüyorum...:uhm:

nuraycum ben de uyku sorunu yaşayalardanım belki biliyorsundur..ama şu aralar biraz düzene girdi ...4 .ayı dolduktan sonra yastıkta sallamaya başladım...hemen uyuyor...bu tabi sallamayı bırakırsam hop gözler açılıyor....olsun uyusunda ben sallarım diyorum ne yapayım....göğüste uyuma bize de çok var 4.aya kadar başka türlü uyumadı hiç..şimdi de öyle dalıyor dediğin gibi bıraknca ağlamaya başlıyor....yanında emzik bulundur hemen ağzına ver..bir süre daha kucağında tut ve yatır...benimki hiç emzik emmezdi böyle aldı....şimdi göğsümden atmak :) istediğime hemen emziği sokuyorum ağzına...yastılta sallarkende ağzına memeyi veriyroum ayağımda sallıyorum....bu arada gece önceden deliksiz 6-7 saat uyurdu..artık doymyormu bilmiyorum 2 saate bir emiyor ....

benim kız ilk zamanlar saat 11 gibi odamıza geçer 12 de uykuya dalardı şimdi gece 2 de uykuya dalıyor ve emerek uyuyor. Saat 2 de uyuduğunda genelde sabah 7-8 e kadar uyanmaz ama mesela bu gece saat 12 de yatırdım uyudu 10 dk sonra uyandı meme verdim uyudu yarım saat sonra uyandı ve saat 2 ye kadar bu böyle devam etti ve 2 de uyudu beşiğine koydum saat 4.30 da meme için uyandı terlemişti üstünü değiştirdim ve saat 10 da uyandı tekrar çocuğun huyları değişiyor ama uykuyu düzene sokmak istiyorum daha erken bir saatte uyuması gerek bu arada emzik falan vermiyorum meme emerek uyuyor .

Biz genelde 12 gibi yatıyoruz gündüzleri de yarım saatlik 2-3 kere uykularımız oluyor 2 hafta öncesine kadar düzenliydi ama bir takım rahatsızlıkları nedeniyle düzenimiz çok değişti :çok üzgünüm:önceleri gece 2-3 kere kalkıyordu şimdi ise en az 6-7 kere :kahve:

Bazen kolumda,bazen ayakta,bazense kucağımızda dolaştırarak uyuyorr, o an keyfimiz hangisini isterse....
Aslında bir tip uyutma şekline alıştırmak gerekiyor ayaktamı eldemi ama dediğim gibi o bizi yönlendiriyor uyanık şeynaniknanik

Sanıyorum biraz daha büyüyene kadar onların dediği ,istediği gibi olacak bu uyku düzenleri...
Bizimki emiyo bırakıyo kafasını geri çkerek , tabiii göğsümde ağzında uzuyo..:bbo:
kucağımda kafayı geri arkaya çeviriyo, boynu ağrıyacak düzeltmeye çalışıyom ama inadına yapıyo gene.O kadar akıllanmaya başladılar ki...
Allah evlatlarımıza sağlık sıhhat nasip etsin, uzun mutlu bi ömürleri olsun...

Sanıyorum biraz daha büyüyene kadar onların dediği ,istediği gibi olacak bu uyku düzenleri...
Bizimki emiyo bırakıyo kafasını geri çkerek , tabiii göğsümde ağzında uzuyo..:bbo:
kucağımda kafayı geri arkaya çeviriyo, boynu ağrıyacak düzeltmeye çalışıyom ama inadına yapıyo gene.O kadar akıllanmaya başladılar ki...
Allah evlatlarımıza sağlık sıhhat nasip etsin, uzun mutlu bi ömürleri olsun...

canım memeni çekiştiriyorsa belki ya dişi kaşınıyordur yada süt az geliyordur
bzimkisi ilk zamanlar süt az gelince yapıyordu
gerçi oyun yapmaya başladılar yavaş yavaş seninkide oyun yapıyordur inşallah...

slm kızlar benimde 4.aylık oğlum var benimkide emziğe alıştı ama genede uyumuyo yaaa:1no2::emiyo uyuyo uyuduğu gibi memeyi ağzından atıyo bide hep sallanarak uyusun istiyo yav benimkide yanımda yatıyo beşiğemi yatırsam artık ama gece çok sık uyanıyo beni deli ediyo uykuyu özledimmmmm şimdiye kadar çok nadir kendisi uyumuştur hep sallansın bütün gün beşik sallıyorum valla bide hala karnı ağrıyo tam uyuyo karnına bi sancı haydiiiii tekrar uyanıyo sonra ben gene sallıyorum kucakta kollarımda derman kalmadı artık allah bize sabır,güç,kuvvet versin kızlar çok işimiz var çooooooooook.:1shok:

Back