• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uykuya geçmek bilmiyor

selina26

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2023
250
125
23
31
16 aylık bebeğimi emzirerek ve beşiğinde sallayarak uyutuyordum. Gecede 10 kere belki daha fazla bile kalkıyordu . 3 gün önce memeden kestim sadece ilk gece ağladı ve ilk geceden itibaren uyanma sıklığı azaldı 4-5 kere uyandı. Şuan sadece sallıyorum ileride onu da bırakacağım memeyi tamamen unutunca.

Yanlız uykuya geçerken rutin oluşturmaya çalışıyorum bir hafta oldu. Bezini değişiyorum, uyku tulumu giydiriyorum, kitap okuyorum, ninni söylüyorum , beşiğine koyuyorum ama defalarca her yatağa yatırmam da ayağa kalkıyor. Biraz izin veriyorum ayakta dursun diye ama hala hiç yorulmadan kalkıyor. 1 saat uyutmaya uğraştım . Ne yapabilirim. Bugün 11:00- 13:30 arası öğle uykusuydu. Şimdi 20:15 ' de rutinlere başladım 21:30 da ancak uyudu öğle uykusundan tam 8 saat sonra. Öğle uykusu mu uzun ama kısa sürede uyanınca da gün boyu huzursuz oluyor.

Gece de uyuma süresi arttı dün ilk kez 4 saat kesintisiz uyudu ama uyandığında yarım saat sallamak zorunda kaldım .

Kaçta kalkıyor . Tek uyku yapiyorsa öğlene cekseniz uykusunu daha iyi olur. Yorgun düşüyor olabilir o saate kadar. 1-3 arası olursa böylece sabah 7-8 kalkmis olursa iki uyanıklık araligi 5-6 olur.

Kaçta kalkıyor . Tek uyku yapiyorsa öğlene cekseniz uykusunu daha iyi olur. Yorgun düşüyor olabilir o saate kadar. 1-3 arası olursa böylece sabah 7-8 kalkmis olursa iki uyanıklık araligi 5-6 olur
Sabah 8 gibi kalkıyor. Ama bu durum hep var. Emzirirken de emzirip beşiğine koyup sallardım yine defalarca kalkardı hemen uyumazdı.
Normalde öğle uykusu 13:00-15:30 du yine aynı şekildeydi.
emzirmeden kesince uykusuz kaldı gece her uyanma da yarım saat uyumadığı için erken uykusu geldi .

S selina26 Bende hala emziriyorum biraktiramadim 26 aylık azalttikca daha çok istiyor. Gece pes ediyorum iki sefer uyanıyor gündüz ilgisini başka yöne çekebiliyorum. Siz erken birakmisiniz bocalamasi normal. Benimkide hemen uyumaz 1 saat odadan çıkamıyorum . Gece memeyle kolay dalıyor sadece.
Meme boşluğunu su veya sutlemi kapasaniz belki dalmasında kolaylık olur.

Back