• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Uykuya dalma sorunu!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esenruzgar

Bitti ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
3.477
7
316
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Benim oğlum gündüzleri öğlenleri uykusu geliyor ama ancak akşama doğru 4-5 gibi uyuyor. Esnemeye başlıyor öğlenden. 2-3 saat uyuyor. Ama benimle beraber beni ara ara emerek uyuyor. Sonrasında da gece uyumada çok zorlanıyor. 6 gibi uyansa mesela saat 10 gibi başlıyorum uyutmaya 11 buçuk 12 gibi ancak uyuyor. Akşamlarım sadece onu uyutmakla geçiyor. Sizler nasıl uyutuyorsunuz? Yatakta dön dolaş emzir çok yoruluyorum uyutmaya çalışırken. Ayakta sallamayla da pek uyumuyor. Artık pes ediyorum babası geliyor odaya, o uyutmaya çalışınca ağlamaya başlıyor , zaten onu görür görmez ağlıyor. Sonrasında biraz ağladıktan sonra babasında, ben alıyorum emzirerek uyutuyorum. Uyku hikayemiz bu. Bu arada oğlum 13,5 aylık. Sizlerin çocukları nasıl uyuyor? Doktor da gündüzleri uyuması gerekmiyor. Gündüz uyumasın gece uykusu daha önemli diyor.
Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.

canım 13.5aylık çocuğun nasıl gündüz uykuya ihitiyacı olmaz.benim oğlum tam bir yaşında şuan.iki defa uıyuyo gündüzleri.zor dalmasının sebebi gündüz uykusu değil bence zamanını kaçırıyo olabilirsin.mesela ben oğlumu tek uyku yatırdım bi defa ve ogün akşam çok zor daldı uykuya.çocuklar çok uykusu olunca çok zor uyuyo.bence sabah 6da kalktığı zaman akşam 10da uyutmaya başlamak çok geç.bence 8 9gibi dqaha uygun.benim oğlum sabah 7de kalkıyo.10da sabah uykusu 1.5saat.tabi bu bir buçuk saatte bir iki defa uyanıyo bizdede bu sorun var.ve geceleri çok sık uyanıyo.sonra 3gibi öğleden sonra uykusu yatıyo.1.5 saat.8 8.5 gibi de gece uykusuna hazırlıuğa başlıyoruz.9gibi uyumuş oluyo.canım bence daha az değil daha fazla uyutmayı dene bebeğini.olmadı tekrar bi çare düşünürsün:)

canım ben bi yeri atlamışım.öğleden sonra 4 5 gibi uyuyo demişsin.çok geç ozman uyuması.tabi ozaman uyuynca gece uykusuda geç olur.inşallah düzelir caanım.kolay gelsin sana.sabır diliyorum ayrıcva :)

sabah 6 da kalkmıyor. sabah 10 gibi kalkıyor. Akşam 16:00 gibi uyuduğunda 18:00 gibi kalkıyor'u kastetmiştim. Bizim gündüz uykumuz hiç olmadı. Daha öncesinde hiç uyumyuordu. Ama gece 13 saat felan uyuyordu. Erkenden uyuyordu sabah erken kalkıyordu. Böylesi daha iyiymiş aslında. Ama şimdi saat 15:00, 16:00 gibi uyuyor 3 saat uyuyor. Sonra da akşam dalmada güçlük çekiyor sanırım.
Bilmiyorum doktorum çok tecrübeli çok rağbet gören bir doktor. Kendine de her konuda güveniyorum. O öyle diyor. Gündüz uyumaz gündüz dinlenir diyor. Kendiğilinden uyursa da uyur. Ama bizler zorla uyutmaya çalışıyoruz. Ama şimdilerde hiç zorlamıyorum gündüz kendi emerken uyuyor.

Back