Uykusuzlukk ve 'Passiflora'

Sukeyne_

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2014
79
5
34
Merhaba kızlar.
Son zamanlarda en büyük derdim uykusuzluk ..
Bir hastanede tıbbi sekreterlik yapıyorum nöbet usulü çalışıyorum.
1 tam gün çalışıp 2 gün evdeyim.
Nöbetteyken uyumam söz konusu değil , eve istirahat için geldiğimde en fazla 3 saat uyuyorum.
Bünyem uykusuzluğa tamamen alışmış durumda.
Nöbete gideceğim günün öncesi gece 5 lere kadar ayaktayım 1 saat kadar uyuyup işe gidiyorum.
Tabi o günün gündüzü işin verdiği yorgunlukla berbat geçiyor ellerim titremeye başlıyor .
Son 1 aydır müthiş mide bulantılarımda var.
Psikolojik olarakta kötü etkiliyo bu durum beni.
Artık bu duruma dayanamayıp dün doktorumun tavsiyesiyle passiflora aldım.
Ama henüz başlamadım 3 doktorla görüştüm bunun için bir yan etkisinin olmadığını kullanabileceğimi söylediler.
Tek korkum bağımlılık yapması.
Aranızda kullanan vardır illaki birde kullananlardan bilgi almak istiyorum .
Yada uyku için bildiğiniz bitki çayları veya bitkisel başka bir ilaç önerebilecek arkadaşlar var mı ?
Yardım edin duâ edeyim size :KK1:
Şimdiden teşekkürler :KK16:

Merhaba kızlar.
Nöbetteyken uyumam söz konusu değil , eve istirahat için geldiğimde en fazla 3 saat uyuyorum.
Nöbete gideceğim günün öncesi gece 5 lere kadar ayaktayım 1 saat kadar uyuyup işe gidiyorum.
Tabi o günün gündüzü işin verdiği yorgunlukla berbat geçiyor ellerim titremeye başlıyor .
Ama henüz başlamadım 3 doktorla görüştüm bunun için bir yan etkisinin olmadığını kullanabileceğimi söylediler.
Yada uyku için bildiğiniz bitki çayları veya bitkisel başka bir ilaç önerebilecek arkadaşlar var mı ?

canım ben kullanıyorum ama sinir problemi olduğu için bende çocuğum olmuyor tedavi görüyorum ve antidepresan alamadığım için kullanıyorum bağımlılık yapmaz korkma uyku problemi için yatmadan önce iç canım inşallah faydasını görürsün.....bitkisel olarak da oğul otu melisa içmeni öneririm canım geçmiş olsun:KK16:

Passifflora bitkisel diye biliyorum. Ama bitkisel takviye olarak bu sarı kantaron bitkisi var onun çayını iç rahatlatması icin. Avrupa'da antidepresan niyetine veriliyormuş aktarlardan alabilirsin demleyip içme şeklinde. Ya da papatya uykudan önce rahatlatır.

canım ben kullanıyorum ama sinir problemi olduğu için bende çocuğum olmuyor tedavi görüyorum ve antidepresan alamadığım için kullanıyorum bağımlılık yapmaz korkma uyku problemi için yatmadan önce iç canım inşallah faydasını görürsün.....bitkisel olarak da oğul otu melisa içmeni öneririm canım geçmiş olsun:KK16:

aslında psikolojik açıdan rahatlamak içinde ihtiyacım var sanki şu ara , bu gece başlayayım bakalım.
Peki sen tabet mi kullanıyorsun şurup mu , gerçekten rahatlatıyormu faydasını gördün mü :)
çok teşekkür ederim inşallah tez zamanda cennet kokulu bir minişin olurda ilaca ihtiyacın kalmaz :KK16:

Passifflora bitkisel diye biliyorum. Ama bitkisel takviye olarak bu sarı kantaron bitkisi var onun çayını iç rahatlatması icin. Avrupa'da antidepresan niyetine veriliyormuş aktarlardan alabilirsin demleyip içme şeklinde. Ya da papatya uykudan önce rahatlatır.

evet ilaç tamamen bitkisel yan etkiside yok ama korkum bağımlılık yapması yönünde bir türlü rahatlayamadım o konuda,dün aktarla görüştüm oda kedi otu falan önerdi ama aynı zamanda mide bulantısı yaşadığım için öyle her bulduğumu içip daha kötü olmaktan korkuyorum. Ayrıca teşekkür ederim :KK16:

Passiflora bitkisel bir sedatiftir, o kadar hafiftir ki çocuğu bile uyutmaz inan, biraz gevşemeni sağlayabilir, bağımlılık yapmaz

aslında psikolojik açıdan rahatlamak içinde ihtiyacım var sanki şu ara , bu gece başlayayım bakalım.
Peki sen tabet mi kullanıyorsun şurup mu , gerçekten rahatlatıyormu faydasını gördün mü :)
çok teşekkür ederim inşallah tez zamanda cennet kokulu bir minişin olurda ilaca ihtiyacın kalmaz :KK16:

teşekkür ederim canım çok sağol iyi dileklerin için:KK16:ben şurubunu içiyorum canım biraz faydasını gördüm ama bitkisel olduğu için fazla etki yapmıyor ama kullan derim ben:KK34:

Passiflora bitkisel bir sedatiftir, o kadar hafiftir ki çocuğu bile uyutmaz inan, biraz gevşemeni sağlayabilir, bağımlılık yapmaz

sırf uyuyabilmem için tavsiye etti doktorum :26:
Uyuyamayacaksam ne anlamı varki kullanmamın , kafam karıştı şuan :18:

teşekkür ederim canım çok sağol iyi dileklerin için:KK16:ben şurubunu içiyorum canım biraz faydasını gördüm ama bitkisel olduğu için fazla etki yapmıyor ama kullan derim ben:KK34:

peki ya uyku yapıyor mu :26:
benim rahatlamak için değilde uyumak için ihtiyacım var , tablet kullanamadığım için bende şurup aldım

peki ya uyku yapıyor mu :26:
benim rahatlamak için değilde uyumak için ihtiyacım var , tablet kullanamadığım için bende şurup aldım

Doktor bana da vermişti ama hiç uyku yapmadı, belki bünye ile ilgidir, bilemiyorum. Bir dene olmazsa başka bir ilaç denersin, uykusuzluğun çok ciddi boyutta anlattığına göre

canım o ara sıra bendede oluyor ama 12 gibi uyuyorum. pasiflora'yı da kullanmadım.
Merhaba kızlar.

pasif lora uyku ilacından çok gevşetici gibi, bitkisel ama alkol var galiba bana sakinleştirici olarak vermişti doktor ama uyku yapmadı, yoğurt, muz, melisa çayı falan dene, yatar vaziyette kitap okursan da gelir uykun, rahatlatıcı bir banyo da işe yarar, kas gevşeticiler de uyku yapıyor benim önereceklerim bunlar canım.

Doktor bana da vermişti ama hiç uyku yapmadı, belki bünye ile ilgidir, bilemiyorum. Bir dene olmazsa başka bir ilaç denersin, uykusuzluğun çok ciddi boyutta anlattığına göre

Denemekte fayda var bakalım benim bünyede ne gibi etkileri olacak ayrıca teşekkür ederim

pasif lora uyku ilacından çok gevşetici gibi, bitkisel ama alkol var galiba bana sakinleştirici olarak vermişti doktor ama uyku yapmadı, yoğurt, muz, melisa çayı falan dene, yatar vaziyette kitap okursan da gelir uykun, rahatlatıcı bir banyo da işe yarar, kas gevşeticiler de uyku yapıyor benim önereceklerim bunlar canım.

tablet kullanabilen bir insan değilim günlerce ağrı çekip ilaç almayan bir yapım var bunun için ağır ilaçlar kullanmak istemiyorum o yüzden bu ilacı tavsiye etti sanırım doktorum .
İçinde alkol mu var dedin ben mi yanlış okudum canım araştırmam lazım öyleyse uykusuz gezerim daha iyi :26:

tablet kullanabilen bir insan değilim günlerce ağrı +çekip ilaç almayan bir yapım var bunun için ağır ilaçlar kullanmak istemiyorum o yüzden bu ilacı tavsiye etti sanırım doktorum .
İçinde alkol mu var dedin ben mi yanlış okudum canım araştırmam lazım öyleyse uykusuz gezerim daha iyi :26:

benim aklımda öyle kalmış canım, ben de ilaç kullanamıyorum midemi, bağırsaklarımı bozuyor süper enfeksiyon diye bir şeymiş çok mecbur kalırsam enjeksiyon ya da mide mide koruyucu ile alabiliyorum hafif ilaçları, Allah yardımcın olsun zor uykusuzluk ben eskiden dalamazdım şimdi çocuktan dolayı başımı yastığa koyduğum an uyuyorum yorgunluktan.

tablet kullanabilen bir insan değilim günlerce ağrı çekip ilaç almayan bir yapım var bunun için ağır ilaçlar kullanmak istemiyorum o yüzden bu ilacı tavsiye etti sanırım doktorum .

ben içinde alkol olduğunu düşünmüyorum canım çünkü hamile olan bir arkadaşımda hamilelik döneminde kullandı:KK34:ben de normalde çok geç yatıyordum ve hemen uyuyamıyordum ama şuruptan sonra 2 saat filan erken yatmaya başladım bismillah de içmeye başla bakalım inşallah faydasını görürsün canım:KK16:

tatlım uyku falan yapmıyo papatya çayı öneririm benm arkadaşın annesi 1 şişe içti hiç uyamadı ben 2 tatlı kaşığı içiyorum hiç uyku yapmadı daha tabi sürekli içmiyorum

Passiflora'yı eşim uyku ve stres için içti ama hiç faydası yok dedi sürekli. Zaten bitkisel ve yan etkisi yok diye biliyorum.
Sarı kantaron çayı içtik birlikte çok çabuk rahatlatıp gevşetiyor. Hemen hissediliyor.
Melisa çayı da uyku için çok faydalı. İlk defa içtiğimde deliksiz uyumuştum.

Passiflora... İlacı tamamen bitkisel diye kullanmak zorunda kaldım canım. Sonuç faltası gibi açılmış gözler ve yine uykusuzluk...

X