uykusuzluk

ayriliksevdayadahil

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2011
317
385
benimle aynı dertten muzdarip olanlar vardır illa ki.
üniversiteye başladığım seneden beri uyku sorunum var.
1. sınıftayken yurtta kalıyordum, oda arkadaşım 2. öğretimdi. sabahın köründe dersim olmasına rağmen onunla beraber oturur sabaha kadar konuşur, film izlerdik.
daha sonra aramız bozuldu bir şekilde. bu sefer ben de vizeydi, finaldi, erkek arkadaştı şuydu buydu derken stresten ders çalışmaktan uyku uyuyamaz oldum.
2. sınıftayken evde kalıyordum, ev arkadaşım yine 2. öğretimdi. 11de dersten gelirdi, benim ertesi gün 8de dersim var. oturup onla en azından bir çay içmezsem hemen surat yapardı. onunla da daha sonra aramız bozuldu. daha doğrusu annemin aklımı başıma getirmesiyle ben ondan bilerek uzaklaştım. daha sonradan anneme bir sürü laf söylemeler falan. ben 2 ay bu yüzden neredeyse 35-40 saat hiç uyumadan geçirdiğim günler oldu.
sevgilimle kavga ettiğimiz zamanlar da aynı şekilde 35-40 saat uykusuzluk çekiyorum.
3. sınıftayken ablamla kalmaya başladım. vizeler başlayıncaya kadar normal giden uyku düzenim vizelerle birlikte altüst oluyor ve ben taaa haziran sonuna kadar toparlanamıyorum.
tatillerde ailemin yanındayken de annemin çabalarıyla uyku düzenine kavuşuyorum. kavuşmak ki ne kavuşmak gerçi, bu zamanlarda da çok fazla uyumaya başlıyorum.
özellikle yaz tatillerinde günün neredeyse 15 saatini uyuyarak, geri kalan zamanlarını da uyuklayarak geçiriyorum.
eğer bir işim varsa istediğim vakitte kalkabiliyorum ne kadar uyumuş olmamın hiç bir önemi yok.
mesela yarın gece de uyuyamayacağım büyük ihtimalle ve pazartesi 9da dersim var. ben 5-6 gibi uyusam bile gayet dinç bir şekilde kalkıp okula gidebiliyorum. kimse uykusuz olduğumu farketmeyecek şekilde gayet enerjik de olabiliyorum.
ve ben bu durumdan gerçekten bıktım.
bulunduğum ilde sabah oldu, etraf aydınlandı neredeyse ve ben hala uyumadım.

annem gibi uyumam için çabalayan, beni uyumam için zorlayan birileri olmadan kendi başıma nasıl bunu becerebilirim?
bildiği bir yöntem olan var mı? :105:

Uykuya dalamama sorunu çekiyordum ben de ama bu kadar ciddi değildi.
Seninki gerçekten normal değil..
Psikiyatriste gittim, ilaç verdi, saat 11de ne olursa nolsun yatakta olacaksın dedi. Babam vardı, ona da kaçta uyumuş olursa olsun 8de mutlaka uyandıracaksınız dedi.
Hı buna pek uymadık ama olsun
Uykuya dalamama sorununu aştım sonuçta.

Bir de uykuya dalamadığımda kötü oluyorum ben.
Her şeyi düşünüyorum her şeyi.
Çok kötü etkiliyor.
Psikopata dönüyorum desem yeridir (

Sen de uzman yardımı alsan faydasını görürsün..

Seni çok iyi anlıyorum.
Üniversite zamanında bende 3 günde bir uyuyordum ona da uyumak denirse bayılıyorum 3 günün sonunda .
Bu durum 2 ay devam etti. 2 ay boyunca ya 3 günde bir 15 saatlik uyku uyuyordum.
2 ay sonunda resmen delirmiştim.Sinir krizleri kendime zarar vermeye kadar gitti.Kendimi yaralayıp kanımı akıtıp onu görünceye kadar sakinleşemiyordum.
Ev arkadaslarım ne yapcaklarını sasırıyordu,yazık,onları da cok zor durumda bırakıyordum.
Artık dayanamyıp bir psikiyatriste gittim.Üstelik kasmayıp devlet hastanesine gittim.Öyle özel bi durum değil uyku sorunu çekiyordum sonuçta.
Doktor antidepresanla uyku ilacı verdi.
Aksamına içtim hapı.Ama uykum gelmedi,bi tane bi tane diye diye 10 falan hap içtim.Sonunda bayılmıstım yine.
Ertesi günü tekrar doktora gittim.Anlattım durumu.Beni ilacı kötüye kullanmakla itham etti.Bir daha yaparsam tedaviye devam etmeyecegini söyledi ve dozajı cok yüksek bir ilaç yazdı.O ilaç iyi geldi.
O sırada hayatıma yeni yeni biri giriyordu sağolsun onun ailemin arkadaşlarımın ve en büyük katkı da ilaçlarla durumu toparladım.
Ama haplarım bittiğinde ki bulunduğum yerde alma imkanın yoktu.Tekrar başa döndüm.Artık illallah etmiştim bu illetten bir gene evde ne kadar hap varsa içtim bayılayım diye.Nitekimde agzımdan köpükler cıka cıka bayıldım.Tabi kıyamet koptu ev arkadaslarım erkek arkadasım falan beni öldüürüyorlardı neredeyse böyle bir salaklık yaptığım için.
Ertesi günü karar aldım bu ilaçla falan olcak iş değil kendim çözmeliyim bu sorunu dedim bıraktım ilaçları ki antidepresanı hiç kullanmamıştım zaten.
Sağolsun erkek arkadasım ev arkadaslarımın yardımıyla uyku sorunumu olsa da için sinir ve psikoljik kısmını atlattım.
Erkek ardasaım beni hiç boş bırakmıyordu.Uçurtma alıp etraftaki daga piknige götürüyordu :) Gece sahilde dolaşırken kayıkların iplerinin ucundan kesip bana atlama ipi yapıyoru berabaer ip atlıyoruk. vs vs. Sevebilecegim sarkılardan cd ler hazırlıyoru etraftaki meyve agaclarını bulup meyve ağaçlarına dalma seansları yapıyorduk vs.Dediğim gbi beni hiç boş bırakmıyordu.
Bunlaı örnek olarak verdim çünkü gercekten cok iyi geliyordu.

Aradan aylar gecti uykusuzluk sorunum uykuya dalamama sorununa dönüştü.Şimdi ise aradan 3-4 yıl geçti hala geceleri zor uyuyorum bazı zamanlar 2 günde bir uyuyorum.Ama üni bitince nispeten kurtuldum o illetten.
İş-güç ev işleri falan oyalıyor insanı.
Kendi hikayemle umarım ufacık da olsa bir fikir verebilmişimdir sana.

5-6 sene önce kardeşim sinir krizi geçirmişti..onu o şekilde görmek beni inanılmaz üzmüştü ve 3 ay boyunca doğru düzgün uyumamıştım..uyuyamıyordum..uykuya geçiş zamanımı algılayabiliyordum buda beni korkuttuğu için uyumakta zorluk çekiyordum..o sıralar işyerimle ilgili bir proje hazırlamam gerekmişti bu projeyi bir haftta boyunca hiç uyumadan hazırlamıştım..rsmen kilo verdim(50 kilodan 44 iloya düştüm),artık halüsilasyonlar görmeye başlamıştım,kendimde değildim..işyerimizin doktoru halimin hiç iyi olmadığını söyledi bende 3 aydır doğru düzgün (oda günde maks.1 saat)uyumadığımı bir haftadırda hiç uyumadığımı söyylemiştim..hemen projemi sunup eve uyumaya gitmemi söyledi,sakinleştirici ve uyku ilacı verdi.. projemi sundum eve gittim o akşam ymeği yedikten sonra bir uyudum ertesi gün gece uyanmıştım iş günümdü ve o gün işyerimde kabul edilen projemin yemeği vardı ne yemeğe gidebildim ne başka birşey babam telefon açıp söylemiş sonunda uyuudu en büyük kutlama bu oldu onun için bugün uyusun olurmu demiş patronlarda uyusun isterse yarında gelmesin demişler sağolsunlar..yani sende halisülasyonlar görmeye başlamadan dahada kötüye gitmeden bir uzmanla görüşmelisin..

tavsiyeleriniz ve yorumlarınız için gerçekten teşekkür ederim.
bu aralar okul yüzünden çok yoğun olduğum için dışarı çıkıp gezmeye bile vaktim yok.
sunumlarım, ödevlerim ve en önemlisi de bitirmem gereken bir tezim var.
grip olduğum için bile doktora gidip ilaç yazdırmaya vaktim olmadı.
şunlardan bir kurtulayım da sonra da uykusuzluk büyük ihtimalle devam edecek zaten o zaman giderim doktora..
herkes doktora gitmemi söylüyor ama açıkçası biraz da çekiniyorum. yakın arkadaşlarımla bile sorunlarımı çok fazla paylaşamıyorum çünkü..
tekrar teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…