37haftalik gebeyim uyku sorunum var. Gebelikten önce de vardı. Ama hic bu kadar uzun surmemisti. Saatlerce uykuya dalamiyorum ve daldıktan sonra anca 3 saat 4 saat uyuyabiliyorum. Gunduz de uyuyamiyorum.Haftada bir oluyordu. Simdi iki günde bire indi. Bedenimin yorgunluğunu geçtim artik ruhsal sıkıntılar başladı beraberinde. Gittiğim psikiyatr ilaç yazmadı. Pasiflorada alkol var icmezsin sen dedi. Hicbir şey de onermedi. Ama ben artik her gun acaba uyuyabilecek miyim düşünmekten çok sıkıldım. Boyle devam ederse cocuguma nasıl bakacağım? Enerjim yok ki... Ona huzur veren bi anne nasıl olacağım? Belki bu saatten sonra ilaç icemem sabrederim ama doğumdan sonra mutlaka ilaç kullanmak istiyorum.
Emzirirken psikiyatri tedavisi görup ilaç kullanan anneler var mi? Bu sureci nasıl atlattiniz?
Tabi ki denedim yogurt, ayran, sut... Eğer uyumayacaksam hiçbiri bi fayda vermiyor. Dediginiz gibi simdi başladım uyumadan önce kitap okumaya. Umarım boyle boyle düzelir. Zaten duzenli uyku aramiyorum nasıl olsa bebeğim doğduğunda belli bir düzen hemen olmayacak diye...Doğal yolları denedinizmi?sarımsaklı yoğurt gibi ,yatmadan önce ayran içmek gibi .bende çok zor uyuyan ve az uyuyan bir insan olarak başucuna sevdiğin bi kıtap edınmeni Şiddetle tavsiye ederim.
Hamilelik oncesi de bende sizin gibi zor uyuyan biriydim uyuyuncada 1 2 saat ancak sonra hemen uyanirdim. hamileligim de 5.aydan sonra kaybettim uykumu resmenuyuyorum uyuyorum sanki saatler gecmis bakiyorum 15 dk uyumusum sadece bu benim 2. Gebeligim ilkinde de boyleydim oturup cok agladim psikolojim bozulmustu resmen ama yapacak bisiy yok herseye alisiliyor ben alismistim insallah sende alisirsin
Ben de uyumadigim günler ağlıyorum. O gün psikolojim bozuluyor. Sanki agir bir depresyon icindeymisim gibi. Ama uyuyunca geciyor. Bi öyle bi boyle ...
Uyuyamadiginiz günleri nasıl geciriyorsunuz? Her normal gün gibi aktivitilerinizi yapabiliyor musunuz?
Ben alışmak istemiyorum. Tedavi olmak istiyorum. Çünkü eğer bu şekilde devam ederse eşime, cocuguma yetişecek kadar enerjim olmayacağını düşünüyorum, korkuyorum. Adam bikacak ikide bir halsiz bitkin kadın görmekten.Ilk baslarda cok sinirli ve yorgun oluyordum ama yapmak zorunda oldugum icin gun icerisindeki islerimi mecburen yapiyordum yapiyorum simdi de. Dedigim gibi herseye alisiliyor yapacak baska birsey yok cunku
Ben alışmak istemiyorum. Tedavi olmak istiyorum. Çünkü eğer bu şekilde devam ederse eşime, cocuguma yetişecek kadar enerjim olmayacağını düşünüyorum, korkuyorum. Adam bikacak ikide bir halsiz bitkin kadın görmekten.
Tesekkur ederim. Hep sağ tarafima ya tarım. Uyuduktan sonra sola dönmüş oluyorum bazen.Sag tarafiniza dogru yatin hem bebegiiz daha rahat eder hem siz. Karaciger sag tarafinizdadir ve buyuk bi organdorgandir. Sol tarafa yatarsaniz karaciger baski yapar uyuyamazsiniz
Allah şifa versin bizlere ne diyim. Bu da bizim imtihanimiz. Cok Tesekkur ederim. Ben de inşallah senin gibi güçlü olurum. Paniksiz, stressiz buyuturum çocuğumu...tabiki tedavi olmak iyi bir fikir ama senin dogumuna az kalmis zaten bebegin olunca da uyuyamiyorsunki ilk aylar bebisletin geneli surekli agliyor gaz sancisindan veya sık sık emmek icin uyaniyor yani bir sekilde zaten uykusuz kaliyorsun . Ama gebelikteki uykusuzlukla dogumdan sonraki uykusuzluk cok farkli bana gore bebeginin yuzunu gorunce ne stres kaliyor ne bunalim. Eslere gelince onlarda alisiyor bu duruma sonucta biz kendi keyfimize boyle suratsiz gezmiyoruz. Sen de rahatla biraz cok skinti yapma kendine. Ben de tedavi olmak istiyorum sahsen uykum hep sorunlu benim. Kizim 1.5 yasinda bu bebis de dogup belli bir yasa gelene kadar zor gibi
Amin tesekkur ederim . :) ama şöyle bir şey var. Bu bende gebelik öncesi de vardı . Son haftalarda başlayan bisey değil yani. Doğumu bekliyorum ben de... Onun gelişiyle belki değişir diye ...son haftalarda uykuya dalamama ,uykusuzluk normal. işin kötüsü doğduktan sonra çok uykunuz olacak ama kuzucuk uyutmucak annesini :)
hayırlısıyla kucağınıza alın inşallah