• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları Uykusunda kalkıp oturuyor

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

renkly

Can&Duru
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2009
629
17
316
Tekirdağ
Hemen hemen 23 aylık kızımın doğduğundan bu yana uyku sorunu var.Ne kadar çok uykusu olsa da , hatta gözleri kapansa bile uyumamak için direniyor.Hepimiz onunla yatıp tüm ışıkları kapatıyoruz ama buna rağmen karanlıkta kalkıp geziyor.Sonunda da ağlayıp bizi kaldırıyor.Öyle böyle ağlama değil , sonunda sinir harbi yaşayıp kalkıyoruz.Gündüz hiç sorunu yok öğle uykusuna kendi isteğiyle yatıp hemen uyuyuveriyor ama gece uykusunu istemiyor.Zor bela uyutuyoruz bu defa da bazı geceler uyurken kalkıp oturuyor yatağında.Gözler kapalı , deviriveyoruz yatağın içine , uyanmıyor allahtan.Sabahlarıda ben zorla kaldırıyorum bıraksam öğlene kadar uyur.Gece uyumaz korkusuyla sabah ben kaldırıyorum ama nafile.Öğlen uykusunu kesmeyi denedim birsüre ama işe yaramadı.Hatta daha beter oldu.Uykudan çıldırdı , devamlı zır zır ama direndi uyutamadık.Değişen hiçbirşey olmadı.Ne yapıcam bilemiyorum nedir nedendir genetik midir nedir anlamadım :(((
Var mı benim uykusuz gibi ? Çaresini bilen var mı ? Ya da ne bileyim uykuda kalkıp oturması normal mi ?

Son düzenleme:
bir çocuğun uymaması kadar zor bir durum yok.anneyi çok yıpratır.sizi çok iyi anlıyorum.

çocuğunuz sabah kaçta kalkıyor?
öğle uykusu kaçta?
sabah uykusunu erkene almaya çalışın.mesela 10 da kalkıyorsa 6 veya 7 de kaldırmaya çalışın.öğle uykusunuda öne çekmiş olursunuz böylelikle.
belki bunun bir faydası olur.
ama alışması biraz zaman alabilir.
sevginizi doyasıya verin asla kızmayın,sinirli,gergin davranmayın.

kansızlık da uykusuzluk ve huzursuzluk yapabilirmiş.kan değerlerini bir ölçtrün isterseniz.

aynı durumdan biz de bıktık. gündüz 2 kere uyurdu 1e düşürdüm.buna rağmen gece uykusu yine yok.gündüz hiç uyutmayınca bu sefer ters tepiyor.gündüz mızmız, gece tam enerjik oluyor.
uykusunda mızmızlanıp ayağa kalkıp bizi bekliyor. gidiyor başında bekliyoruz, 10 dk sonra uyuduğunda biz de yatıyoruz.bütün gece tekrarlanıyor. çok ender , arada bir , sadece 1 kez kalktığı oluyor.bazen çok kötü gece geçirdiğimiz de...
yapılacak bir şey yok ne yazık ki...
her şeyin bir gün yoluna gireceğini ümit ederek yaşıyoruz.sonsuza dek böyle gitmeyecektir. umarım...
Allah yardımcımız olsun. Allah sabır versin.

melisa çayı veya ıhlamur denenebilir...

ama akşam uykusundan en az 3-4 saat önce içirilecek.

veya humananın iyi geceler çayını deneyebilirisniz.

bir çocuğun uymaması kadar zor bir durum yok.anneyi çok yıpratır.sizi çok iyi anlıyorum.

çocuğunuz sabah kaçta kalkıyor?
öğle uykusu kaçta?
sabah uykusunu erkene almaya çalışın.mesela 10 da kalkıyorsa 6 veya 7 de kaldırmaya çalışın.öğle uykusunuda öne çekmiş olursunuz böylelikle.
belki bunun bir faydası olur.
ama alışması biraz zaman alabilir.
sevginizi doyasıya verin asla kızmayın,sinirli,gergin davranmayın.

Sabah 9 civarı kalkıyor şu ara.Ama çok daha erken kaldırmayı da denedim.Hem de uzunca bir zaman.Ama hiç işe yaramadı.Öğle uykusu 12-1 arası.Daha erken ne ben uyutabilirim ne kendi uyur.Zaten gündüz uyku zamanını kendisi belirliyor.Battaniyesini alıp pepenin uyu şarkısını söylemeye başlıyor :) Gündüz mükemmel bir çocuk.Zaten geç kalkıp ya da gündüz çok uyuduğundan uykusu gelmeme sorunu yok.Çok uykusu geliyor.Daha 9.30 -10 da göz kapakları kayıp sesi çatallaşmaya başlıyor.Zaten beni deli eden de bu haldeyken uyumamak için direnmesi :53: Yeni bir durum değil ben doğduğundan beri denemeler yapıyorum ama işe yaramadı.Zaten uyusa bile gece uykusunda kalıp oturuyor öyle bi cadı :) Acaba genleri mi böyle ya da ne bileyim anotomik bir sorun mu var bilemedim.Ne doktoruna götürmem gerek , işe yarar mı onu da bilmiyorum.Bu arada demir eksikliği de yok.Rutin 6 ayda bir yapılıyor tahlilleri.Doktor kontrolü altında doğdu doğalı.Kilo alamama sorunu var da yani endokrin ve gastroentoroloji takipliyiz.

Son düzenleme:
aynı durumdan biz de bıktık. gündüz 2 kere uyurdu 1e düşürdüm.buna rağmen gece uykusu yine yok.gündüz hiç uyutmayınca bu sefer ters tepiyor.gündüz mızmız, gece tam enerjik oluyor.
uykusunda mızmızlanıp ayağa kalkıp bizi bekliyor. gidiyor başında bekliyoruz, 10 dk sonra uyuduğunda biz de yatıyoruz.bütün gece tekrarlanıyor. çok ender , arada bir , sadece 1 kez kalktığı oluyor.bazen çok kötü gece geçirdiğimiz de...
yapılacak bir şey yok ne yazık ki...
her şeyin bir gün yoluna gireceğini ümit ederek yaşıyoruz.sonsuza dek böyle gitmeyecektir. umarım...
Allah yardımcımız olsun. Allah sabır versin.

Allah sabır ve düzen versin arkadaşım.Benim kızım ilk 7 ayını sabah 6 da uyuyup öğlene doğru kalkarak geçirmişti.Saat saat erkene alabilmiştik anca.Çok uğraştırdı çoook.Şimdi en geç 12 de uyuyor allahtan :nazar: Buna bile şükreder durumdayım :) Ama onu uyutana kadar akla karayı seçiyoruz ailece.Evde bir adet çingene salıncağımız ve sallama battaniyemiz hali hazırda nöbette :) Gerçi uzunca zamandır sallanarak uyumak istemiyor.Ama yine de sallama aparatlarını iptal etme cesareti gösteremedik.Sarılıp saçını başını , yüzünü, poposunu ve sırtını okşatarak uyuyor :)

melisa çayı veya ıhlamur denenebilir...

ama akşam uykusundan en az 3-4 saat önce içirilecek.

veya humananın iyi geceler çayını deneyebilirisniz.

Önerilerin için çok teşekkürler.Malesef kızım su ve ayran dışında hiçbir sıvıyı içmiyor.Artık süt bile içiremiyorum.Keşke içse :(

benim kızımda kalkıp yatagın ortasında oturuyor ama çişi gelince .kaldırıp çişini yaptırınca rahatlayıp uyumaya devam.belki seninkinin de çişi geliyordur olamaz mı ???

canım sakınlestırıcı fılanmı vermeyı denesen acaba
benım oglum bıldım bılelı bız ılk 3 ayın harııcnde uykusuzluk cekmedık ama hıc bır zamanda sabahtan ogleden aksam ustu uydugu uyku saatleır 3 saaatı gecmedı
1.5 yasında ogle uykusunu kestık uyudugundada 45 dk 1 saat
aksam 20:00 dedim miiii kütttttttttt yatagaaa :1:
oglen uyumuyor hala ama bazen 4-5 gıbı otururken uyuya kalabılıyor
sabahta 9.30 kalkıyor :nazar:

Back