- 9 Aralık 2019
- 178
- 217
- 103
- Konu Sahibi shewastwenty
-
Kısa gündüz uykuları yapması çok normal. Uyku döngüsünü atlatamıyordur. Sabırla uyuttuğunuz yöntemle tekrar uyutmayı deneyin. Zaman alıyor ama bir noktada uzuyor uykular.Merhabalar. 4 aylık bi kızım var. Çok şükür 2 aylık olduğundan beri gece uykusuna 8-9 gibi geçiyor ve gece boyu yalnızca bir kez kalkıyor. Ancak bizim sorunumuz gündüz uykuları. Bebeğimi tek başıma büyüttüğüm ve eşim de gündüzleri işte olduğu için ev ister istemez çok sessiz. Bu yüzden mi bilmiyorum ama sese aşırı duyarlı. Uyuduğunda en geç 2 saat sonra tekrar uykusu geliyor. Ancak çıt çıksa uyandığı için 45 dk zor uyuyor. Uzun uyuması için yanında yatıp mızmızlandığı anda emziği ağzına vermem lazım. Gündüz uykusunu nasıl düzene koyabilirim? Bu konuda bir çözüm öneriniz var mıdır?
*Arkada ses olsun diye televizyon/radyo açmak seçeneklerim arasında değil.
Daha iyi diyebilirim. En azından uykuya dalmamak için direnmiyor. Devamlı olup ani olmayan seslerden irkilmiyor çünkü.Kalabalık ortamda gözlemledinizmi hiç?
Düğünde avmde felan nasıl?
Ama bu şekilde sürekli huysuz oluyor mızırdanıyor. Yoksa kısa uyumasını sorun etmiyorum. Tahmini kaçıncı ayda uzamıştı sizde uykular?Kısa gündüz uykuları yapması çok normal. Uyku döngüsünü atlatamıyordur. Sabırla uyuttuğunuz yöntemle tekrar uyutmayı deneyin. Zaman alıyor ama bir noktada uzuyor uykular.
Malesef böyle oluyor. Bebeğiniz yine 45 dk ile fena uyumuyorAma bu şekilde sürekli huysuz oluyor mızırdanıyor. Yoksa kısa uyumasını sorun etmiyorum. Tahmini kaçıncı ayda uzamıştı sizde uykular?
Benim kızım doğduğu andan beri gündüz uykuları hep kısaydı ve gündüz en ufak bir sesde uyanirim Bende tek başıma bakardım ama gece uykusu iyi olduğu için hiç sıkıntı etmedim ve şuan 2 bucuk yaşında yala 30 dakika uyur bence değişmesini beklemeyin eğer değişse güzel bir sürpriz olur izin için benim kızım hiç değişmedi ve hep mızmız doğdu günden beri ağlayan bir bebek olmadı ama mızmızlığı hiç bir zaman için gitmedi tam gaz devamMerhabalar. 4 aylık bi kızım var. Çok şükür 2 aylık olduğundan beri gece uykusuna 8-9 gibi geçiyor ve gece boyu yalnızca bir kez kalkıyor. Ancak bizim sorunumuz gündüz uykuları. Bebeğimi tek başıma büyüttüğüm ve eşim de gündüzleri işte olduğu için ev ister istemez çok sessiz. Bu yüzden mi bilmiyorum ama sese aşırı duyarlı. Uyuduğunda en geç 2 saat sonra tekrar uykusu geliyor. Ancak çıt çıksa uyandığı için 45 dk zor uyuyor. Uzun uyuması için yanında yatıp mızmızlandığı anda emziği ağzına vermem lazım. Gündüz uykusunu nasıl düzene koyabilirim? Bu konuda bir çözüm öneriniz var mıdır?
Uyuturken yanında Kur'an'ı Kerim veya pis pis sesi açın o uyanana kadar oda sürekli devam etsin böylece yavaş yavaş alışır seste uyumaya alışması lazım çünkü tek bakıyorsanız biraz hareketlenince falan ev işidir yemektir o uyurken yapmanız lazım, ben mesela ilk doğduğu günler oğlumu hiç yatak odasında yatirmadim gündüzleri hep bizim oturduğumuz odada uyudu uyurken TV de çalıştı evde süpürdüm gık demezdi hala öyle uykuya dalarken ve daldiktan sonra sessiz ortam aramaz.Merhabalar. 4 aylık bi kızım var. Çok şükür 2 aylık olduğundan beri gece uykusuna 8-9 gibi geçiyor ve gece boyu yalnızca bir kez kalkıyor. Ancak bizim sorunumuz gündüz uykuları. Bebeğimi tek başıma büyüttüğüm ve eşim de gündüzleri işte olduğu için ev ister istemez çok sessiz. Bu yüzden mi bilmiyorum ama sese aşırı duyarlı. Uyuduğunda en geç 2 saat sonra tekrar uykusu geliyor. Ancak çıt çıksa uyandığı için 45 dk zor uyuyor. Uzun uyuması için yanında yatıp mızmızlandığı anda emziği ağzına vermem lazım. Gündüz uykusunu nasıl düzene koyabilirim? Bu konuda bir çözüm öneriniz var mıdır?
Aslında iki gün o şekilde not tutmuştum. Dediğiniz çok mantıklı teşekkür ederim. Kilo sorunu yok neyse ki.4. Aya kadar tam net bir düzen beklemeyin. Uyku sinyallerini yavaş yavaş anlayacaksınız. Şimdilik bir defter tutmak ilerisi için size uyku saati aralıklarını ne kadar uyuduğunu yazmanız için iyi olabilir. Eğer 40 dk sonra uyanıyorsa o uykuyu uzatmak için 40 dk olmadan yanına gidip hafif haraket ettirip başta hangi destekle uyuttuysanız aynı destekle diğer uykuya geçişini sağlayabilir bu şekilde uykusunu uzatabilirsiniz ama dediğim gibi ilk 4 ay bir düzen olmaması çok normal ki şanslısınız gece uyanmıyor. Kg alımında sorun yoksa gece kendi ihtiyacı talebinde kalkması en güzeli
bunu duyduğuma üzüldüm. Şöyle kucakta oturup tüm gün sessiz sessiz etrafı izleyen bebeklere çok imreniyorum vallahi. Bizimki ya hareket istiyor ya ilgi, ya da uyumak.Benim kızım doğduğu andan beri gündüz uykuları hep kısaydı ve gündüz en ufak bir sesde uyanirim Bende tek başıma bakardım ama gece uykusu iyi olduğu için hiç sıkıntı etmedim ve şuan 2 bucuk yaşında yala 30 dakika uyur bence değişmesini beklemeyin eğer değişse güzel bir sürpriz olur izin için benim kızım hiç değişmedi ve hep mızmız doğdu günden beri ağlayan bir bebek olmadı ama mızmızlığı hiç bir zaman için gitmedi tam gaz devam
Uyuturken yanında Kur'an'ı Kerim veya pis pis sesi açın o uyanana kadar oda sürekli devam etsin böylece yavaş yavaş alışır seste uyumaya alışması lazım çünkü tek bakıyorsanız biraz hareketlenince falan ev işidir yemektir o uyurken yapmanız lazım, ben mesela ilk doğduğu günler oğlumu hiç yatak odasında yatirmadim gündüzleri hep bizim oturduğumuz odada uyudu uyurken TV de çalıştı evde süpürdüm gık demezdi hala öyle uykuya dalarken ve daldiktan sonra sessiz ortam aramaz.
Benim oğlumda aynı böyleydi. Her uyandığında uzun bir süre uğraşarak tekrar uykuya döndürerek uzattım uykuları. Hatta 45 dk değildi. 20 dk yarım saatte uyanırdı. Valla bezmiştim haklısınız ve dediğiniz gibi çok huysuz olurdu uykusunu alamadığı için.Merhabalar. 4 aylık bi kızım var. Çok şükür 2 aylık olduğundan beri gece uykusuna 8-9 gibi geçiyor ve gece boyu yalnızca bir kez kalkıyor. Ancak bizim sorunumuz gündüz uykuları. Bebeğimi tek başıma büyüttüğüm ve eşim de gündüzleri işte olduğu için ev ister istemez çok sessiz. Bu yüzden mi bilmiyorum ama sese aşırı duyarlı. Uyuduğunda en geç 2 saat sonra tekrar uykusu geliyor. Ancak çıt çıksa uyandığı için 45 dk zor uyuyor. Uzun uyuması için yanında yatıp mızmızlandığı anda emziği ağzına vermem lazım. Gündüz uykusunu nasıl düzene koyabilirim? Bu konuda bir çözüm öneriniz var mıdır?
Belki senin kızın değişir umutsuz olma ama benim kızım hiç değişmedi ama onu öyle kabul ettim gündüz uyumaz gece de zor uykuya gecer ama hasta olmadığı süre gece uyanmaz her cocuk farklıdır sağlıklı olsunlar da bunlar gelip geçici şeyler sabretmek lazımbunu duyduğuma üzüldüm. Şöyle kucakta oturup tüm gün sessiz sessiz etrafı izleyen bebeklere çok imreniyorum vallahi. Bizimki ya hareket istiyor ya ilgi, ya da uyumak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?