selam
ben tüm denemelerimde sıkışık girdim tarnsferde embriyoların tam olarak istenilen yere yerleştirilmeleri için yani yerin saplanması için idrar kesesinin dolu olması gerekiyormuş.Benim tavsiyem sabah fazla su içmeden transfere yarım saat kala su içmeniz .en azından biraz süre kazanmanız söz konusu.Fakat suya dikkat ilk denemende o kadar içtim ki soğuk değildi çok.ertesi gün ıshal olmuştum.Sonrakilerde akıllandım.Transfer sonrası sunda ( bir ince plastik yardımı ile )idrar transferden hemen sonra daha ameliyathanede iken boşaltılıyor .Nede olsa rahatlıyorsun.en az yalnış hatırlamıyorsam 45 dk wc yok denildi .Fakat tam 2 saat bacaklar kırık yani karna doğru çekilip bekleniliyor.Kalmak isterseniz daha istediğiniz kadar kalınıyor benim yaptırdığım merkezde .Son denemende gecede kaldım ben .Tarnsfer sonrası 3-4 gün hareket azlığı veriliyor.Embriyonun aslında hücresini tamamlayıp ,çatlayıp yerleşmesi sonraki 3-4 gün içersinde oluyormuş.Sakın olmaktan başka çaremiz kalmıyor yani.9-10 gün kese oluşuyor10-11 gün kese içinde etçik yada kalp oluşumu başlıyormuş.12 gün testi bunun için çok önemli en doğru durumu belirtiyor.
ayrıca katı sürette ayağa kalkılmıyor.Ameliyat masasından diyeyim yana yetiren bir ayaklı bir sedye ile özenle getirip yatırılıyor .ayağa kalmak ta 45 dk sonra wc çıkmaycaksan yasak.
Uykuda transfer düşünülebilir bir durum ama idrar sıkışık isterlerse biraz zor ya uykuda idrarı tutmak.
ayrıca kabızlık çeken arkadaşlar tarnsfer gününe ve transferden sonraki günler için kabız kalmayacak yöntemler geliştirin.Ikınmak ve sıkınmak durumunda karın kastı çalıştığı için transfer yapılan embriyoyuda zorluyormuş.
Rabbim herkesin yardımcısı olsun.