Uykuda ani kasılmalar, seğirmeler?

K_G

Noktalama iş. ve paragraflar yazının mimikleridir.
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2015
1.594
2.858
31
Merhaba KK kadınları,

Kafama takılan bir mesele var, danışayım dedim. İnternetten araştırdım fakat, size de sormak istedim.

Sevgilim uyurken sık sık ani kasılmalar ve seğirmeler yaşıyor. 5 dakikada 7-8 kere kasılmalar yaşadığını biliyorum.

Mesela, bir anda kolu aniden kasıyor ya da bacağını. Bir anda irkiliyor falan.

Bunları yaparken uyanmıyor. Uyandığında farketmediğini söylüyor.

Rüya mı görüyor acaba dedim. Sordum, görmediğini söyledi.
Rüyayı hatırlamıyor olabilir dedim. Ama bu çok oluyor. Neredeyse her uyuduğunda.

Çok huzursuz uyuyor, bunu kendisi de söylüyor. Ben yanındaysam ben de çok huzursuz oluyorum, o seğirmeleri farkettiğim için.

Bunun için hastanede hangi birime gidilir?
Ne yapılır?

Benim esim de dalarken oyle oluyor sonra geciyor. Onemli birsey oldugunu sanmiyorum. Babam da oyledir.

Benim esim de dalarken oyle oluyor sonra geciyor. Onemli birsey oldugunu sanmiyorum. Babam da oyledir.

Teşekkürler cevabınız için.

Çok mu oluyordu eşinizde de?

Bende de olur. Bir sıçrar, uyanırım mesela.
Bu öyle değil. Dakika başı kasılıyor.
Ben bu kadar kasılmayı seğirmeyi, en son, ağır antidepresan kullanan bir yakınımda görmüştüm.

Endişelendim, doğrusu.

Daldiktan sonra da oluyorsa uykusuyla ilgili bir problem olabilir. Bir dr gidin cunku duzgun bir uyku cekemez.

Reactions: K_G
Magnezyum eksikliginden olan kasilmalardan mi acaba? Benim de bacagimda oluyor bu ama agridan uyaniyorum ben.

Daldiktan sonra da oluyorsa uykusuyla ilgili bir problem olabilir. Bir dr gidin cunku duzgun bir uyku cekemez.

Evet, tüm uyku süresince oluyor.
Zaten, uyanamaz sabahları ve sürekli yorgun, uykuludur.
Hangi birime gidebiliriz ki acaba?

Magnezyum eksikliginden olan kasilmalardan mi acaba? Benim de bacagimda oluyor bu ama agridan uyaniyorum ben.

Olabilir aslında... Magnezyumu yüksek yiyecekler yemesi için teşvik edeyim ben.
Teşekkürler.

Yanlis bilmiyorsam noroloji olabilir.

Benim esimde de benzer bir durum var ama ben ciddiye almamistim, aslinda almak lazimmis, iyi ettiniz de actiniz konuyu.
Benim esimde sadece uykuya dalma doneminde oluyor Wolfrog'un da bahseetigi gibi. Gece gerci ben de agir uyurum, belki o yuzden hissetmiyorum ama ilk dalma asamasinda ben uyaniksam onda bu kasilmalar oluyor ve o da farkinda olmuyor :)
Neyse ben de bir norolog'a randevu alayim en iyisi.
Saglikla..

Ben de şu an nörolog için ikna etmeye çalışıyorum.:)

Teşekkürler... Sağlıcakla...

Evet nörolojik gibi geldi bana da. Bana da benzer şeyler olur ve dişlerimi gıcırdatırım, özellikle gergin günler geçirirken daha şiddetlenir bu olaylar.

Evet nörolojik gibi geldi bana da. Bana da benzer şeyler olur ve dişlerimi gıcırdatırım, özellikle gergin günler geçirirken daha şiddetlenir bu olaylar.

Teşekkür ederim cevabınız için.
Nörolojiye gideceğiz inşallah.

tam emin degilim ama uyku apnesinin sebep oldugu bir bozukluk olabilir. Normalde uyku apnesinde birden nefes kesilir bir kac sn nefes alamaz kisi cok duzensiz kalitesiz uyur falan. Belki buda baska bir turudur, once bir normal doktora gorunsun, bildigim kadariyla uyku bozukluklari hastanesi var ankarada bir gece kaliyorsunuz gece monitoringe aliyorlar kalp ritmi solunum falan hepsine bakiliyor uyurken bir sorun varsada tespit ediliyor.

Bi sıçrar ..
Yanında ben korkarım. .
Düşünüyorum gibi oluyor diyor. .

Cevap için teşekkürler. Düzelmezse müsait bir zamanda ona da gidebiliriz.

Bi sıçrar ..
Yanında ben korkarım. .
Düşünüyorum gibi oluyor diyor. .

O düşmeler bana olur huzursuz uyuduysam... Kalbim hızlıca atar falan..
Erkek arkadaşım farketmiyor hiç kasıldığını, sıçradığını...
Ben huzursuz oluyorum yanında. Otobüsteysek elini tutuyorum, rüya görüyor sanıyorum, korkmasın diye elini tutuyorum.

Gittinizmi doktora bendede oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…