• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Uyku terörü:(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ecrinar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2015
73
6
88
36
Merhaba arkadaşlar, 5 yaşındaki oğlum 9 gün önce bademcik ameliyatı oldu. Ameliyata çok rahat girdi, hiç korkutmadık detay vermedik. Hatta doktorlar çok şaşırdı gülerek gitti. Bademciğin top gibi olmuş onu söndürecekler, bitince de biraz acıyacak dedik. Ameliyat başarılı geçti, çıkınca normal bir sancısı vardı ağlayıp üstümüzü başımızı çekiştirdi. Çok zor sakinleştirdik. Sabah ameliyat oldu akşamına taburcu olduk. Evde ilk iki gece kalkıp normal ağlıyordu ağrısı vardı şurup veriyorduk geri uyuyordu. Ama 3. Geceden bugüne kadar her gece uyku terörü yaşıyoruz. Uyuduktan 1-2 saat sonra bir inleme başlıyor, yatağında dönüyor. Sonra oturup ağlamaya tekmelemeye başlıyor. Ama aynı anestezi den çıktığı an gibi davranıyor ağlamaktan tıkanıyor . Zor konuşuyor, ilaç veriyoruz hayır diyor. 10-15 dk sürüyor. Ona gündüz yaptığımız aktivite leri falan anlatıyorum, ameliyattan yeni çıktığını sanmasın diye ama yok delirecem. İnleme başlıyorsa bitiyoruz krize giriyor. Çok da korkuyor dün gece ben babamdan korkuyorum dedi o odadan çıkınca sustu, normalde baba aşığıdır. Zaten sakinleşince hemen uyuyor. Sabah sorduğumda hiç bişey hatırlamıyor.

Biraz uzun anlattım ama lütfen ameliyat sonrası bunu yaşayanlar varsa tecrübesine çok ihtiyacım var. Her gün korkuyorum bu gece nasıl bitecek diye:((

Acaba bilinçaltına fark etmeden birşey mi işlemiş babasıyla alakalı? 9 gün az değil. Belki verilen ilaçların da bilinmedik yan etkilerinden bir tanesidir? Baba aşığı olup, ondan korkmak.. garip. Nöroloğa götürün derim bir de.

MaystenG MaystenG sanki ilk dakikalar bizi de algılamıyor gibi sanıyorum o yüzden korktu. Ama bu bir sefer oldu zaten sorun o an hep korku içinde olması. Sürekli ameliyat yok artık sen iyileştin diyoruz. Nörolog içinde bir süre daha beklmemizi önerdi Dr geçici olabilir dedi

Back