merhabalar. bu yazdığınızın işe yarayabileceğine inanıyorum (spirütelist akımlara büyük ilgim ve hatrı sayılır birikimim var). rakamlar ve sayılar enerji taşır ancak bu rakamlarla nereden ne tarz bir enerji invoke ettiğimizi (çektiğimizi) bilebilir miyiz? ben sanmıyorum. bu yüzden tamamen bilimsel tarafta kalmaya ben gayret ediyorum :) ancak "niyet" ve "inanç" hayatın her alanında önemli.
işin bilimsel tarafı (bildiğim kadarıyla):
eğer uyku problemi çocuktaysa günlük rutin bir düzen kurmak uzun vadede işe yarar diyorlar. örneğin yatırmadan önce hep aynı saatte duş aldırmak en basit, en bilinen ve etkili çözüm. biz de işe yaradı çok şükür. akşam 8 duş, 8 buçuk yatak, 10 dakika debelenir ve sızar :)
eğer annemizde ise sıkıntı ilk önerilen yoga, meditasyon müzikleri gerçekten rahatlatabilir. tamamen bilimsel olarak beynin dalga fonksiyonunu uyku dalga fonksiyonuna (alfa olması lazım) getiriyor çünkü. ben de uygun müzikler dinlemenizi öneririm. çok ciddi derecede problemler yaşıyorsanız nörolog veya psikiyatr (uyku bozuklukluklarına onlar bakıyor) yardımcı olabilir.