Uyku sorunu:(

RaksET

A ram sam sam 💃🏻
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2018
117
68
Merhaba kızlar bebeğim 8 aylık oldu neredeyse hala uyku sorunu yaşıyoruz ve bu beni çok etkiliyor günde 2-3saatlik uykuyla duruyorum bebeğim uyuduğu zaman bu sefer ben uyuyamıyorum sahur iftar VS hazırlıkları derken uyku düzenim aşırı bozuldu sağa dönüyorum sola dönüyorum uykum gelmiyor gün içinde de uykusuzluktan çarpıntı yaşar gibi oluyorum bebeğim beni mahvetti iştahsızlığıda cabası uyku sorunu olup düzelten varmı ne önerirsiniz sadece düzenli uyku istiyorum en azından bebeğim uyurken uyuyabilmek bir türlü Allahını cezası uyku gelmiyor
 
Youtube da mistik yol diye bir meditasyon sayfasinin uyku meditasyonu var. Dinleyerek uyuyabilirsin %100 ise yariyor. Kendini rahatça yatağa birak diye başlıyor. Bedenini rahatlatiyor gevsetiyor uykuya gecirecek bur nefes sekli var onu yaptiriyor. Uyuyorsun. Ikinci onerim surekli olarak burada linç yiyor. Yine de yazacagim. Elinize kolunuza bir yere bu rakamlari yazin

-5 1 4 2 4 8 5 3 8-

Bebeğiniz uyumuyorsa bebeginize bu rakamlari okuyun beş bir dört diye tek tek. Bu sayede deliksiz uyuyanlar oluyor. Inanmak ve inancla denemek onemli. Bunlar uydurma diye yapmaya baslarsaniz tabii ki etki etmeyecektir. Kendinizde deneyecekseniz kolunuza elinize yazin. Tek tek okuyarak yataga girin. Gözünüzü kapatip derin bir uykuda oldugunuzu hayal edin. Ya da derin ve kaliteli bir uyku uyuyacagimi biliyorum deyin. Rakamlari okumaya baslayin.bunlari deneyip de uyuyamadigim bir gece yok.
 

merhabalar. bu yazdığınızın işe yarayabileceğine inanıyorum (spirütelist akımlara büyük ilgim ve hatrı sayılır birikimim var). rakamlar ve sayılar enerji taşır ancak bu rakamlarla nereden ne tarz bir enerji invoke ettiğimizi (çektiğimizi) bilebilir miyiz? ben sanmıyorum. bu yüzden tamamen bilimsel tarafta kalmaya ben gayret ediyorum :) ancak "niyet" ve "inanç" hayatın her alanında önemli.

işin bilimsel tarafı (bildiğim kadarıyla):

eğer uyku problemi çocuktaysa günlük rutin bir düzen kurmak uzun vadede işe yarar diyorlar. örneğin yatırmadan önce hep aynı saatte duş aldırmak en basit, en bilinen ve etkili çözüm. biz de işe yaradı çok şükür. akşam 8 duş, 8 buçuk yatak, 10 dakika debelenir ve sızar :)

eğer annemizde ise sıkıntı ilk önerilen yoga, meditasyon müzikleri gerçekten rahatlatabilir. tamamen bilimsel olarak beynin dalga fonksiyonunu uyku dalga fonksiyonuna (alfa olması lazım) getiriyor çünkü. ben de uygun müzikler dinlemenizi öneririm. çok ciddi derecede problemler yaşıyorsanız nörolog veya psikiyatr (uyku bozuklukluklarına onlar bakıyor) yardımcı olabilir.
 
Bebeğin uyku düzeni nasıl
 
Grabovoi sayilari deniyor sanirim. Kendisi bir doktor. Insta grabovoiteacher_rabiaalga hesabına bakabilirsiniz.☘
 
Bu rahatsızlığım için ben ürün araştırıyordum eczanelerde ve Dynavit markasının Bananasını aldım. İçerisinde muz ekstresi varmış o da vücuttaki triptofan salınımını arttırıyomuş dediler bir nevi uyku hormonumuz diye düşünebilirmişiz. Ben şimdilik çok yararını gördüm hareketsiz kalsam da kullandıktan sonra çok rahat uyuyabiliyorum.
 


Dynavit Banana bende kullandım, kıllanma yaptı tam alın ortasında saçlarım fışkırdı, ense tarafında saçlarımı döktü.
Uykularım kaçtı asla önermiyorum. Uyku kalitem artmadı tam tersine uykusuzlukları marttı

Dynavit Banana asla önermiyorum. Dynavit Banana şikayetleri ve kullanıcı yorumlarımı yazdım.
 
Bebeğiniz eğer ağlamaya başlarsa ve yatmak istemezse hemen kucağınıza alın. Ancak bu kucaklamayı sakin bir şekilde yapmaya çalışın. Bebeğinize sakin bir ses tonunda teselli cümleleri kurarak ona sarılın.
  • İlk gün bebeğiniz ağlamayı kesmiyor ve sizi zorluyorsa eğitimi ertesi güne erteleyin.
  • Kendinizi gergin hissettiğinizde asla ve asla bu uyku eğitimini uygulamayın. Çünkü başarısızlığa uğrama ihtimali çok yüksektir.
  • Ağlatmadan Uyku Eğitimi Sırasında Yapılmaması Gerekenler
    • Bebeğinizin odasında ışık açmayın, telefon- tablet gibi cihazlara bakmayın. Sadece bebeğinizle ilgilenin.
    • Bebeğinizin odasında yüksek ses çıkarmayın ve sessiz bir ortam oluşmasına dikkat edin.
    • Bebeğinizi pış pışlamayın. Masaj yapar gibi hareketlerden kaçının. Sadece hafif okşamalar yapabilirsiniz. Ancak bunu da sıkça tekrarlamayın.
    • Bebeğinizi uykudan önce tek bırakmayın.
    • Bebeğin vücudundaki herhangi bir yere ya da yatağın herhangi bir yerine vurarak ‘’pat pat’’ sesi çıkarmayın.
    • Uyuması zaman alacak düşüncesi ile kucağınıza alıp gezdirmeyin, odadan çıkmayın.
    • Bebeğinizi beşiğine yatırdığınızda elinden tutmayın, yanına ayıcık gibi objeler koymayın
    • inşallah geçer ben çok şükür bebeğimi uyuturken herhangi bir sorun yaşamadım. Yanima yatırıp sarılırdım uyurdu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…