Uyku sorunlarına çözüm:yatır/kaldır yöntemi ?

çok iyi yapmışsın uygulamakla.yalnız bebeğinin melek bebek olduğunu düşünüyorum.gazı koliği falan olmadı anladığım kadarıyla.bir de sen saatlari değiştirmişsin kendine göre galiba çünkü sabah 7 de başlar akşam 7 de gece uykusuna yatar bebekler easy de.
bebeğinin kilosu da çok iyi.
benim bebeğim gazdan öyle ağlardı ki esnediğini bile göremezdim.uykusu varsa da işareti yoktu.
şimdi yeni yeni görüyorum biliyor musun esnediğini ve bunu yeni farketttim...
sen şanslı saydığımız annelerdensin.Allah bebeğinin ve senin şansını her zaman devam ettirsin.
arada yaptıklarınızı anlat gene.biz imrene imrene dinleriz.[/QUOTE]

evet sanırım tracy nin sınıflandırmasında Emir melek bebek.. çok şükür ki öyle, ben öle avaz avaz ağladığını bir kez duydum,oda sünnet öncesinde yapılan iğnede idi.. Allaah ım hiç ağlatmasın da meleğimi inşallah.. tabiki hiçbirimizin kuzucukları ağlamasın.. inşallah zamanla düzelir canım.. ama benim tracy den öğrendiğim şu; şimdi senin bebeğin acıkınca yada uykusu gelince ağlıyomuş ya, ki tüm bebekler böyledir kendilerini ifade etme şekilleri bu, işte benim yaptığım acıkıcağı yada uyuyacağı saati bilerek daha ağlamaya başlamadan müdahele etmek.. ağlamasına gerek kalmayınca çok fazla uyarılmamış oluyo ve doğal olarak daha sakin bir yapısı oluyo.. bende oğlumu ağlatana kadar uyutmasam ya da doyurmasam oda yıkardı herhalde ortalığı, dediğim gibi iletişim şekilleri bu, doğal olan.. yani bebekleri melek bebek yapmak biraz da bizim elimizde.. hep minikleri suçlamayalım..

ya ne kadar erken başlarsan alıştırma süresi okadar kısalıyor, zor diye bişi yok.. mesela ben 3 saate geçişte 2 günde alıştırmıştım çünkü o zaman 1,5 aylıktı.. şimdi 4 saate geçişte 4 -5 gün uğraşacam belki, çünkü daha büyüdü, çevreye ilgisi arttı, artık herşey dikkatini dağıtmaya müsait.. seslere daha duyarlı artık.. bakacaz bakalım, biraz uğraşacaz artık hep birlikte..

bizimde gaz sorunumuz olmuştu, çok şükür ki iyi bir doktorumuz var.. daha 15 günlüktü sap simplex kullandık 10 gün.. bitti gitti.. doktoruma çook güveniyorum, çalışma hayatımdan da yıllardır tanıdığım biridir, ve ne dese sorgulamadan yaparım.. dedi ki.. bebeklerin bağırsak düzenleri 15 günlükken başlar oturmaya, gelişmeye.. bu dönemde müdahele edersen işe yarar geç kalırsan boşu boşuna ilaç vermiş olursun.. aylarca sürer, hem sen hem bebeğin çekersiniz dedi.. bende onu dinledim, 15 günlük bebeğe ilaç mı verilirmiş demedim hiç.. sadece 10 günlük kullanılan ilaç tüm hayatımızı etkiledi diyebilirim.. 1 aylık olduğunda ne gaz sancısı kalmıştı, ne kaka yapamama sorunu..
bi de muhtemelen sen bebeğinin sana verdiği işaretleri anlamadın müdahale etmedin bebeğinde bas bas bağırarak sana istediklerini yaptırdı.. ve bu druma da alışmış anlaşılan..

ben emir ilk doğduğunda saatlerce hatta sabahtan akşama kadar onu seğrederdim.. nasıl uyuyo, nasıl uyanıyor, nasıl kakasını yapıyor, nasıl esniyor.. herşeyi herşeyii ezberledim.. tracy nin kitabında anlattığı temel şey buydu çünkü.. bebeğinizi iyi tanımalısınız.. çok şükür doğduğunda da sakin bir bebekti Emir çok şükür.. şuan onun yüzene bakıp ne istediğini anlıyorum.. annemle aramızda komik diyaloglar oluyo bu yüzden.. annem onunla oynuyo odada, ben yemek yada iş yapıyo oluyorum.. annem Emiri kapmış koşa koşa yanıma geliyo, annem "ne istiyo kızım bu çocuk mızmızlanmaya başladı" diyor.. ben suratına bakıp "noldu annecim diyorum" Emir e, ve anneme dönüp "acıkmış anne", "uykusu gelmiş anne", "senden sıkılmış anne", "beni özlemiş anne" gibi cevaplar veriyorum.. annemde bana" kızım senmisin 3 çocuk büyüten ben miyim bazen şaşırıyorum, sen hangi ara öğrendin çocuk büyütmeyi "diyo.. tracy sağolsun.. şimdi bir kitap daha okuyacam, araştırdım.. bu sefer bir türk kadını.. bi de bizimkiler napıyo ona bakalım..alayım kitabı paylaşırım sizinle..[/QUOTE]

oğlumun gaz sorunu 16 günlükken başladı.ilaç çok işe yaramadı bizde.her bebek aynı değil elbette tarcy bile sınıflandırmış özelliklerine göre.kardeşlerin gelişimi bile farklı oluyor.tıpkı her insanın karakterinin farklı olduğu gibi.o yüzden bebekler karşılaştırılmamalı.ayrıca her anne gibi bendde bebeğimi çok iyi tanıyorum.bebeğinize Allahım hayırlı ömür versin,sağlık sıhhat versin

----(evet sanırım tracy nin sınıflandırmasında Emir melek bebek.. çok şükür ki öyle, ben öle avaz avaz ağladığını bir kez duydum,oda sünnet öncesinde yapılan iğnede idi.. Allaah ım hiç ağlatmasın da meleğimi inşallah.. tabiki hiçbirimizin kuzucukları ağlamasın.. inşallah zamanla düzelir canım.. ama benim tracy den öğrendiğim şu; şimdi senin bebeğin acıkınca yada uykusu gelince ağlıyomuş ya, ki tüm bebekler böyledir kendilerini ifade etme şekilleri bu, işte benim yaptığım acıkıcağı yada uyuyacağı saati bilerek daha ağlamaya başlamadan müdahele etmek.. ağlamasına gerek kalmayınca çok fazla uyarılmamış oluyo ve doğal olarak daha sakin bir yapısı oluyo.. bende oğlumu ağlatana kadar uyutmasam ya da doyurmasam oda yıkardı herhalde ortalığı, dediğim gibi iletişim şekilleri bu, doğal olan.. yani bebekleri melek bebek yapmak biraz da bizim elimizde.. hep minikleri suçlamayalım..)

arkadaşım biz seni kutladık iyi bir düzen oturttuğun için ama sen bizi suçlamışsın.her anne bebeğine mükemmel bakar kendine göre.sen hiç kolik bir bebek gördün mü ya da hep gazdan ağlayan?herr şeyi yaptın ama bebek ağlıyor?sonra çaresizlikten sen.
evet düzenini oturttmuşsun ama farkında olmadığın nokta Allah sana uysal bir bebek vermiş.yani onun yapısını easy değiştirmedi.bebeğin umarım değişmez ama bu kadar da kendine güvenme.benim yeğenim hiç ağlamaz oturduğu yerde uyurdu.ama annesinin tracy den haberi yoktu.
kimsenin de bebeğini suçladığını sanmıyorum.iyi bir anne olsa olsa kendini suçlar.

arkadaşlar, benim kimseyi suçladığım yok.. niye bu şekilde algıladınız anlamadım ama, sordunuz anlattım.. şimdi niye bu tepki anlamış değilim.. size kötü annesiniz, çocuklarınızı anlamıyosun ...vs diyen mi olduda üstünüze alındınız, tracy kitabında bunları anlatıyo dedik, siz sormadınız mı ne yazıyo, esay ne bilmem ne... diye, ben kendi kendime mi attım kendimi ortalığa.. hayret bişeysiniz yani.. ben size yardımcı olabilmek için oturdum yazdım herşeyi tane tane 1 saat.. belki alamıyolardır, belki vakitleri yoktur okuyamıyolardır falan diye.. sizi düşündüğümden.. yoksa benim keyfim yerinde yani, bananee.. ne haliniz varsa görün.. kimseye iyilik yapmıyacaksın ya vallaa, insanı pişman ediyonuz yani.. hadi kolay gelsin hepinize..

size herkes teşekkür etti zaten.ancak burada birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.üsluba dikkat etmek lazım.

evdeki hesap herzaman çarşıya uymaz.mesela ben inatçı oğlumda bu yöntemi denesem sabaha kadar ağlamaktan bayılırdı eminim bende sinir krizi geçirirdim.oğlum 2yaşında,bugüne kadar hep emzirerek uyuttum.

Ayrıca ben şu tüp bebek olduğu için ağlatmaya kıyamama meselesine takıldım,yani biz normal yolla hamile kaldık diye "aman ağlasın zırlasın patlasın,buna bişey olursa yenisini doğururum mu"diyoruz, zor oldu diye sizinkinin canı daha kıymetli anlayamadım

Bu yöntemi herkes deneyecek diye bir şey yok.Sadece böyle bir yöntem var ve uygulayıp başarıya ulaşanlar veya vazgeçenler.Ancak tüm dünyada deneyip başarıya ulaşanlar çok.Maalesef yöntemi bulan "bebeklere fısıldayan kadın" kanserden hayatını kaybetmiş" belki yaşasaydı daha çok faydalanırdık.
konumuzda tüp bebek veya başka bir şey değil.Masumane yazılmış bir cümleyi bir tek siz böyle yorumluyorsunuz.:Herkesin bebeği kıymetlidir.
Allah herkesin bebeğini bağışlasın.

valla bencede haklısın nerelerinden anlamışlar anlattıklarını hayretsagol deneyimini bizimle paylaştığın için:)

valla bencede haklısın nerelerinden anlamışlar anlattıklarını hayretsagol deneyimini bizimle paylaştığın için:)

sende arkadaşın avukatlığını üstlenmişsin ama asıl sen nerenle anladın bende anlayabilmiş değilim.ayrıca konuda diğerlerine cvp vermeyip buna avukatlık yapmanda şaşırtıcı.konu neydi nerelere geldi.konu sahibi arkadaşım kusura bakma böyle herşeyi sadece kendileri biliyor gibi davranan insanlara tahammül edemiyorum.

gülüyorum sadece sana:))

Sevgili Kumralay yazdıkların için çok teşekkür ederim, aynı zamanda buradan iyi niyetle yapılan, tamamen yardımseverlik duygularıyla hareket eden arkadaşımıza yapılan eleştrileri doğru bulmuyorum. Yıkıcı olmak çok kolay, zor olansa yapıcı eleştri, kırmadan incitmeden yapılan eleştridir, Kumralay yaşadıklarını paylaşmış aktarmış, bizlere yardımcı olmak içinde yapılabilecek bir örnek üzerinde durmuş, ne varki bunda, yanlış geldiyse, size uygulanabilir gelmiyor ise uygulamassınız yada karşı tez sunarsınız kibarlıkla..Bu sitedeki arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu dayanışma içinde, birbirimize karşı sevgi saygı anlayışı elden bırakmayalım, iyi niyetli arkadaşlarımızı küstürmeyelim, bilgilerinden yararlanalım, kazanan dostluk olsun...Tüm Dostlara sevgi ve selamlar

ben beceremedim sanırım yatır-kaldırı.. memeye müthiş derecede düşkün uyurken ağzının içinde olsun isityor hatta. dalarken ,uykusu bölündüğünde,canı sıkıldığında hep meme.. bu yüzden gaza geldik tamam yapıcaz bu işi dedik eşim yatırdı -kaldırdı -yatırdı -kaldırdı,-çığlıklar yükseldi --,eşim aldı -gezdirdi meme vermiycez dya..peh.. direndik baya ama iyice çıldırdı bizim kız artık katılmaya öksürüp tıksırmaya başladı ben zaten dudaklarımı ısırıyorum bu esnada derken yarım saat oldu bu şekilde ve ben pes ettim, istikrar? çöp.. yerle yeksan.. bu kadar ağlamaya tekrar yapma azmi ? sıfır! ne yapsam bilemedim gerçekten meme yi ağzına tıkmak kolay şimdi de her sıkıntıda ,uyku öncesinde, arasında vs..meme isterse 2-3 yaşına kadar ben napıcam bilemiyorum :\

belki kaçırdığım bir püf noktası var, yada önemli bir detay? yada benim kafam çorba oldu iyice..
başarılı olanların hikayesini öğrenmek çok isterim kendi kendine uyumaya bırakma hususunda :)

Bence olay aslında -daha öncede yazıldığı gibi- TAMAMEN ÇOCUKTA BİTİYOR bu birincisi. İkincisi; bence kendi kendine uyutmaya alıştırma konusunda eennnnn önemli nokta ÇOCUĞUN %100 UYKUSUNUN GELMİŞ OLMASI, yani yatağa yattığında oyalanmaya/sıkılmaya fırsatı kalmamış olmalı! Zaten bir kaç defa uyuyabilse kendi başına, bir süre sonra kendi kendine uyunabileceğini de görmüş ve benimsemiş olacaktır. Üçüncüsü ve sonuncusu da; tamam çalışan ya da farklı durumlardan dolayı çok fazla vakti olmayan anneleri anlıyorum ama, evde olan anneler için söylüyorum; NEDEN Kİ? Neden emerek, sallanarak ya da sizi yanında bekleterek uyumasın? (Tabii eğer çok sorun çıkarmıyorsa yani sürekli olarak memede uyumak ya da sallanarak uykuya devam etmek istemiyorsa söylüyorum bunları) zaten gelip geçici bugünler. Yıllarca emecek ya da yıllarca sallanmak isteyecek hali yok ya! Zannetmeyin ki çocuğum büyümüş ve o günleri unutmuşum, Allah bağışlarsa 6 aylık bir kızım var benimde ve bizimde var uyku sorunumuz ne yazık ki, gaz problemimiz hala bitmedi ve uykuya da çoook zor dalıyor, uyusa bile kuş uykusu, yanında nefes alsam uyanır ama yapacak bir şey yok, bu onun kişiliği, yapısı, yaradılışı, her ne derseniz işte... Yani böyle devam edecek ve böyle böyle büyüyecekler. Ne kadar stres yaparsak o kadar stresli oluyorlar, bunu görüyorum her geçen gün. Tabiki bebeklerimizin düzeni olsun ama sadece şunu söylemek istiyorum naçizane; çok üzmeyelim bence bebeklerimizi kendi istediğimiz düzene sokmak için. Zaten tüm ömürleri (okul hayatı, iş hayatı derken) başkalarının düzenlerine uymakla geçecek, bırakın emsinler, oynasınlar, uyanık kalsınlar, doya doya bebekliklerinin keyfini yaşasınlar. Çünkü dönüp geriye baktığımızda anlıyoruz ki en dertsiz günlerimiz o günlermiş, ne kadar uzatabilir, dediklerini yaptırabilirlerse o oranda mutlular, bırakalım mutlu olsunlar...

Bu konuya uzun zamandır yazılmamış belki bakan olur diye bnde yaşadıklarımı yazayım. Netten de kitaplardan da çok farklı yöntemler bulabilirsiniz. Herhangi bir yöntemi denediginizde onun sabırla devam edilmesi gereken bi yöntem olduğuna çocuğunuz karar vericek. Uyumadi mi uyumuyo. Hani diyoruz ya sonunda pes etti alışacak bu yönteme. Yorulduğu için pes ediyor o yöntemi sevdiğinden değil. İki kızım var büyüğü 13 yaşında çalışmıyor dum o zaman ilkokula kadar beraber yattık 1.5 yaşına kadar emdi. Keşke daha fazla yapsaymisim şimdi odasına izin almadan giremiyoruz öteki kızım 1.5 yaşında ve ben çalışıyorum bnde hepsinden biraz denedim ama hala denemeye devam ediyorum. Bnce uyku saatlerini her zaman aynı saat yapın bide uyku arkadaşı . Saat 9.30 da mamasini hazırlıyorum hadi annecim babaya iyi geceler de pembis i al uyuyalım diyorum. Hatta geçen hafta saat 9 da tuttu elimi aldı pembis i bni yatağa götrdu. Ondan sonra uykuya kolay mı dalıyor. Hayır ama bu düzene başlamanın ilk adımları diyorum kendime. Başka çocuk düşünmüyorum hem tadını çıkartayım hemde onun için sağlıklı olanı ayarlayim derdindeyim. Biliyorum ki bana ne kadar eziyet ederse etsin büyücek ve o da ergen olunca öpmek istediğimde offf anneee yapıcak. Tadını çıkarın. Saatleri ve oyun arkadaşını ayarlamak ilk adımınız olsun.

Bu konuyu ikinci kez okuyorum yeni bir msj gordugume sevindim. Evet haklisin arkadasim onlarla vakit gecirmek cok guzel: lakin kendi kendine uyumayi bilemeyen bebekler bir zaman sonra daha da zor uyumaya basliyor. Benim bebegim onceleri memede siziyordu simdi memesiz hala uyumuyor ama uyumaktada cok zorlaniyor. Uyku vakti gelmis geciyor fakat dalamadigi icin iyice uzuyor vakit. O yuzden adam akilli biseyler denemek istiyorum ama cesaret edemiyorum

Emerek uykuya dalan bebek çok zor. Büyük kızım öyleydi. Tam 1.5 yıl bir o koluma alıyorum onu veriyorum kolum tutmaz oluyor bir ötekine. Zaten beraber yatıyoruz birde hep açık bağrım. Neden hanımefendi keyif yapıcak. Yalancı memeyi de hiç almadı prematüre doğdu aman büyüsün diye ne istiyosa o yapıldı. İyi mi yapmışım? Hayır kesinlikle hayır. Hatta tam tersi beraber yatmamıza kalkmamiza yemek yiyip oynamamiza kadar öylesine bana bağımlı hale gelmiş ki bunu ancak ilkokul a başlayınca anladım. Keşke yapmasaymisim. Şimdi aynı şeyleri yapmamaya çalışıyorum küçük kızımda. Bunları anlatma sebebim aman naparsan yap bi yolunu bulup ayır. Sakin kıyamıyorum deme. İlkokul a başlayıp insan içine girdiğinde yanında sen olmadığın takdirde hep zorlanacak. Sonra ona özgüven vermek için çaba sarf edicen. Biliyorum çok tatlilar biliyorum çok kolay kaniyoruz Onlara ama bugünü için değil yarını için olduğunu aklında tut. O hatayı yapmış ve sonuçlarını düzeltmek için çok emek vermiş biri olarak söylüyorum

Benim 9 aylik kizimla uyku sorunu yasiyorum yatir kaldir yontemini denemek istiyorum. Bu yontemi deneyen basarili olan varmi? Bide nekadar suruyor bu yontem aglamasina kiyamiyorum. Rahat uyuyamadigi icin gun icinde de biraz huysuz oluyo.

Benim 9 aylik kizimla uyku sorunu yasiyorum yatir kaldir yontemini denemek istiyorum. Bu yontemi deneyen basarili olan varmi? Bide nekadar suruyor bu yontem aglamasina kiyamiyorum. Rahat uyuyamadigi icin gun icinde de biraz huysuz oluyo.
Arkadasim ben kitabini aldim okudum o kadar istekli ve kararliydim yani. Ama benim bebegim dogdugundan beri bir kere bile kendi kendine uykuya dalmadi. Yardimla bile cok zor uyuyor. Buna ragmen bir gun denedim. Fakat oyle agladi oyle agladiki o cocuk birak uyumayi sakinlesemedi bile. Ben her bebekte ise yarayacagini dusunmuyorum malesef. Ama belki de ben bir yerlerde hata yada eksik yapmis olabilirim bilemiyorum ama bebegimi o sekilde gordukten sonra bir daha da dnemeye cesaret edemedim

Benim kizimda kendi kendine uyumadi simdiye kadar emerek uyudu hep ama hastaneden eve geldik aksam uyutup yatagina yatirirdim gece uyanmazdi sabahda gulucuklerle uyanirdi kendi yataginda kendi odasinda 6 aydan sonra huyu degismeye basladi eme surekli agzinda olsun istiyo sasirdim bende ne yapacagimi yatagini simdi bizim oda ya tasidik belki odasini benimsememistir dedi doktoru muz iki gun oldu belki ise yarar diye dusunuyorum. Senin bebegin kac aylikdi ?

teşekkür ederim cevabınıza.böyle duyduğum zaman hemen deneyesim geliyor.ama biraz daha somut örneğe ihtiyacım var.keşke konuyu daha çok kişi dikkate alsa ve paylaşsa.
Merhaba konu açılalı çok uzun zaman olmuş farkındayım ama ben bu yöntemi kızım da uyguluyorum 5 gündür siz ne yaptınız yapabildşniz mi başarılı oldumu cvb verirseniz çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…