Uyku sorunlarına çözüm:yatır/kaldır yöntemi ?

bebeğini Allah bağışlasın. rica ederim canm.bebek bakımı ve beslenmesi bölümünde açmıştım ben.bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım canm.kolay gelsin

teşekkür ederim.çok sevindim.şimdi şöyle başlıyayım sormaya
1)bebeğin akşam kaçta uyuyor ve kalkıyor?gece uyanıyorsa tekrar aynı yöntemi mi yapıyorsun yoksa emip uyuyor mu?benimki akşam emerek uyuyor.7-30,8-30 arasında.sonra genelde 4-3-2-1 saatte bir kalkıyor.emziriyorum kalktığında ama uyumazsa sallıyorum.
2)Y.-K. yönteminde olduğu gibi ağladı sakinleştirdin ilk zamanlar belki 1 saat sürdü zamanla kısaldı mı?bazıları bebeklerin ağlatıldığını düşünüyor ama ben zaten uyumayı öğrenmeyen bebeklerin uyumak için daha çok ağladığı kanısındayım.öğrenmeyen bebekler kendi başlarına uyuyana kadar ağlıyor.ben buna çok üzülüyorum
3)gündüzleri de aynı şekilde mi yaptın?akşam başlamak daha mı uygun?
gündüz konusunda daha çok bilgi verir misin?
4)başa döndüğün oldu mu?
5)ya çok ağlarsa?
6)misafirliğe falan gittiğinde nasıl oluyor?
umarım seni sıkmamışımdır.şimdiden teşekkürler.çok sordum değil mi?artık cevaplayabildiğin kadarıyla.

rica ederim canm.yeterki bebişlerimiz mutlu büyüsünler.
canm en başta şunları söylemek istiyorum.HER BEBEK KENDİNE HASTIR.BANA UYAN ŞEY SANA UYMAYABİLİR.BEN DR DEĞİLİM KENDİ OĞLUMA UYGULADIĞIM ŞEYLERİ PAYLAŞIYORUM.BUNU YANLIŞ ANLAŞILMAMAK İÇİN SÖYLÜYORUM. AYRICA SENN BEBEĞİN DAHA 4 AYLIK.UYKUMELEĞİ.COM VAR CANM araştırırken rastlamıştırsın.bu bayan bununla ilgili eğitim almış.ben ona mail falan atmıştım.bana 4 aylıkken odada bırakıp çıkmak şeklinde yapılamayacağını söylemişti.en son uygulamaya başladığım zaman bana şu önerisi gaz verdi(hiç bi çocuk bisiklete binmeyi dengesini kaybetmeden ve düşmeden öğrenemez.uyku eğitimi verirkende gözyaşını aynı şekilde düşünmek lazım)ayrıca kitapta yöntemin 6 ay ve üstü için yazıyor.
1)8-9 gibi uyuyor.biz babamız geç geliyor ben vakit geçirebilsinler diye böyle ayarladım.KİM WESTin kitabından cvp veriyorum.(çocuğunun ideal yatma saatini tespit etmen gerekiyor.uyumaya hazır olduğuna dair işaretler takip etmen lazım.çocuğun davranışlarına 18:00 ile 20:00 arasında dikkat edin.uykulu davranmaya başladığı zamandoğal yatma saati olduğunu anlayacaksın-bunan onu her akşam bu saatte yatırman gerekiyor)canm ben uygu. başl.sonra bi daha hiç sallmadım.uyandığı zaman yine uyg. devam ettim.kitap emzirmeyi bıraktırmayı çneriyor ama dr danışamadım ve hala 2-3 kez emziriyorum geceleri.
2)ağlamayla ilgili uykumeleğinin sözü yankılandı benm kulağımda hep.
3)kitapta(uygulamaya gündüz uykularının iyi olduğu bir günün akşamında uyku saatinde başlayın diyor bende gündüzleri çok zor uyuduğu için akşam başladım.ve sabahında da devam ettim.ayrıca kitapta bebeği uykulu ama uynıkken yatağa koymak gerektiğini söylüyro
diper sorularına kısaca cevp vericem sen takıldığın bişey olursa yine osr bakarım boş vaktimde
gündüzleri uykusunu uzatmak için ben uyanmasından 10 dk önce beklemeye başladım uynama eğilimi gösterdiğinde uyanmadan müdahale ettim.uykumeleği.comda var felaket uykusu başlıklı onuda oku faydası olur.
başladığım ilk gün sabah 9:30 da başladık ilk bi saat uyumadı tabi bende kaldırdım getirdim.bir saat sonra yine mızmızlandı götürüp yatırdım.bi yarım saat uğraştım ve uyudu.2 saat olunca uyndrdım.başa döndüğüm oldu.ama hiç sallamadım.uykusuz olduğum da gece yanıma aldığım oldu.tabi bu uyg uazttı.çok ağlamaması senn elinde ben şarkı falan söylüyordum.seviyor benm oğlum sadece ağlaması dururmak için.açıkcası daha misafirliğe hiç gitmedik.oturduğum yerde pek tanıdığımız yok.sıkılma canm ben yine bakarım.

çok çok teşekkürler.Anlattıkların emin ol kafamda bazı şeyleri aydınlatıyor.diğer okuyanlara da çok yardımcı oluyorsun.Mübarek Mevlid Kandilinde Allah razı olsun senden.Herkesin kandili mübarek olsun

çok çok teşekkürler.Anlattıkların emin ol kafamda bazı şeyleri aydınlatıyor.diğer okuyanlara da çok yardımcı oluyorsun.Mübarek Mevlid Kandilinde Allah razı olsun senden.Herkesin kandili mübarek olsun

amin canm duan benm çok önemli.bende herkesin kandilini kutluyorum.uygularken yine burda paylaşırsan zorda kaldığında hem başkalarıda faydalanır.ben uğrarım hep.kolay gelsin.miniğini öpüyorum çok.

bebğim 2.5 aylık .doğduğundan beri sallamammaya kararlıyım
bunun bi yöntem olduğunu bilmiyordum ama aynen bunu uyguladım. saat 9 da odasına bırakıyordum yalnız 9 çok erken oldu.
bebeğim ağlıyor aynen yazıldığı gibi uykusu olduğu ve uyuyamadığı için ağlıyor yatağına koyduğumda. elime koluna yada poposuna pıt pıt vuruyorum onu çok seviyor .
ama saolsun eşim çocuk ağladığında çocuğa işkence yapma çocukla inatlaşma diyip çocuğu alıp hadii evin içinde gezdiriyor. karışma diyorum offf bu yüzden tartışmamızda oluyor.
bazen bakıyorum çocuğun uykusu yok uyusun diye sallıyor.

15 gündür yazamadım.malum memleketlere gittik.iyiki de gitmemişsin.bebişle çok zor oldu.çok huy değiştirdi.iyice sinirli oldu.çok kavga ediyor.napıcam bilmiyorum.artık benim de belli bir uyku düzeni tutturma zamanım geldi.uykuya emerek geçmek istiyor.çok ağlıyo ve sinirleniyor.sen neler yaptı.bir şeyler denedin mi?

hoşgeldin canım.moralini bozma daha çok küçük yeniden kendi düzenine alışır tabi biraz zaman alır.bizimkiler daha alışkanlık oluşturmazlar.sen biraz rahatlamışsındır umarım.insan annesinin yanında az da olsa k.valdesinin yanında dinleniyor.ben annemi çok özledim valla.1,5 ay oldu nerdeyse.gelse de dinlensem biraz.
bebeğin bu aralar nasıl istiyorsa öyle yapsın inatlaşma.sakinleşsin kucağında.onun içinde alıştığı yerden farklı bir yere gitmek zor oldu.istiyorsa 1 saat tut göğsünde.ama önce sen sakin ol.senin huzursuzluğunda yansır kanımca.
ben daha bir şey yapmadım. 1 gün iyi 1gün kötü gidiyoruz işte.bazen uykusuz oluyorum giremiyrm nete.gündüz malum benimki tepemde.
ama denemek istiyıorum gene.küçükmüş gibi geliyor şimdi.dönence aldım bugün.pek itibar etmedi bizimki 5 dk sonra mız mız mız.
görşrz.

canm bu arad bebek bakım ve beslenmesi bölümünde "3 bucuk 4 aylik bebeklerinizin uyku duzeni nasil" kısmında da konuşuyoruz bi bak istersen.

teşekkür ederim canım.evet güzeldi ben de dinlenmiş oldum.benim bebeğim de çebuk sıkılıyor oyuncaktan falan.hep kucakta gezmek istiyor.ve çok sinirli.paylaşıma devam inşallah.

evet babalar bazen böyle davranabiliyor.benimkinde de var değişik hassasiyetler(!)
uyku sersemi bebeği kalkıp getirebiliyo tekrar uyutmaya çalışmak yerine.
her ağladığında aynen gelip alıyor.tüm karşı çıkmama rağmen.-ağlamayı öğreniyormuş- 2 dk ağladığında.
seninki sen onu pış pış yaptığında kendiliğinden uyuyorsa çok şanslısın arkadaşım.aynen devam et sistemine.hatta saat olarak düzenle hep aynı saatlerde uyusun.
benimki şimdiye kadar evde sadece 1 kez kendi kendine uyudu.o da 22 günlüktü babasından nezle geçmişti.hastaydı yani.hep sallıyorum sallıyorum...emerek uyuyor...
zor yani.o yüzden rutini olsun istiyorum

belli saatleri pek yok canım ama yatağına koyup kesin uykuya geçişi 1 saati buluyor. ağlayınca gidiyorum yanına.
yalnız bu arada emziğede alıştı emzik olmasa dalamaz heralde . emzikden yana bi şikayetim yok aslında sadece büyünce bırakması zor olur.
saat şuanda 00.20 daha tam uyumuş değil bazen 11 dekesin uykuya dalıyor.
daha 2.5 aylık bugün arkadaşım biraz büyüsün dişleir falan çıkarken huzursuzken emekler ayaklanınca sallarsın daha şimdi rahatsın diyor.bakalım.Allah sağlık versin hepimizin çocuğuna

merhaba hanımlar yeni üye oldum ama uzun zamandır takip ediyordum siteyi. bebeğim için forumlardan çok faydalandım bazen endişem daha da arttı bazen ise önemli sandığım küçük şeylerin herkeste olduğunu gösterdi.
Neyse kısa keseyim uyku problemimiz bizimde var önce gazdandı biraz gaz ilacı kullandık ve uyku problem olmadı rahattık yani ancak zamanla gece 4-5 saat uyuyan ve sonra emip tekrar uyumaya devam eden bebeğim her geçen gün daha kısa uyumaya başladı önce 3 sanra 2 sonra 1 derken bu 7. ayında 10dakikaya kadar indi. sırf uykusunu alsın diye ayağımda beraber çok uyudum 7. ayında doktora 3 kere götürdük fiziksel olarak bir sorunun olmadığını anlayınca sadece sallanmasından kaynaklandığını anladım arkadaşımın oğlunun sallamadan yatırdığını ve gece deliksiz uyduğunu da öğrenince gaza geldim ve sallamadan uyutmaya karar verdim.bu arada bebeğim 8 aylık
Nette bir çok yöntemi okudum aklıma yatır kaldır yattı ancak önceden bir kere denemişliğim var ve çok ağladığı için sabrım yoktu yine de o kadar uykusuz geceden sonra tekrar işe koyuldum akşam her zamanki saatinde odasına götürdüm memede uyudu yatağına koydum ancak yarım saat sonra tabiki kalktı bu sefer sallamadım yatağında poposuna patt pat yaptım biraz mızıldadı ancak yattı ve 2 saat kalmadı sonra yine kalktı bu sefer çok ağladı ancak yatır kaldı ve pış pış-pat pat yaptım ve sonunda uyudu ve tam 5 saat uydu bu çoğuna normal bir saat gelebilir ancak bizim için rekordu aylardan sonra ilk defa deliksiz beş saat uyudu ve baktımki yatağında kalkmış ve kendi kendine tekrar dalmış çünkü koyduğum yönde değilde baş aşağı be battaniyesini üstüne uyuyordu.
1 hafta oldu ilk günlerde ağladı ancak şimdi mızıldayarak uyuyor bazen 7 saat bazen 5 saat uyuyor emip tekrar uyuyor (gece meme olayını da halledicem kısa zamanda) yatağında uyuduğu için uykusu hafiflediğinde tekrar uykuya dalabiliyor belki konuşmak için erken ama en azından şunu gördüm sallayarak uyuduğu için bebekler sık sık uyanıyor ve başta yaptığımız sallama hatasını ne kadar erken bıraktırısak o kadar rahat uyku alacak bebeklerimiz ve biz:)

çok güzel yapmışsınız.bence büyük bir başarı.sanırım gerçekten karar vermek ve ısrarcı olmak gerekiyor.ben gündüz ayağımda sallamaya başladım 30-40 dk falan uyuyor bu beni çok üzüyor.geceleri de emerek uyuyor uyandığında sallıyorum ama artık ona da uyumamaya başladı.tekrar emziriyorum bende.tek iyi yönümüz hemen hemen akşamları aynı saatte uyuyoruz.yatır kaldır y.nin işe yaradığını bilmek beni daha çok cesaretlendiriyor.sağolun paylaştığınız için

çok güzel.bazen ben de gaza geliyorum ama cesaret edemiyorum.çünkü bebeğim son haddinde ağlıyo çatlıyacak gibi.şimdiye kadar sallamdık ama artık yavaş yavaş sallıyoruz.geceleri kendi uyurdu ama bıraktı.sonra kucakta gezerek uyudu onu da pek istemiyo.şimdi emerek istiyo onu daben istemiyorum.sürekli uyanıyo o yüzzden.napıcaz bilmiyorum

bebekler gerçekten bizi anlıyor sabrımızı da biliyor tek önemli olan doğru zamanda yapabilmek.Daha 1 hafta oldu ama artık sallamadan uyutuyorum uyansa bile sallama işine veda ettik artık kararlıyım çünkü büyüdüğünde yani 2- 3 yaşında bile sallamadan yatan çocuklardan olsun istemiyorum

Bebeğiniz için bence ısrarcı olun yine kendisi uyusun diye şimdi o daha konforlusunu bulduğu için yalnız başına uyumak istemiyor.Tabi özellikle 7 ve 8. aylarda bebekte anneyi kaybetme duygusu oluyormuş bu 9.da pik yapıyor ve anneyi 10 dakika bile bırakmıyor kendisi de uykuya dalamıyormuş yani doktorumuz öle söyledi bu yüzden yatağında yanı başında duruyorum ama kucağıma almadan sallamadan dokunarak uyutuyorum. Büyük ihtimalle buna alışacak ve dokunmadan kendisi yatamayacak gibi geliyor ama bir anda çocuğu yalnız bırakmakta istemedim aşamalı onu da 1 yaşından sonra öğretirim artık.Önce bu tam otursun da inşallah bozulmazzz:)

çok ağladığıiçin alıyorum.yaklaşık 2 aydır tek uyumuyo zaten.nasıl bu seviyeye geldik anlamadım bile.ne kadar ağlıyodu sizinki ve ne derecede.ne kadar zamanda uyutuyodunuz?tabiilk aşamada yalnız bırakmamak lazım.inşallah bozulmaz.ben tam oldu derken çok kaybettim.bi gün yattığı yerde uyutabilirken ertesi gün uyutamıyodum.Allah yardımcımız olsun

amin diyorum öncelikle benimde ilk denememde çok ağladı öksürük tuttu hatta dayanamadım ve emzirdim memede uyudu.Bu defa akşam uykusunda işe başlamış olmamdan mıdır nedir ilkine göre daha az ağladı ve öyle katıla katıla ağlamadı belki bunda onu sakinleştirmeyi başarabilmemde etkili olmuş olabilir ağladığında kucağıma aldığımda onun dikkatini çeken sesler çıkardım "cık cık" gibi böylece ağlaması pekişmemiş oldu gibi. ayrıca dediğin doğru bende daha tam başarmış rahatım diyemiyorum sadece olabilir umudundayımm

işe mi başladın.hayırlıolsun.bebişe kim bakıyo.bakan nasıl uyutacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…