Uyku, Rahim ii yaama bir dntr.

KelebekAfyon

ALLAH'IM BİR MUCİZE ....
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2009
1.413
8
“ Uyku, Rahim içi yaşama bir dönüştür. ” Bakalım bu yazının devamını okuyunca bana hak verecek misiniz? Uykusundan uyanan çocuk annesinin meme ucuna sarılır ve emer. Sonra doymuş bir biçimde uykuya dalar. Annesiyle oral yoldan bir ilişki kurmuştur. Bebek annesini emerken tıpkı doğum öncesindeki gibi bir bütün olur ve onunla tek bir vücut olarak yaşadığını sanır. Ancak duyu organlarındaki gelişim yardımıyla zamanla anne karnında yaşamadığını fark eder. Bebek için meme emmek bir hazdır. Haz alma duyusu ise ağız ve dudaklardır. Açlığını gidermek isteyen çocuk zamanla karnının doyduğuna aldırmadan annesinin meme ucunu somurmaya devam eder. Zaman içerisinde bu eylem annenin meme ucundan kendi başparmağını emmeye dönüşebilir. Kimi bebekler ise emzikleri ağızlarında olmadığı zamanlarda uyuyamazlar. Çünkü bu bebekler ağızlarındaki emziklerini annesinin meme ucuna benzetirler ve anneleriyle olan bütünlüklerinin bozulmadığını düşünürler. Emzik ucunu annelerinin meme ucuna benzetirler. Ağızlarına emzik tutuşturulmadığında korku ve tedirginliğe kapılırlar. Kimi süt çocukları uyumak için belli devinimleri arar. Bu devinimler bazen çocuğun bir bez içerisine konulup iki kişi tarafından karşılıklı sallanması, beşik içinde sallanma gibi devinimler olabilir. Bu tür ritmik devinimler bebeğe anne karnındaymış izlenimi verir ve bebek anne karnında bir yerden başka bir yere gidiyormuş izlenimi alır. Bu yüzden değil midir ne zaman bir otobüse binip uzun bir yolculuğa çıksak bir süre sonra uykumuz gelir.Bu seremoniler zaman içinde anneden kaynaklı değişikliklere uğrar. Anne çocuğuna kendini yalnız hissetmemesi için ninniler söyler. Bir süre sonra ninnilerin yerini çocuğun anne ile yaptığı dua alır, bazense bir masal. Dua uyku esnasındaki çocuğa Allah’ın kendisini koruyacağı anlamını katar ALINTIDIR .:ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek:

coooooooooooooook guzel .............bencede..................annelık çok guzel............elıne saglık

fazlasıyla guzel ve cok dogru.emme ıslemının bebekler tarafından annenın vucudunu kendı vucutlarını bır parcası olarak algıladıklarını bır psıkıyatrı prof.dende duymustuma.s.a.s.a.s.

kızlar siz deneyimlisiniz bana yardım edin adetim 1 gün gectiginde kan werdim sonus 17 cıktı simdi 3 gün gecti adetim we hala olmadım sizce hamilemiyim ama deger cok mu kücük idrar testi yapayım mı ama erken mi kafayı yicem

Canım biraz bekle, sonra idrar tahlilinden bakarsın. Çok fazla kan verme, gebelik var gibi gözüküyor ama hemen ümitlenme. Hakkında hayırlısı olsun. Allah sana da nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…