Uyku psikolojik bir hastalık mıdır kızlar?

yaowwwwssss

Hayırlısı be Gülüm :)
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2010
2.279
390
Arkadaşlar merhaba

Ben son 1.5 senedir fazla aşırı uyuyorum.Çalıştığımdan dolayı sabah 7,30 da kalkılıorum akşamda 20,30 gibi uykum gelio işten 7 de geliorum yemek falan yiyince bi ağırlık oluyor vücudum artık erken uyumaya da alıştı akşam en geç 9 da yatmazsam başıma ağrılar girio.Ama bu kadar erken uymaktan pekte memnun değilim hiç bi sosyal hayatım yok misafir gelse ben bi bahane bulup yatmak istiorum sabah çok dinç kalkıorum erken yatınca.Hatta bazen sevgilimle bile konuşamıorum uyku yüzünden oda geceleri arıo beni sesimi duymak için :asigim: ama ne konuştuğumu dahi hatırlamıorum bazen 45 dk konuşmul oluyoruz hayal meyal hatırlıorum :sm_confused: sizce bnmki normal mi yoksa bende bi sorun mu var yawwwwwwww :gitme:

Sabah erken kalkıyorsun, gün içinde yoruluyorsun çalıştığın için yapı olarak da rahat uyuyabilen bir kişiysen ve günlük yaşantına engel olmuyorsa (örneğin işteyken masa başında uyuklamıyorsan) normal olabileceğini düşünüyorum. Bır uzmana danışarak bu şüpheni netleştirebilirsin, senin için rahat olur.

Sana özel mesaj attım, bir internet sitesinin linkini, orada konunun uzmanlar anlaşılır bir dille soru-cevap tarzında açıklıyorlar.

Arkadaşlar merhaba

Ben son 1.5 senedir fazla aşırı uyuyorum.Çalıştığımdan dolayı sabah 7,30 da kalkılıorum akşamda 20,30 gibi uykum gelio işten 7 de geliorum yemek falan yiyince bi ağırlık oluyor vücudum artık erken uyumaya da alıştı akşam en geç 9 da yatmazsam başıma ağrılar girio.Ama bu kadar erken uymaktan pekte memnun değilim hiç bi sosyal hayatım yok misafir gelse ben bi bahane bulup yatmak istiorum sabah çok dinç kalkıorum erken yatınca.Hatta bazen sevgilimle bile konuşamıorum uyku yüzünden oda geceleri arıo beni sesimi duymak için :asigim: ama ne konuştuğumu dahi hatırlamıorum bazen 45 dk konuşmul oluyoruz hayal meyal hatırlıorum :sm_confused: sizce bnmki normal mi yoksa bende bi sorun mu var yawwwwwwww :gitme:

aynı soru bende de var... akşam 6da eve gelip 7 gibi uyuyorum. bazen 8-9 gibi. ve inanılmaz yorgunum.. depresyondan mı acaba diye düşündüm ama aşırı yoruluyorum..inanır mısın bir aydır yıkanmayı bekleyen bulaşıklar var..

aynı soru bende de var... akşam 6da eve gelip 7 gibi uyuyorum. bazen 8-9 gibi. ve inanılmaz yorgunum.. depresyondan mı acaba diye düşündüm ama aşırı yoruluyorum..inanır mısın bir aydır yıkanmayı bekleyen bulaşıklar var..

acep biz deprossona mı girdik :)) olumunekankayizsmile olumunekankayizsmile :gitme:

Sizin sorunlarınız varmı tam bilemiyorum ama bazı insanlarda uyku bir çeşit kaçış şeklidir. Yani psikolojik olarak hayatın rutinliğinden, sorunlarınızdan uyuyarak kaçıyor olabilirsiniz. Çünkü uyuyarak unutuyorsunuz. Buda zamanla bağımlılık haline gelebiliyor. Sorununuz psiklojik olabilir.

Uyku depresyon veya depresyona giriş aşaması olabilir, ama tabii bunun yanı sıra kabızlık veya ishal veya başka vücutsal tepkimelerde gösterir, ayrıca bahar geçişlerinde uyku yorgunluk halsizlik bilirsiniz malum standart bahar sendromudur, vücuda alınan ışığın etkisi, ama hayattan bıkma sıkkınlık veya başka sıkıntıların varsa en doğrusu bir psikiyatriste görünmek.

etrafimdaki insanlar hep benimle dalga geciyor bu yüzden
ben saat 7de kalkiyorum aksamda en gec 10.30da uyumus olmam lazim
yoksa ertesi gün basim agriyo ayrica mutsuz oluyorum

X